Meny
 
samson

Et godt surdeigsbrød har tydelig særpreg

W.B.Samson gir deg tipsene

Surdeigsbrød.

Det beste brødet baker du kun med vann, mel og litt salt.

Og masse tid. Tid og kjærlighet.

 

Tiden kan du si er den «fjerde ingrediensen». Det er ikke annerledes for brød enn det er for god vin og øl, modne oster, ekslusiv cognac eller andre fermeterte godsaker; det er kun gjennom lange modningstider smak og armoa utvikler seg.

  

Å bake med surdeig er den opprinnelige måten å bake brød på, som stammer minst 5000 år tilbake i tid. Metoden går enkelt sagt ut på å blande mel og vann og la det gjære og heve av seg selv. Det handler om å la naturlige prosesser skje i sitt eget tempo. Når vi blander mel og vann, lar det stå en dag eller to, for så å «mate» blandingen daglig med mer vann og mel, vekker vi til live mikroorganismer og gjærsopper som finnes naturlig i melet.

 

På denne måten dyrker vi fram noe som heter melkesyrbakterier. Melkesyrebakterier er noe av det flotteste naturen har å by på; det gir masse smak, og det er veldig godt for kroppen. Surdeigen bidrar nemlig til å gjøre næringsstoffene i melet mer tilgjengelig for kroppen enn i et vanlig brød.

 

W.B.Samsons surdeigsbrød er hevet kun på naturlig dyrket surdeig, og er ikke tilsatt gjær. Det er saftig, smaksrikt og det gir en god metthetsfølelse. Surdeigen gir også god holdbarhet, og med den tynne, digge skorpa som «hinne» kan brødet holde seg utmerket liggende åpent på brødfjøla i dagesvis, hvis du bare legger brødet med skjæreflaten ned.

Brødet er formet for hånd, da det er det eneste måten å bake et ordentlig langtidshevet brød på, og snittet dekorativt for å gi brødet litt ekstra ære. Det fortjener gode brød.

 

Et godt surdeigsbrød har et tydelig særpreg som bør treffe enhver surdeigsentusiast, men er ikke særere enn at det bør være anvendelig for folk flest.

Det er rett og slett et kjempegodt, mellomgrovt brød som passer til både hverdag og fest

Sist endret - 02 oktober 2018