Meny
 
Matstrømmen

Derfor bør du oppleve årets Matstrømmen

Is-spisekonkurranse med Funky Frozen Yogurt, fiskeburger-kurs med Lofoten, øl- og vinsmaking eller skolebrød-pynting med Baker W. B. Samson er bare noen av tingene du kan få oppleve under sommerens store matfestival. I år løftes Matstrømmen til nye høyder. 

Bilde fra Matstrømmen i fjor.

 

De store matopplevelsene står i kø når Matstrømmen arrangeres utenfor Norges største kjøpesenter lørdag 18. august, for tredje år på rad. Alt fra vegetarmat til helgrilling av lam stod på menyen i fjor. Da mottok festivalen en overveldende respons.

– Første året vi arrangerte dette fikk vi mange lovord, men fjorårets tilbakemeldinger var over all forventning, forteller markedssjef på Strømmen Storsenter, Jannicke Bergmann. Hun håper både nye og gamle besøkende tar turen på lørdag, for å oppleve stemningen, smakene og tilbudene blant årets mange opplevelser.

– Vi har så mye bra og vise frem og har som mål å løfte festivalen til nye høyder for hvert år, sier en sprudlende Bergmann.

 

Bilde fra Matstrømmen i fjor.

 

Se hele programmet her.

 

Konkurranser og kurs for barna

Strømmen Storsenter står bak satsningen og arrangerer Matstrømmen sammen med senterets butikker, spisesteder og samarbeidspartnere. Initiativet kom etter ønske fra butikkene og serveringsstedene selv, som ønsket en egen dag viet til mat. Sammen kan de by de besøkende på spennende foodtrucks, gode tilbud, fristende smaksprøver, vin- og ølsmaking, matkurs og konkurranser for barna – enten det er is-spisekonkurransen med Funky Frozen Yogurt eller pølsespisekonkurransen med Finsbråten som frister mest.

Like stas er kanskje sushi-kurset med Bambus Sushi – et nytt serveringssted på senteret, eller burger-kurs med Lofoten. Her lærer barna å lage sin egen fiskeburger, fra ferdig farse som de selv krydrer, og helt frem til de tilbereder den med spennende tilbehør.

– Vi ser at barna har stor glede av å delta på kursene når de lærer en rett og ser hvordan maten de spiser faktisk blir til, sier Bergmann. – Vi håper det bidrar til å øke interessen for mat og råvarer de kanskje ikke har likt tidligere, og at de som tar turen blir inspirert til å lage ny mat hjemme.

 

 

Bilder fra Matstrømmen i fjor.

 

Øl- og vinsmaking

De voksne kan smake seg frem til ny inspirasjon ved å delta på øl- eller vinsmakingskurset holdt av Il Padrino og Norumbryggeriet. Ølsmakingen med Norumbryggeriet settes opp to ganger i løpet av lørdagen og krever påmelding i teltet i forkant. Vinsmakingen og beersmakers dinners hos Il Padrino finner sted på kvelden og krever forhåndspåmelding på telefon eller mail. Her vil entusiastene Stian Østland og ølprodusent Even Eid ta deg gjennom smakingen – og en deilig treretters-middag hvis du melder deg på middagen.  

– Disse arrangementene var fullbooket i fjor, så her er det førstemann til mølla, forteller Bergmann.

 

Se hele programmet her.

 

 

Bilder fra Matstrømmen i fjor.

 

En matfestival for hele familien

De andre aktivitetene er det bare å møte opp på, som spisekonkurranser, shoot-out med Coca Cola eller aktiviteten hvor barna får glasere sitt eget skolebrød med melis og dyppe det i glasur. Det blir også flere foodtrucks rundt omkring på festivalområdet, så her gjelder det å komme sulten!

 

I fjor ble også festivalens beste stand kåret, der Olivenlunden gikk av som den beste og mest kreative utstilleren. Kanskje fordi de lager festivalstemning hver eneste dag i butikken på senteret? Festivalens beste stand skal også kåres i år, kl. 14.00 på festivalplassen.

 

 

 

Bilder fra Matstrømmen i fjor.

 

Det til stor glede for butikkene og utstillerne, som ser frem til Matstrømmen.

Eier av spekepølsebutikken Snadder, Torgeir Solbakken, er blant dem. Han reiser mye rundt i Norge på ulike mart’n-dager, festivaler og messer, og tror han aldri har delt ut så mange smaksprøver som under matfestivalen på Strømmen.

 

Strømmens Meny-sjef Tomas Holmen delte også ut titusener av smaksprøver , og et stort eget MENY-salgstelt utenfor Strømmen Storsenter var en nyvinning de vil prøve på flere ganger.

– Vi har et godt ferskvaretilbud hver eneste dag, og er opptatt av at flere strømlinger skal oppdage hva vi har å tilby hos Meny på Strømmen, forteller Holmen.

 

Vil du selv oppleve alt Matstrømmen har å by på? Se hele programmet her. 

 

 

Sist endret - 04 september 2018