Meny
 

Den herlige sommermaten får du hos Meny

Meny Strømmen har alt du trenger til herlige sommermiddager! Her finner du tips og oppskrifter for at sommerkveldene skal bli vellykkede.

Sjømat på grillen

Visste du at fisk og skalldyr i aliminiumsfolie kan varmes rett på bålet? Fisk som grilles direkte bør pensles med olje/smeltet smør for å ikke feste seg til grillristen. Skalldyr som krabber, reker, blåskjell og andre skjell kan tres på spidd, grilles i wok eller legges i aluminiumsfolie.

Laks i folie med ramsløksmør

Laks i folie er en veldig enkel måte å tilberede en enkel og smakfull middag. Med alt i en pakke kan den varmes på grillen, i ovnen eller til og med på bålet om du skal ut på tur. Dette er også en rett som gjør det litt mer spennende for barn å spise fisk.
I hele sommer får du fersk laksefilet fra fiskedisken til kun kr. 20/stk hos Meny.

Brokkolisalat med bacon

Brokkolisalat er supert tilbehør til grillmaten eller som en liten rett i seg selv. Deilig balanse mellom  det salte i bacon, lett sødme og en syrlig og frisk bringebæreddik.

 

 

 Oppskrift på hjemmelaget brokkolisalat med bacon

 

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt og spekemat har blitt en tradisjon for mange. Rømmegrøten er enkel å lage og enkel å like. Toppet med sukker, kanel og litt smør, server sammen med deilig spekeskinke og friske jordbær!

 

 

Se oppskrift på klassisk rømmegrøt her

  

Grillmat 

For mange er St.Hans og sommer ensbetydende med grilling, og det store bålet utnyttes til god grillmiddag. Mange reiser på sjøen eller ut til samlingsplasser, og gjør grillmiddagen enkel med pølser, burgere og potetsalat. 

 

Grillspyd  

Klassiske grillspyd er godt på grillen og enklere enn du tror. Små stykker er perfekt til små griller, og kjøtt, fisk og grønnsaker kan selvsagt varieres etter ønske. Klargjør grillspydene på forhånd og pensle de med en god marinade. De er enkle å frakte med seg, sørg bare for fornuftig og god innpakning.

Prøv et av disse grillspydene til feiringen:

 

Grillspyd med svinefilet, squash og rødløk

 

Grillspyd med kjøttboller

 

Grillspyd med spekeskinke og sommerkål

 

Grillspyd med marinert kylling

                                    

 

 

Sist endret - 27 august 2019