Meny
 

Meny Strømmen tar grilling på alvor

 

Tips til hummer og ytrefilet

Slik griller du hummer

 

  

For å grille hummer trenger du en skarp kniv og et bakebrett som tåler grill. 

Start med å dele hummeren i to på langs med en skarp kniv. Deretter fjerner du paven og legg hummerdelene på et bakebrett som tåler grill, med skallet ned.

-Hvis du er usikker på hvor paven sitter, så be en av oss i fiskedisken om å hjelpe deg med å fjerne den, forteller Meny

Fordel kryddersmøret på hummerne og sett brettet med hummere på direkte varme på grillen i 4 minutter, til smøret har smeltet.

 

Grillet ytrefilet av svin med maisstuing og BBQ-saus

 

 

 

      Svinefilet er populær grillmat som alle liker. Hva med å prøve denne raske og enkle oppskriften på ytrefilet av svin med BBQ-saus, maisstuing og brokkolisalat.

Slik gjør du

Ingredienser (2 personer):

300 g. svin ytrefilet i skiver

1 stk. maiskolbe

1 ss Exra Virgin olivenolje

1 dl fløte

2 ss BBQ saus

200 g brollolisalat

salt

pepper

  1. Bruk ferdigkokt maiskolbe eller kok en fersk maiskolbe mør i vann med litt smør. Eventuelt bruk hermetisk mais. Skjær av frøene på maisen og kok med fløte i kjele i et par minutter. Kjør alt til en krem i blender og smak til med salt og pepper.                                    
  2.  Krydre svinefileten med salt og pepper. Grill skivene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte. Dette tar ca 3-4 minutter på hver side.                                    
  3. Server svinefileten sammen med maisstuing, BBQ saus og brokkolisalat.

 

 

 

Sist endret - 25 mai 2018