Meny
 
Høstens interiørtrender: Frisk fornyelse

Slik kan du fornye hjemmet denne høsten

Det er lett å la seg inspirere når Karianne Sand tar oss med på en reise gjennom høstens trender. Som dekoratør i Bohus er jobben hennes nettopp å gi inspirasjon.

Vi gjør stadig endringer i hjemmet, enten det er små grep eller større prosjekter som skaper fornyelse. Det er kanskje ikke overraskende, for her til lands er vi kjent for å være hjemmekjære. Særlig når høsten byr på innevær.

– Høsten er en fin tid å fornye hjemmet på, også fordi det kommer så mange nyheter, forteller dekoratør
Karianne Sand hos Bohus. Hun har bred støtte hos varehussjef Linda Sandvold. – Butikken ser fort helt annerledes ut fra dette magasinet går i trykken og frem til leserne har det i hendene, sier de to med et smil.

 

 

  

For nyheter er det mange av, mens stilene består. Det finnes mange variasjoner innen de ulike trendene og mange muligheter, enten man vil fornye litt eller kjøpe alt man ser i en utstilling. Karianne har ikke bare et ansvar for stylingen i varehuset, men gir også gode stylingråd til kundene. Det kan blant annet bety et hjemmebesøk hvor hun fungerer som en interiørkonsulent. I Bohus lager hun utstillinger som skal inspirere kundene.

– Det skal ikke være for komplisert å fornye hjemmet. Noen velger kombinasjoner av møbler og interiør slik det er utstilt i butikken, mens andre blir inspirert til å plukke ut elementer som fargesammensetninger eller dekor. Vi ser at folk er tøffere med farger nå enn tidligere og velger seg kanskje en sofa i en sterk og trendy farge.
Her må man også ta hensyn til hvordan sofaen skal brukes, og derfor spør jeg ofte kundene om dette i valg av sofa, sier Karianne.

 

 

Hun beskriver tre gjennomgående stiler som Bohus omfavner i sine kolleksjoner:

– Vi har den klassiske stilen som gjerne glir inn i den nordiske stilen, mens den nordiske også kan gå mer mot den rustikke stilen, forteller Karianne. – Og husk; det er lov å mikse på tvers av stiler og konsepter! Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det er ditt hjem og du som skal bo der, sier Karianne med et smil.

 

Den rustikke stilen

I den rustikke stilen ser vi mye fra dyreriket, både i print og i form av skulpturer. Det er lov å blande metaller, som jern, messing og bronse. Og vi ser mange jordtoner og mye velur. Brunt treverk får sin renessanse både her og i de andre stilene. Potter, vaser og lykter er gjerne større enn tidligere og gir et renere uttrykk enn flere små ting.

 

 

 

Den klassiske stilen

Halvor Bakke er designeren bak den klassiske stilen hos Bohus og designer alt fra møbler til tepper for ulike leverandører – eksklusivt for Bohus. Fargetonene i høst er gylne, rustrøde og brune. Glassbilder blir stadig mer populært etter det kom tilbake for et par år siden og også her ser vi elementer fra dyreriket.

 

 

Den nordiske stilen

Den nordiske trenden er gjerne minimalistisk og stilren, med et hint av retro. Blått er en fellesnevner som går igjen i alle stiler, men vi ser også her elementer av sterke farger. Hvis man ikke tør å velge sofaen i en knæsj farge, kan veggen males i stedet – noe Bohus ofte gjør i butikken. Materialer som cordfløyel, viskose og velur kombineres med skinn og er veldig lekkert. Lamper kommer mer og mer i messing og sort enn tidligere og det utskjelte tapetet er tilbake i trendbildet.

 

 

 

Les Bohus' flotte høstmagasin her:

Sist endret - 03 januar 2020

Relaterte artikler