Meny
 

Inviter til påskefrokost med små overraskelser

Lagerhaus, påskefrokost

Med årets sene påske har det allerede rukket å bli vår, og flere nyter gjerne fridagene hjemme fremfor å reise bort. Da kan du invitere naboer, venner eller familie til en hyggelig og spontan påskefrokost, samtidig som du koser deg med forberedelsene!

Man skal ikke undervurdere en god frokost – særlig når man kan ta seg tid til en lang hyggestund rundt frokostbordet med de man er glad i. En bedre start på dagen får man ikke!

 

Så hva kan du finne på for å tilby gjestene dine den beste påskestemningen, og hvordan gjøre forberedelsene hyggelige? Vi har noen tips!

 

Alle produkter fra Lagerhaus. 

 

Vær kreativ med påskedekoren

Et påskepyntet bord trenger ikke være overlesset med påskedekor. Velger du en litt mer minimalistisk utgave vil det du pynter med komme enda tydeligere frem! Eller du kan hente frem påskepynten du er glad i, og kombinere med noe i fornyet utgave. Tipsene til hva du kan lage er mange, og mye er overraskende enkelt.

 

Alle produkter fra Panduro Hobby. 

 

– Egg i ulike former forblir populære, som disse glasseggene du kan pynte ris og kvister med, forteller Johanna Lindauer Kjellström hos Lagerhaus på Strømmen Storsenter. – Her kan du kjøpe fjær å fylle dem med, noe som gjør dem superdekorative på påskebordet! Du kan velge om du fyller bare noen eller alle. Vi selger også mange av hvite eggformede lys som er gule inni, noe som kommer til syne når de brukes. Kjempemorsomt!

 

Lagerhaus fyller glassegg med fargerike fjær for å pynte påskebordet i år! 

 

Lagerhaus tipser også om å bruke gaveposer i stedet for påskeegg, for å overraske gjestene med en ny vri.

– Det er jo ikke alt du får i et egg, og av og til er det gøy å gjøre noe nytt! Da har vi artige gaveposer i tre størrelser, som kan pynte opp bordet når gjestene kommer, forteller Johanna.

 

 

Hva med å bruke gaveposer fra Lagerhaus fremfor påskeegg i år?

 

 

Unn deg en frokost utenom det vanlige

Å invitere gjester på påskefrokost er en ypperlig anledning til å servere en god, lang og deilig frokost hvor dere unner dere noe dere vanligvis ikke har tid til ellers. Brød fra bakeren? Nypresset juice? Egg og bacon? Smoothie? Eller hjemmelaget bakst? Det skal ikke alltid så mye til for å få den lille ekstra følelsen av luksus, og det trenger heller ikke være tidkrevende – særlig hvis barna kan bidra. De vil garantert like en ny vri på frokosten, som smakfulle bananpannekaker eller arme riddere med bær og honning:

 

Oppskrift og bilde fra Meny.no 

 

Arme riddere med bær og honning

Visp sammen 3 egg, 2,5 dl melk, 1 klype salt og en halv teskje vaniljesukker i et desilitermål. Legg seks brødskiver i et fat eller en ildfast form med høye kanter og hell egg- og melkerøren over. Sørg for at skivene er godt dekket ved å vende dem i røren og la dem trekke i et par minutter. Deretter smelter du smør i pannen før du steker brødskivene to og to, en til to minutter på hver side, til de blir gyldne. Server med honning eller sirup, friske bær og et hint av melis!

 

Raske bananpannekaker

Mos 3 overmodne bananer med en gaffel til det er nesten flytende. Rør inn 2 egg, 50 gram kesam, 1 spiseskje rapsolje, 1 dl melk og eventuelt 2 spiseskjeer brunt sukker eller sukrin hvis ønskelig. Dette blandes godt sammen og her kan du justere med mel eller melk hvis du opplever røren som for tynn eller for tykk. Deretter stekes små pannekaker i en smurt stekepanne på medium/høy varme. Server med bær, syltetøy eller annet tilbehør!

 

Begge oppskriftene finner du i sin helhet på Meny.no.

 

 

Overrask med hjemmelagde marsipanegg

Enten det serveres på tallerkenen, eller de får det som en liten dessert, er det hyggelig å dele ut påskeegg eller goodiebags – særlig hvis innholdet er hjemmelaget! Panduro Hobby anbefaler hjemmelagde marsipanegg, og enklere blir det ikke:

– Påskens beste oppskrift kan du lage med bare to ingredienser; marsipan og sjokolade! Bruk en eggform og press marsipanen ned i denne, før du trykker de ut som ferdige marsipanegg og dypper de i smeltet sjokolade, forklarer Panduro Hobby. De selger marsipan i flere farger. Et godt tips er å drysse melis i formen før du begynner, så eggene blir lettere å få ut! 

 

 

Flere oppskrifter fra Panduro ser du her.

 

Lykke til med forberedelsene og god påske!

 

Rosa marsipan fra Panduro Hobby, 49,-

Sjokoladeform fra Panduro Hobby, 109,-

Hvit marsipan fra Panduro Hobby, 159,-

 

Fjær fra Lagerhaus, 19,-

Hengende glassegg fra Lagerhaus, 39,-

Gavepose fra Lagerhaus, 29,-

 

Duftlys mandarin og koriander fra Kremmerhuset, 69,-

Stående pynteegg fra Kremmerhuset, 49,- 

Krus fra Kremmerhuset, 39,-

Sist endret - 18 april 2017

Relaterte artikler