Meny
 
Slik kan du fornye soverommet med enkle grep

Slik kan du fornye soverommet med enkle grep

Tilfeldig oppredd linsengetøy gir en skandinavisk og minimalistisk stil, mens en seng redd opp med egyptisk bomull og fløyelsmykt velourtrekk kan gi den aller beste hotellfølelsen. Eller er det måten du møblerer rommet på? Forny soverommet med enkle grep! 

Av alle husets rom er kanskje soverommet det rommet du tilbringer mest tid i, i hvert fall hvis du får nok timer på øyet. Det er her du avslutter dagen din og det er her den starter. Her skal du lade batteriene, hente energi og ha mulighet til å trekke deg tilbake. Så hvordan gjøre soverommet til det fristedet du ønsker det skal være?

 

Produkter fra Lagerhaus 

 

Soverom kommer i alle mulige størrelser der sengen gjerne er rommets midtpunkt. Det gjør at sengen bør være innbydende å se på – og selvsagt god å ligge i. 

– Invester i den beste sengen som du har råd til, er vår anbefaling! Uansett hvor mye du pynter og fikser ellers i rommet, er jo soverommets fremste oppgave å sørge for en god natts søvn, sier Bohus.

 

Er du fornøyd med sengen, kan nytt sengetøy og og et fint sengeteppe gjøre mye i et rom med senga som midtpunkt. Her er utvalget stort. 

– Et sengetøy kan gjøre sengen ekstra behagelig, i tillegg til å gjøre sengen og soverommet mer stilfullt og personlig, sier Kid. – Etter mange år er det lett å gå lei av det gamle, og trendmessig ser vi at det går mot større mønstre på tekstilene nå, enten det er i ruter eller blomsterprint. Noen vil også ha ensfarget sengetøy.

«Vi har blitt mer kvalitetsbevisste og det er kanskje ikke så rart, for valg av sengetøy kan påvirke søvnkvaliteten.»

Kid, Strømmen Storsenter

 

Produkter fra Kid interiør

 

Du skal ikke undervurdere følelsen av hverdagsluksus, som du kan få når du legger deg i nyvasket sengetøy. Materialet sengetøyet er i har også en del å si for opplevelsen.

– Vi har blitt mer kvalitetsbevisste og det er kanskje ikke så rart, for valg av sengetøy kan påvirke søvnkvaliteten. Er du ofte varm eller kald om natten? Eller liker du glatte overflater fremfor litt mer strukturerte overflater? spør Kid. 

– De viktigste kvalitetene denne sesongen er lin og velour og eksklusive kvaliteter som bomullsateng eller percale, som har en utrolig glatt, myk og fin overflate. Ønsker du hotellfølelsen, bør du gå for egyptisk bomull som har en utrolig glatt, myk og fin overflate. Re gjerne opp sengen med hotellputer med fløyelsmykt velourtrekk og matchende sengeteppe til. 

 

Produkter fra Lagerhaus

 

Linsengetøy har også blitt svært populært. Kanskje fordi lin er et naturlig materiale med en unik struktur og med en overflate som er veldig myk og behagelig.

– Sengetøy i lin er både romantisk og røff i stilen på samme tid, uttrykker Kid. 

 

Har du fått en forkjærlighet for lin, liker du kanskje den minimalistiske og tilfeldige stilen godt. For ønsker du ikke den eksklusive og stramme stilen som minner om elegante hotellsenger, vil du kanskje ha den tilfeldige looken der dyna og sengeteppet skal se tilfeldig ut – på tross av at det er redd opp. Nettopp dette tilfeldige preget ser man stadig mer av som boligstyling både i magasiner og i prospekter.

 

Produkter fra Bohus

 

Sengetøy og sengeteppe skal gjerne harmonere med veggene, og veggfargen kan derfor ha litt å si for valg av sengetøy. Har du gått for en lys og nøytral look på veggene, kan du gjerne være mer fargerik i valg av sengetøy og kanskje skifte det etter sesong og humør. Hvorfor ikke ta den helt ut i julen med eget julesengetøy?

– Gå for deilig flanell og la det bugne med puter og et ekstra ullpledd for kosens skyld. En god kopp julete og duftende lys skaper en deilig stemning. Rødt er gjerne hovedfargen, men vi ser også at blått og hvitt med innslag av petrol og grønntoner gir en moderne vri på juleinnredningen, også på soverommet, sier Kid.

 

Produkter fra Kid interiør 

 

«En nett benk ved fotenden, en fargerik puff eller en komfortabel stol vil bidra til å løfte interiøret. Det kan også være et praktisk sted å sette seg ned for å ta på sko eller legge fra seg klærne på kvelden.»

Bohus, Strømmen Storsenter

 

Har du sterke farger på veggene, ønsker du kanskje en lys look på sengetøyet i det daglige. Helt hvitt sengetøy, jordtoner og mørke eller lyse grånyanser har blitt stadig mer populært. De mest minimalistiske av oss går gjerne for både lyst interiør og lyse sengetekstiler og skaper kontraster med andre elementer, som lamper eller tepper.

 

Produkter fra Bohus 

 

Nytt sengetøy eller sengeteppe er kanskje to av de enkleste grepene for å fornye soverommet, men det er også andre ting du kan gjøre uten at det koster for mye eller krever mye energi. Du kan blant annet lage små stilleben på nattbordet som du endrer med tiden, eller bytte ut mindre møbler som nattbord og benker for et fornyet uttrykk.

– En nett benk ved fotenden, en fargerik puff eller en komfortabel stol vil bidra til å løfte interiøret. Det kan også være et praktisk sted å sette seg ned for å ta på sko eller legge fra seg klærne på kvelden, sier Bohus.

Nattbordet kan være et typisk nattbord, eller kanskje en enkel hylle eller en stol, noe som også bidrar til den skandinaviske stilen og tilfeldige preget.

 

Produkter fra Bohus 

 

En hylle over sengen kan dessuten gi deg mange muligheter. Her kan du bytte ut bilder og inventar og skape et nytt uttrykk hver gang. Det kan være nye plakater eller bilder, bøker, magasiner, figurer eller duftlys. Kanskje ønsker du det stilrent i en periode og mer ledig og tilfeldig i den neste.

 

Produkter fra Lagerhaus

 

Produkter fra Lagerhaus 

 

Forhåpentligvis er du mer fristet til å krype tidlig i sengs med et fint og lunt soverom. Men sengen kan være like viktig for deg om morgenen, med en lang og sen start på dagen. Finn frem godt lesestoff, kaffe og kanskje en deilig frokost, og la dagen starte akkurat slik du ønsker den skal starte!

Sist endret - 12 november 2018

Relaterte butikker

Logo Kid Interiør
Bohus
Lagerhaus