Meny
 
Slik innreder hun med planter og blomster denne våren

Slik innreder hun med planter og blomster denne våren

Tørre blomster, grønne planter og retro-blomster inspirert av bestemor er trender som forsterkes denne våren – med unge trendsettere i spissen. Hos Margit er avskårne blomster like naturlig som mat på bordet, og hun dyrker både lidenskap og hobby som blomsterhandler i Interflora. Se hennes plantetips inne, ute og på et pyntet mai-bord!

Margit, 55 år. Driver Interflora Strømmen og viser oss #mittstrømmen.

 

Hva er det beste med jobben din i Interflora?

Allerede da jeg var 12 begynte jeg å jobbe med blomster og visste at jeg ville drive blomsterbutikk da jeg ble stor. Nå har jeg jobbet med blomster i over 40 år! Det er min store hobby og lidenskap, og ser du meg ikke i butikken er jeg trolig hjemme og graver i eget bed. Det jeg elsker aller mest er at blomster og planter er levende og noe som alltid forandrer seg, etter sesong og anledning. Vi opplever dessuten å møte folk i glede og i sorg, både ved livets store oppturer og i bunnløs sorg, og det er en stor og viktig del av jobben.

 

Peoner er i sesong på våren og forsommeren og er nydelig på spisebordet eller i små vaser til dåp og konfirmasjon. 

 

«Vi ser et stadig større fokus på miljø og at de unge setter trenden, trender som ofte kan overraske oss i blomsterfaget.»

Margit, Interflora

 

Hvordan beskriver du din stil?

Den kan vel sies å være frodig! Hage og terrasse er viktig for meg og akkurat nå er jeg i gang med et 250 kvadratmeters bed i hagen, med nesten bare spiselig innhold! Planter og blomster er selvsagt også viktig innendørs og jeg liker å omgi meg med varme farger. Jeg har aldri i mitt liv hatt en hvit vegg hjemme og har gjerne bruntoner, sammen med lune tekstiler og dekorative planter og blomster.

 

Eksotiske planter er en stor trend, som den mer sjeldne planten Philadendrom med lodne stilker. 

 

Hvilke trender tror du på i 2019?

Vi ser et stadig større fokus på miljø og at de unge setter trenden, trender som ofte kan overraske oss i blomsterfaget. Der drar vi stor nytte av at vi er en liten butikk og ikke en stor kjede, som betyr at vi kaster oss fort rundt når vi merker kundenes etterspørsel. Grønne planter er vi fortsatt veldig begeistret for, fordi de er dekorative, enkle å holde i live og de renser luften vi puster i. Den grønne plantetrenden blir stadig mer eksotisk og vi velger store monsteraer, palmer og den mer sjeldne planten Philadendrom med lodne stilker.

 

«Vi ser at flere av de ordentlig gamle sommerblomstene har blitt trendy igjen, som bestemor-blomsten Pelargonia, oppkalt etter dronning Ingrid. Brudeslør i alle slags farger, kalt Candyfloss, er også superpopulære.»

Margit, Interflora

 

Gummiplanter er også av det mer eksotiske slaget og tåler mer skygge enn andre planter. 

 

En annen trend, som kom overraskende på oss i blomsterfaget, er tørre blomster! Det er friske blomster og strå som har tørket og som holder i det uendelige, du må bare riste dem fri for støv. Tørre blomster har virkelig tatt av denne våren og vi merker stor pågang på det vi har inne. Vi ser også at flere av de ordentlig gamle sommerblomstene har blitt trendy igjen, som bestemorblomsten Pelargonia, oppkalt etter dronning Ingrid. Brudeslør i alle slags farger, kalt Candyfloss, er også superpopulært, og de litt gammeldagse peonene er tilbake. Peoner er sesongvare og noe vi bare har på våren og forsommeren. Vi ser også mye rosa og pastelltoner, et godt eksempel på at blomstermoten følger mote- og interiørtrender.

 

 

Tørre blomster har tatt blogger-Norge med storm og kan stå i det uendelige hvis du bare rister dem fri for støv. 

 

Til slutt vil jeg nevne dyrketrenden, som tar særlig de unge med storm. Jeg ser det også blant mine voksne barn, noe som er veldig artig. Før var det mer normalt at vi som faglærte og blomsterdekoratører satte trenden, men nå er det forbrukerne, influenserne og særlig unge folk som skaper interessen og etterspørselen. De har et enormt miljøengasjement og ønsker å dyrke egne råvarer og kortreist mat, både i hager og på terrasser og små balkonger.

 

«Kjøp bunter med roser, Candyfloss og lekre peoner og plasser dem sammen, men tilfeldig i de små vasene. Da får du et lekkert mai-bord!»

Margit, Interflora

 

Denne bestemorblomsten er populær igjen! Pelargonia har nesten blitt retro og kommer i mange lekre farger.

 

Hva er ditt beste interiørtips?

Planlegger du en dåp eller konfirmasjon eller vil leke deg med borddekking ville jeg gått i kjøkkenskap og funnet små vaser eller glass eller gått til innkjøp av noen, og satt dem tilfeldig utover bordet. Du kan også leie vaser hos oss. Kjøp bunter med roser, Candyfloss og lekre peoner og plasser dem sammen, men tilfeldig i de små vasene. Da får du et lekkert mai-bord!

Ute ville jeg gått for ting du kan spise, det er både lekkert og praktisk! Invester i en stor krukke og kjøp forskjellige krydderplanter som du planter sammen. Det er både trendy, fint og du er selvforsynt med deilige urter og smaker! Jeg mener dessuten at alle bør ha en tomatplante på terrassen.

Har du ikke grønne fingre, men ønsker et frodigere hjem, ville jeg startet med grønne planter, som Monstera, en kaktus eller gummiplanter – eller tørre blomster! Det kan ha stor effekt i hjemmet.

 

Candyfloss er kanskje den siste store trenden, sammen med tørre blomster. Farget brudeslør tørker dessuten fint og holder seg pent lenge.

 

«Jeg har alltid avskårne blomster stående i en vase. Det er like naturlig for meg som å handle inn mat til helgen.»

Margit, Interflora

 

Hva er ditt siste kjøp?

Denne liljekonvallen som jeg kjøpte på lørdag, den står på salongbordet. Jeg syns den er så utrolig fin, og når den visner inne setter jeg den ut i jord slik at den kommer tilbake igjen.

 

En vakker liljekonvall var Margits siste kjøp.

 

Hva blir ditt neste kjøp?

Det blir en Philadendron med lodne stilker, jeg syns den er både morsom, fin og eksotisk! Men jeg kommer også til å kjøpe spiselige vekster å plante ute, som salatmiks, krydderurter og tomatplanter. Og så har jeg alltid avskårne blomster stående i en vase på spisebordet. Det er like naturlig for meg som å handle inn mat.

 

 

 Lekre rød- og rosatoner får du et stort utvalg av denne våren. Margit har alltid avskårne blomster på bordet.

 

Sist endret - 02 mai 2019