Meny
 
Derfor samler han på sneakers

Sneakersentusiasten med øye for eksklusive detaljer

Han er en mann med mange ulike stiler og vet å velge den ene eksklusive detaljen som gjør et antrekk. Men det handler også om komfort for assisterende butikksjef Ilyass hos Foot Locker. Vi har tatt en prat med en ekte sneakersentusiast.

Ilyass, 28 år. Jobber hos Foot Locker og viser oss #mittstrømmen.

 

Hva er det beste med jobben din i Foot Locker?

Det beste med jobben må være at jeg elsker det jeg jobber med! Sneakers har alltid vært en stor interesse som startet allerede som 8-9-åring. Jeg ble tidlig inspirert av faren min og hans motesans, og fetterne mine kjøpte alltid kule sko. Med årene har interessen for sneakers og sneakerskulturen vokst og blitt større og større. En annen viktig del av jobben er kundene som jeg er veldig glad i, og jeg trives med å bygge relasjoner, starte samtaler og avdekke behov, slik at jeg forhåpentligvis kan finne akkurat det de er på jakt etter. Og så har Foot Locker så mange farger og modeller som andre ikke har, noe som gjør dette til en fantastisk butikk å jobbe i. 

 

 

«Spør du venner av meg, vil de svare at jeg er en mann med tusen ulike stiler. Jeg liker stilrene antrekk og ønsker ikke å skille meg for mye ut, men fremhever gjerne eksklusive detaljer – som sneakers!»

 

 

Hvordan beskriver du din stil?

Spør du venner av meg, vil de svare at jeg er en mann med tusen ulike stiler. Jeg velger det som passer best til både kropp og anledning. Jeg liker stilrene antrekk og ønsker ikke å skille meg for mye ut, men fremhever gjerne eksklusive detaljer – som sneakers! Det kan bety at jeg velger en clean hvit T-skjorte og en nøytral bukse, men går for et par eksklusive sneakers. En dag velger jeg kanskje antrekket basert på hva som passer sneakersene jeg har lyst til å bruke. Skotøyet er gjerne kreativt og litt eksklusivt, men samtidig er jeg en person som liker det litt nedpå og å ha det komfortabelt.

 

 

Hvilke trender tror du på i 2019?

Det er selvsagt sneakerstrenden, som bare har blitt større og større. Og innenfor den er det mange trender. Chunky sneakers har vært i motebildet en stund, men møter stadig ny konkurranse. Airforce Nike-modellen har kommet tilbake og er superpopulær både blant gutter og jenter. De samarbeider med mange kjente navn, noe som resulterer i spennende kolleksjoner du kun får hos Foot Locker. Jeg må også nevne Nike Air Max Plus, skoen som fikk meg til å begynne med sneakers. Og så må vi ikke glemme farger, særlig neon-tonene – det er en sporty trend!

 

 

 

 

 

Hva er ditt beste tips til dem som vil finne sin stil?

Kommer du til oss hos Foot Locker og ser etter nye sko vil jeg først spørre hva som er viktigst for deg; stilen eller komforten. Hos oss får du heldigvis begge deler i en sko, men er du først og fremst opptatt av komfort har jeg noen soleklare anbefalinger. Det er også nyttig å vite hva du ser etter i design, farger og stil. Skal du bruke skoene daglig eller til spesielle events? En ung mann vil kanskje velge en Nike Air Max 720 med freshe farger, mens en eldre herremann går for en helfarget hvit eller beige sko som Adidas Continental. Beige har jo blitt veldig trendy og kommer også til høsten.

 

 

«Denne anbefales til alle som er på utkikk etter komfort! Den kan jeg bruke til alt og den er helt fantastisk behagelig å gå i, også når jeg går åtte timer på dette gulvet i løpet av en arbeidsdag.»

 

Hva er ditt siste kjøp?

Nike React Element 55! Denne anbefales til alle som er på utkikk etter komfort! Den kan jeg bruke til alt og den er helt fantastisk behagelig å gå i, også når jeg går åtte timer på dette gulvet i løpet av en arbeidsdag. Det er virkelig den beste skoen, jeg er sikker på at nitti prosent av de som prøver den kjøper den.

 

 

Hva blir ditt neste kjøp?

Nike Air Max Plus! Den er litt stivere enn sistnevnte, men fortsatt god på foten og veldig kul. Den kan brukes til et par track pants eller til jeans og gir en sporty look. Perfekt til hverdags og på min ønskeliste!

 

 

 

Sist endret - 24 juni 2019