Meny
 
Slik innreder hun med nordisk design

Omfavnet av nordisk design

Hun er født og oppvokst med porselen og har som mål å slå de seksti årene bestefaren la bak seg som ansatt i Backe i Grensen. Lena elsker å blande gammelt og nytt og omfavner nordisk design, norske designere og den perfekte koppen for morgenkaffen.

Lena, 48 år. Jobber hos Backe i Grensen og viser oss #mittstrømmen.

 

Hva er det beste med jobben din i Backe i Grensen?

Det må være å jobbe med de fantastiske varene vi fører, vi har så mye forskjellig og så mye fint! Det gjør at vi skiller oss ut fra andre butikker og blir ofte omtalt som en godteributikk for interiørinteresserte. Backe i Grensen drives av en og samme familie på fjerde generasjon nå og  har holdt til i Akersgata siden 1889. Jeg har vært ansatt siden jeg var 16 år og tror ikke jeg forsvinner herfra med det første. Det gjaldt også min bestefar, som var ansatt gjennom 60 år, så slik sett er jeg født og oppvokst med porselen. Jeg spøker ofte med at målet må være å slå han.

 

 

Hvordan beskriver du din stil?

Jeg liker å blande gammelt og nytt, som betyr at jeg gjerne bruker det jeg har fått og arvet sammen med nytt design og nye skatter. Jeg liker historien bak produktene og å videreføre denne historien eller skape nye historier med det jeg kjøper nå.

 

 

 

«Lager du grupperinger i innredningen skaper du mer luft, noe som er mer behagelig for øyet og rydder opp litt.»

Lena, Backe i Grensen

 

 

Hvilke trender tror du på i 2019?

Det er mange trender og kolleksjoner fra designere som gjør seg bemerket denne våren og som vi virkelig kan gå god for. Plantekasser er like populært som tidligere, sammen med de stilige Swell-termosene som kommer i nye mønstre for hver sesong og som holder på varm drikke i 12 timer og kald drikke i 24 timer. De har blitt veldig populære på kort tid. Merket Serax har også kommet for fullt, et servise flere har lagt sin elsk på. Mange ønsker seg det hvite porselenet som finservise og kan gjerne tenke seg et slikt servise som kjøkkenservise. Det fine med Serax er at den kommer i så mange ulike varianter og former, som gjør at du kan være kreativ og leken i borddekkingen. Fatene kan for eksempel brukes som en tallerken, og delene er perfekte til tapas og sushi. Zalto-glassene selger vi mye av i Oslo, men blir oppdaget av flere også på Strømmen. Zalto er de tynneste munnblåste glassene du kan få tak i og de er virkelig lekre. Til slutt heier jeg litt ekstra på nordiske designere. Vi ser mye norsk design nå, også via norske designere som jobber for danske designhus, og jeg syns det er morsomt at vi kan by på både norsk og nordisk design.

 

 

 

 

 

Hva er ditt beste interiørtips?

Det må være å samle tingene i hjemmet mer enn man kanskje har gjort tidligere, i grupperinger eller som stilleben. Her må du gjerne veksle på høye og lave ting og gjerne ha noen store ting, ikke bare mye smått. Lager du grupperinger i innredningen skaper du mer luft, noe som er mer behagelig for øyet og rydder opp litt.

 

 

Hva er ditt siste kjøp?

Det siste må være en matte fra Heymat, disse er så fine! De selger vi også mye av og mattene lages av en norsk familiebedrift i Mo i Rana. De har knyttet til seg norske designere og lager så mye fint, både utendørs og innendørs med mulighet for å vaske innendørsmattene i maskin.

 

«Jeg er vel det man kan kalle et ekte kaffemenneske og morgenkaffen er kjennemerket mitt. Serien BLOMST er håndmalt etter gamle tegninger, og jeg syns både finishen og formen på koppen er helt nydelig.»

Lena, Backe i Grensen

 

 

 

Hva blir ditt neste kjøp?

Det må bli noe fra dette vakre serviset fra Royal Copenhagen. Jeg er vel det man kan kalle et ekte kaffemenneske og morgenkaffen er kjennemerket mitt. Serien BLOMST er håndmalt etter gamle tegninger, og jeg syns både finishen og formen på koppen er helt nydelig. Perfekt til å nyte morgenkaffen i!

 

Sist endret - 02 mai 2019