Meny
 
Slik styler de høstgarderoben

Slik styler de høstgarderoben

De kan matche hverandre den ene dagen og sprike helt i stil den andre dagen. Maren og Marie hos More Than Shoes er befriende stilsikre, genuint moteinteresserte og elsker å gi gode stylingtips.

Maren (26 år) og Marie (24 år) jobber hos More Than Shoes og viser oss #mittstrømmen.

 

Hva er det beste med jobben deres?

– At ingen dag er lik, og at vi jobber i den fineste nisjebutikken på Strømmen Storsenter. Vi har vært med fra starten av og får ta del i alt som er gøy, fra innkjøp og markedsføring til det å hjelpe kundene våre, som jo er den viktigste delen av jobben. Å finne antrekk til en kunde fra topp til tå er den morsomste oppgaven vi har og det er givende å oppleve at så mange av dem blir fornøyde. Vi er dessuten med på å fremme veldig mange fine skandinaviske merker og har veldig tro på klærne og konseptet vi fører, sier de to.

 

 Maren og Marie har jobbet sammen i nisjebutikken More Than Shoes i hele seks år. 

 

Hvordan beskriver dere egen stil?

Maren: – Jeg kan være uforutsigbar og liker ikke å sette en merkelapp på stilen jeg har. Etter at jeg tok motekonsulent-studiet ved SoFI (School of Fashion Industry) ble jeg mer oppmerksom på å kle meg i passformer som passer meg. Jeg liker det feminint. Denimsettet jeg går med i dag er i utgangspunktet litt tøft, men jeg myker det opp ved å markere midjen og med høye sko til. Og så syns jeg det er gøy å slenge seg på nye trender og å kle seg i det man føler seg vel i!

Marie: – Jeg er gjerne all over the place, men komfort, god kvalitet og et feminint preg er viktig for meg. Jeg presser meg ikke inn i klær som ikke er behagelige! Jeg mikser gjerne print, eller slenger en dressjakke over kjolen. Leken er nok et ord som beskriver meg godt.

 

 

Det er mye å la seg inspirere av hjemme hos Maren, som bor et steinkast fra jobben på Strømmen Storsenter.

 

Hvilke trender tror dere på denne høsten?

Maren: – Voluminøse skulderpartier og ermer ser vi på både gensere og kjoler, enten man er litt mer forsiktig eller tar den helt ut. Det kommer også mye fint i grønt, kamel og koboltblå.

 

Koboltblå er blant høstens store fargetrender, som på denne nydelige kjolen fra Stella Nova. 

 

Marie: – Denne kjolen fra Stella Nova er nydelig i koboltblå. Den er også løs i formen lik den jeg har på meg og denne fasongen ser vi mye av denne høsten. En slik kjole kan kombineres med sneakers eller høye boots, gjerne med høye sokker i! Det tøffer opp det feminine uttrykket, og en varm strikkegenser over vil gjøre den mer fleksibel utover høsten. Den vide fasongen fortsetter også i andre plagg, det samme gjør dyrisk print – både på sko, tilbehør og klær. Og så får vi inn flere og flere plagg i resirkulerte materialer, for mer bevisste kjøpere. Modstrøm, MbyM og Baum und Pferdgarten er flinke her. Og så kan vi ikke glemme dyreprint, særlig leopardmønsteret!

 

 Baum und Pferdgarten lytter til bevisste kjøpere og har laget plagg av resirkulerte materialer. 

 

 Dyreprint er like hot i år og særlig leopardprint – på alt fra sko og klær til stilig tilbehør. 

 

Maren: – I tillegg til print får vi klær som er mer nedtonet enn det vi så i fjor, noe vi tror faller godt i smak hos mange av kundene våre. Hvis man ikke er superfan av print er det enkelt å finne noe annet man liker og å kombinere disse plaggene på en kul måte!

 

Hva er et godt tips til de som vil finne sin stil?

Maren: – De finnes det mange av! Det første er å føle seg vel i det man går i, det betyr mye for kroppsholdning og utstråling. Det andre er å komme til oss, fordi vi har mye erfaring og er utdannet innen mote og trender. Vi klør etter å hjelpe kundene med alt vi sitter inne med.

Marie: – Vær åpen for å få tips og prøv gjerne noe du aldri har prøvd før! Ofte har jeg kjøpt klær jeg aldri trodde jeg ville gå i, men som jeg trives veldig godt i. Det handler dessuten mye om styling, som vi gjerne hjelper til med. Både Maren og jeg er utdannede motekonsulenter og jobber samtidig mye med innkjøp, hvor vi plukker klær og sko vi vet kundene våre liker. Et annet tips er å finne en passform du liker godt og føler deg fin i. Vær ikke så opptatt av hva alle andre har, men finn noe du selv trives med!

 

 

Skoene fra Laura Bellariva i croco er Marens siste kjøp – i både brunt og sort! Damene hos More Than Shoes er selv med på å designe skoene de kjøper inn fra Laura Bellariva.

 

Hva er deres siste kjøp?

Maren: – Skoene fra Laura Bellariva i croco, en trend som er veldig populær denne høsten. Sorte sko er et must, men det kommer også mye brunt som bryter opp, så jeg har kjøpt dem i både brunt og sort.

Marie: – Denne kjolen fra Baum und Pferdgarten. Den har en passform jeg elsker og som gjør den enkel å slenge på seg. Og så kan den kombineres med sandaler, boots eller sneakers og en strikkegenser nå som høsten er her. Perfekt når jeg er usikker på hva jeg skal ha på meg!

 

 Marie sverger til kjoler med løse passformer og gikk for denne kjolen fra Baum und Pferdgarten som sitt siste kjøp.

 

Hva blir deres neste kjøp?

Maren: – Jeg skal investere i et par kule jeans fra Ivy, gjerne med sleng! Vi er kresne på hvilke bukser vi tar inn i sortimentet og de fra Ivy er ordentlig gode jeans i høy kvalitet som har passert nåløyet hos oss. I høst styler jeg jeansen med en oversized  strikk og kule boots til.

 

Maren og Marie er begge med på å gjøre innkjøp til More Than Shoes og lette lenge etter den perfekte jeansen – før de kom over Ivy. Neste jeans på ønskelisten til Maren har sleng.

 

Marie: – Det blir tilbehør fra Jane Kønig! Hun har mye fint hele året, men har kommet med måneøredobber i både gull og sølv som du kan mikse og matche. Det funker til alt og er særlig fint til strikk – perfekt nå som høsten er her!

 

Smykkene fra Jane Kønig og Anton Heunis er blant smykkefavorittene hjemme hos Maren. Marie drømmer om de nye måneøredobbene som sitt neste kjøp. 

 

 

Sist endret - 16 september 2019