Meny
 
Nordiske tendenser i nisjebutikken Ny & Ne

Nordiske tendenser i nisjebutikken Ny & Ne

Naturmaterialer, opphav og produksjonsgang er blant spørsmålene butikken får når kundene kommer innom for å fornye garderoben. Da er det godt å vite at Ny & Ne er tett på designerne, gjør innkjøpene selv og kjenner merkevarene godt. Dette går de for i 2020. 

Hvordan beskriver dere stilen deres?

Vi har innsett at vi er ganske like i stilen, vi som jobber her. Den er gjerne klassisk og røff, og vi liker å kle oss funksjonelt og praktisk fremfor veldig pyntet. Det kan bety en tøff jeans, en skjorte og en dressjakke over, med noen kule boots eller sneakers til.

 

Damene hos Ny & Ne er svært stilbevisste og liker å kle seg klassisk, røft og funksjonelt.

 

Hvilke trender ser dere i 2020?

Farger, blant annet! Det kommer mange fine klær i blåtoner, rosa, beige og grønntoner. Grønnfargen er gjerne safarigrønn, som vi blant annet ser på cargobukser. Ja, cargobukser får vi inn mye av, den er enda kulere i år enn i fjor. Den litt maskuline stilen i form av dresser og oversized bukser og blazere fortsetter, sammen med skinnjakken. I tillegg er vi stadig mer opptatt av naturmaterialer, noe som har gjort lin til et populært materiale. Her trives vi godt i linskjorter og linkjoler.

 

 

 

Blå- og beigetoner tar våren med storm, i tillegg til cargobuksa med lommer på siden. 

 

Sneakers-trenden fortsetter, en ganske behagelig skomote i våre øyne, og vi ser grove joggesko og sneakers fra blant annet Nude of Scandinavia, i ulike farger. En annen skotrend er cowboybootsene, som fungerer både til skjørt, kjoler og bukser – gjerne med jeansen innenfor skoene! Det siste som er verdt å nevne er kundenes økende engasjement rundt klærnes opphav og hvilken produksjonsgang plaggene har. Fordi vi er tett på designerne, gjør innkjøpene selv og har mange nordiske merkevarer, kan vi alltid svare på hvordan klærne hos oss produseres.

 

Birgit holder frem ett av vårens sneakers, mens Torill forteller at cowboybootsene også gjør sitt inntog dette året. 

 

 

Visste du at Strømmen Storsenter er ett av Norges største kjøpesentre? Her finner du 195 butikker og over 2000 parkeringsplasser – 18 minutter utenfor Oslo. Slik reiser du hit.

 

 

Hvilket tips har dere til de som vil finne sin stil?

Det første vi gjerne spør kundene våre om er hva de har fra før av og hva de ønsker seg. Det er verdt å tenke over når man ønsker å fornye garderoben. Basisplagg som er fine å ha i skapet, og som du kan mikse på tvers av hverandre, er skinnjakke, olajakke, skjorter og jeans. Disse plaggene kan bygge på hverandre. I tillegg kan du gjerne velge å ha mer fargerike bluser og T-skjorter som kan byttes ut oftere og som fungerer til de andre klærne i basisgarderoben. Et godt jeans-tips er å finne deg noen favoritter! Finner du en jeans som virkelig funker, kan du heller kjøpe flere vasker av den slik at du har den i ulike versjoner.

 

Skinnjakken har blitt så tidløs og stilsikker at den anbefales som et plagg i basisgarderoben. Den kommer dessuten i flere ulike farger og former.

 

Hva var deres siste kjøp?

Torill: Jakken som jeg har på meg, fra Line of Oslo. Den er laget i en deilig blanding av alpakka, ull og polyamid.

 

Denne sorte jakken fra Line of Oslo i alpakka, ull og polyamid er Torills siste kjøp. 

 

Birgit: Disse sneakersene fra Nude of Scandinavia. Jeg har lenge hatt lyst på nye, kule sko som er gode å gå i og som kan brukes hele dagen på jobb, uten å få gnagsår. Disse lever opp til forventningene!

 

Sneakers i vårfargene beige og blått er Birgits siste kjøp en favoritt for føttene gjennom en lang arbeidsdag. 

 

Hva er deres neste kjøp?

Birgit: Det blir nok en hvit oversized blazer, enten med matchende bukser til eller med noen slitte jeans og kule boots til. Denne dressen er fra Line of Oslo.

 

Oversized blazere og dressbukser fortsetter denne sesongen, som denne dressen fra Line of Oslo. 

 

Torill: Vide jeans fra Please. De er klassiske, røffe og passer godt til både bluser, gensere og skinnjakker. Tilbehøret er viktig og her ville jeg valgt både smykker og et belte til.

 

Finner du den perfekte jeansen, kan du heller velge den samme i flere vasker, er rådet fra damene hos Ny & Ne. Torill har denne fra Please på ønskelisten.

Sist endret - 11 februar 2020