Meny
 
Hudpleie for tørr vinterhud

Derfor kan du få problemer med huden på vinteren

Hurtige overganger mellom kalde utetemperaturer og et varmt inneklima skaper små sjokk for huden. Er vi i tillegg sløve med rensen, eller bruker feil type produkter, risikerer vi at hudpleierutinene gjør huden vondt verre. Hudpleieterapeuten forklarer hvorfor.

Tørr hud i ansiktet om vinteren er en utfordring for flere, og huden oppleves gjerne som litt for liten. Kanskje skjønner man ikke selv at huden er dehydrert fordi man ikke opplever den som tørr, men samtidig får man uren hud uten å skjønne hvorfor. Da kan den tørre vinterluften være problemet, selv om huden kanskje oppleves som fet.

– Om vinteren beveger vi oss hele tiden mellom den varme temperaturen inne og den tørre og kalde luften ute. Det blir nesten som et lite sjokk for huden hver gang, og ansiktet beskyttes jo ikke av klær på samme måte som resten av kroppen, sier Gunn Therese hos Vitusapotek på Strømmen Storsenter. – I tillegg til dette er det flere som bruker hudpleieprodukter som ikke er optimale for sin type hud, og vi er kanskje ikke flinke til å gi fuktighet og pleie, samtidig som vi gjerne unner oss lange og varme dusjer, forklarer hun.

 

Grå, gusten og uren hud kan derfor komme av mange ulike årsaker, men noen som kan gi gode råd er medarbeiderne hos Vitusapotek. Apoteket på Strømmen Storsenter har sin egen hudpleiesalong, som en av seks Vitusapotek i Norge. Her er behandlingene mange. Du kan blant annet få en Dermalogica Signaturbehandling for ansiktet på en time, og legge til et kvarters ekstra massasje om det skulle friste. Hudpleiesalongen utfører også Microzone ekspressbehandling, Clear Start for behandling av ung hud, rygg- og nakkemassasje på en halvtime, hårfjerning med voks, og forming og farging av vipper og bryn. Alt i en delikat salong med inngang lengst bak i apoteket, og i en avslappende og god atmosfære.

– Behandlingene passer både menn og kvinner, i alle aldre, og vi anbefaler alle å gi huden litt grundig pleie i blant. Etter timen gir vi deg gode råd og veiledning tilpasset deg og din hud, slik at du kan fortsette de samme rutinene hjemme om du ønsker, forklarer Gunn Therese. 

 

«Renser du ikke huden din, vil det hindre kremen i å trekke godt nok inn, og huden får mindre utbytte av kremen.» 

 Gunn Therese, hudpleieterapeut hos Vitusapotek Strømmen.

 

Noen av vinterens favoritter for å behandle huden i vinterkulden. De ulike seriene har produkter som er tilpasset flere forskjellige hudtyper, så det er lurt å få en hudanalyse før du velger serien som passer deg best.  

 

 

Ønsker du å vente med behandling, får du likevel mye god hjelp ved å ta turen innom Vitusapotek. Her kan du få målt fuktigheten i huden på sekunder med en gratis fuktanalyse, hvor hudpleieterapeuter kan gi deg svaret på om huden din mangler fuktighet eller ikke. Ut i fra din hudtype vil de gi deg råd om hvilke produkter som passer deg, uansett om du har problemer med huden eller ønsker å forebygge. For bruker du feil produkter til din hud, kan det fort gjøre problemene verre.

 

Særlig på vinteren kan det være lurt med en hudanalyse, og hos Vitusapotek på Strømmen Storsenter kan de gjøre en fuktanalyse av deg på få sekunder, helt gratis. 

 

 

Så hvilke produkter blir din redning denne vinteren? Dette er noen av rutinene du bør gjøre til en vane:

 

Rens: Det første du bør gjøre både morgen og kveld, er å rense huden. Dette undervurderes av mange, men en god rens fjerner skitt og døde hudceller fra dagens og nattens påkjenninger.

– Renser du ikke huden din, vil det hindre kremen i å trekke godt nok inn, og huden får mindre utbytte av kremen, forteller Gunn Therese. Huden bør du helst rense to ganger, først med en pre-cleanse som fjerner sminke og overflaterenser, og så med en vanlig rens (eller at du bruker en vanlig rens to ganger), for å rense huden i dybden.

 

Dermalogica Essential Cleansing Solution 510,- fra Vitusapotek

La Roche Posay øyemakeupfjerner 184,90 fra Vitusapotek

Vichy Pureté Thermale rensemelk 174,90 fra Vitusapotek

 

 

Skrubb: Vil du legge inn en skrubb eller eksfoliering, kan du gjøre dette her. Hvilken eksfoliant og hvor ofte du skal bruke det avhenger av din hud.

– Med en skrubb eller eksfoliering får du i gang blodsirkulasjonen, du får et bedre opptak av næringsstoffer og avfallsstoffene transporteres lettere ut, forklarer Gunn Therese.

 

Dermalogica Daily Microfoliant 645,- fra Vitusapotek

Vichy Idealia Night Peeling 349,90 fra Vitusapotek

Cosmica Face Scrub 105,- fra Vitusapotek

 

 

Serum: Når du er ferdig med dobbeltrensen, og eventuelt har skrubbet eller eksfoliert, er det klart for serum eller en booster. Dette trekker dypere inn i huden din enn det en vanlig krem klarer å gjøre og forsterker kremens aktive ingredienser, samtidig som den beskytter godt.

 

La Roche-Posay Hydraphase Intense Serum 329,90 fra Vitusapotek

Vichy Mineral Booster 299,90 fra Vitusapotek

Dermalogica Phyto Replenish Oil 995,-

 

 

Dagkrem: Nå er det tid for dagkremen, og din daglige krem skal tilføre huden næring og gi beskyttelse for ytre påkjenninger. Den bør inneholde solfaktor, og du bør vurdere en annen dagkrem om vinteren enn den du bruker på sommeren. Her kan hudpleieren din gi en god anbefaling.

 

Dermalogica Intensive Moisture Balance 750,- fra Vitusapotek

La Roche-Posay Hydraphase Light krem 239,90 fra Vitusapotek

Vichy Slow Age dagkrem 349,90 fra Vitusapotek

 

 

Nattkrem: Om vinteren kan nattkremen din gjerne være fetere enn den er ellers. Også her bør du bruke et serum eller booster, for at kremen skal trekke godt inn.

– Har du ikke en egen nattkrem kan du vurdere å bruke dagkremen din også om nettene. Et godt tips kan også være å bruke en god maske du sover med et par netter i uka, sier Gunn Therese.

 

La Roche-Posay Hydraphase Rich krem 239,90 fra Vitusapotek

Dermalogica Intensive Moisture Balance 750,- fra Vitusapotek

Vichy Slow Age dagkrem til tørr hud 349,90 fra Vitusapotek

 

 

 

Gunn Therese presiserer også at en god fuktighetsmaske kan være godt for tørr hud opptil flere ganger i uka. Det finnes i tillegg flere andre produkter som hjelper tørr hud, som en fuktighetsolje du blander med kremen, eller en frisk fuktighetsspray. Den kan være fin å ha på kontoret etter noen timer foran skjermen, eller i veska for en spray i ansiktet når du føler for det i løpet av dagen.

 

Vitusapotek har også ulike gavepakninger innenfor de forskjellige seriene, slik at man kan prøve en serie før man kjøper produktene i større utgaver.

 

 

Tar du turen innom Vitusapotek, eller bestiller en time i deres hudpleiesalong, får du god hjelp av erfarne hudpleieterapeuter til å pleie huden din best mulig i vinterkulden!

 

Sist endret - 02 januar 2018