Meny
 
Fargesett våren som trendekspertene

Personlig shopper Elin Månsson viste frem vårmoten på Strømmen Storsenters kundekveld. 

Fargesett våren som trendekspertene

Fargeekspert Dagny Thurmann Moe og personal shopper Elin Månsson inspirerte fra scenen på vårens store kundekveld på Strømmen Storsenter. Slik finner du fargene som passer deg. Men først; rydd plass!

– Er det bare meg som har et skrikende behov for fornyelse når våren kommer? spurte hele Norges ryddeguru, Synnøve Skarbø, til et enstemmig nei fra de mange oppmøtte.

 

 

Før vi skal i gang med en etterlengtet vårfornyelse, må det selvfølgelig ryddes. Derfor ble kvelden sparket i gang av den selverklærte «ryddepsychoen». Synnøve er nemlig dama som betalte venninnene sine for å rydde rommene deres da hun var liten, og som organiserte seg gjennom både fødselsdepresjon og en tøff tid som arbeidsledig.  

"Det er kanskje kleint og upretensiøst, men hvordan du har det rundt deg påvirker resten av livet ditt og hvordan du har det."

– Ryddeekspert Synnøve Skarbø.

 

Synnøve får det til å høres lett ut å holde orden i klær, dingser og duppeditter. Og kanskje er det nettopp det når du først tar i bruk hennes velprøvde metoder.

 

Kast, systematiser og oppretthold!

Kvitt deg med det du ikke trenger, lyder Synnøves bud nummer 1.

– Ikke tenk rom for rom, men kategori for kategori, sier Synnøve og råder til å starte med den kategorien som betyr minst for deg, for eksempel verktøy eller kjøkkenredskaper. På den måten får du øvd deg litt før du tar fatt på de tingene som betyr mest for deg.

 

Deretter er det bare å sette i gang prosessen med å systematisere.

– Absolutt alt må ha sin faste plass! Understreker hun. Solbriller, ladere, bankbrikker – og legg det der det er praktisk å ha dem, legger hun til.

 

 

Den kanskje vanskeligste delen for de fleste av oss, er å opprettholde. Dette blir, ifølge Synnøve, mye enklere om alt har sin faste plass. Og ikke minst effektivt!

– Gjør det til en vane å sette ting på plass med en gang du er ferdig med dem, selv om du har dårlig tid og skal rushe til jobb eller hente i barnehagen, sier hun.

 

Frisk fargeinspo

Når hjemmet er ferdig organisert, er det på tide å slippe våren inn.

– Vi har aldri vært lenger unne våre naturlige omgivelser enn nå, erklærer fargeeksert Dagny Thurmann Moe. Sorte plagg er en absolutt no go for denne sprudlende dama, noe som også gjenspeiles i interiørtipsene hennes.

 

 

De siste årenes hvite og grå interiørtrender gjør oss lite godt, skal vi tro farge-Dagny.

– Salget av antidepressiva har økt i takt med salget av hvit- og grå-maling. Jeg vet ikke om det har noen sammenheng, men jeg tror det, sier hun med et lite smil på lur.

 

Hun anbefaler å omgi seg med farger vi finner i naturen, som grønt, blått, gult og rødt. Glem  90-tallets fargebruk, og lek deg i stedet med alt fra duse pasteller og beroligende jordfarger til fruktige tyggegummifarger og friske sommertoner.

"Farger vil være den viktigste driveren for både mote og interiør de neste fem årene."

– Fargeekspert Dagny Thurman Moe.

 

Fargebruk, rom for rom

Terracottafarger er i vinden som aldri før. De passer spesielt godt til kjøkken og stue og inviterer til sosiale vennekvelder og lange samtaler. Og kanskje en stor bonus for mange av oss: disse fargene står faktisk også godt til gråtoner.

 

Blått får oss angivelig til å spise mindre, ifølge Dagny. Med mindre hele familien er på diett, anbefaler hun å bruke disse tonene i rom som skal skape fokus og konsentrasjon.

– Vi lærer best i blått, brunt og grønt, forklarer fargeeksperten.

 

Og er det en farge du virkelig bør omfavne denne våren, så er det den sistnevnte.  

– Grønt er hovedfargen i naturen og den øynene våre er best trent for. I tillegg er den grønne livsstilen en stor trend nå, som også gjør oss godt.

 

Finn rebellen i deg

Før ble det rebelske ofte forbundet med sort og dystert, mens nåtidens rebeller bruker vågale kombinasjoner av farger og mønstre for å uttrykke seg.

 

 

For å finne fargene som passer deg best, er det smart å ta utgangspunkt i øyefargen din.

– Bruk fargeskalaen og de fargene som øyefargen din består av, eller benytt deg av komplementærfargene, altså de fargene som befinner seg på motsatt side av skalaen, forklarer Dagny før personlig shopper og style advisor Elin Månsson entrer scenen i en nydelig syrinlilla dress.

 

 

Vårens klestrender

Elin trekker frem friske vårplagg i mønstre og kombinasjoner du tidligere bare har drømt om. Skal vi følge bare ett råd fra kveldens inspirasjonsbonanza, så er det dette: Tør!  

– Vi finner alle nyanser og toner i trendbildet nå. Lilla og rosa i kombinasjon med rødt er superlekkert og har vært i motebildet lenge, forteller Elin.

 

Det samme gjelder blomster, striper, volanger og cordfløyel. Rutene som var superhotte i høst, kan du også trygt ha på deg våren igjennom, ifølge stilrådgiveren.  

– I tillegg er prikker og slengbukser tilbake igjen, sier hun og viser frem et par stilige jeans som ser ut til å være hentet rett ut fra 90-tallet. Kanskje du har en tilsvarende lengst inni skapet? 

 

I tillegg er det lurt å ha godt med hvite bluser og t-shirts i skapet.

"Noen plagg fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Da er det kult å style dem med en hvit t-shirt og noen hvite sneakers."

– Personal shopper Elin Månsson. 

 

Et lurt triks er å gå til innkjøp av en fresh dress i en farge du elsker. Denne kan kombineres i utallige versjoner og styles opp eller ned. Men skal du gjøre bare ett moteinnkjøp denne våren, råder Elin deg til å være litt vågal.

– Kjøp et gult plagg eller en gul veske, smiler hun.

 

 

Mange oppmøtte lot seg inspirere av de fargeglade damene. Her sammen med markedssjef Jannicke Bergmann og markedskoordinator Mona Langbo fra Strømmen Storsenter. 

 

 

En herlig goodybag med vårlektyre, egenpleie og noe godt ventet de oppmøtte. 

 

 

En velsmakende avslutning på en fargeglad kundekveld fra storsenterets egen sushirestaurant, Bambus Sushi. 

Sist endret - 29 april 2019