Meny
 

Hold deg varm og stilriktig med ytterjakker fra Follestad

Follestad

Ytterjakkene som gjelder denne sesongen

William Follestad: -Komfort skal ikke gå utover stil. Her er jakkene som vil holde deg varm og stilriktig.

Follestad
Stiltips

Av: William Follestad

Frakken har virkelig blitt satt i fokus i år, men når vinteren er her og kulden virkelig slår inn, trenger du jakker som varmer. Komfort skal selvfølgelig ikke gå utover stil. 

Jeg mener at en fin dunjakke kan være vel så moteriktig som en frakk, og dens anvendelige design gjør den veldig enkel å kombinere. 


Slik styler du jakken:

Dunjakke fra Montecore - Skjerf fra Amanda Christensen - Turtle neck fra Morris - Chelsea Boots fra R. M. Williams - Bukse fra Jacob Cohen


Diverse motehus i år har lekt seg med polstrede jakker i sine høst- og vinterkolleksjoner, og et resultat av det er at dunjakken har fått et trend-stempel. Dette er gode nyheter for din helse, for få jakker varmer like godt som dunjakken gjør.

Her får du tak i alle kule ytterjakkemodeller.

Om dunjakken har en toveis zip er det veldig kult å ha glidelåsen litt åpen nede.

Foto: Ole Martin Halvorsen

William Follestad

  

William Follestad (41) har nærmest fått kunnskap og interesse for mote inn med morsmelken. Han er fjerde generasjon Follestad som driver kleskjeden med samme navn.  

William startet sin karriere i familiebedriften i 2000 som butikksjef for nye Follestad på Strømmen Storsenter. Det var startskuddet for mer trendy Follestad-butikker med større fokus på en yngre kundegruppe. I dag finnes det ti Follestad-butikker på Østlandet og én på Vestlandet.  

I en artikkelserie med tolv temaer skal William denne høsten gi eksperttips til Side3-leserne om hvilke plagg de bør ha i garderoben, hvordan man kombinerer klær og hva som er de ultimate julegavene til en motebevisst mann.  

"Lag på lag"-stilen gjør seg godt under dunjakken, en stil som jeg synes er veldig kul. Dette er også praktisk nå som plussgradene på termometeret snart blir til minusgrader. 

Flere av sesongens dunjakker har en overflate i ull, som gjør de gode og varme, men de vanlige variantene laget av nylon eller polyester er også å finne på Follestad sine butikker.


Hverdagslig vs. klassisk

Dunjakken har alltid vært et plagg som er enkel å bruke hverdagslig. Den gir deg en mer avslappet stil, og passer derfor godt sammen med andre plagg i samme kategori. 

Nettopp på grunn av at jakken er av den avslappede typen synes jeg det kan være kult å style jakken med noe litt mer pyntet. Bruk gjerne jakken med noen pressede dressbukser og en fin skjorte.


Slik styler du jakken:

Dunvest fra Moncler* - Skjerf fra Nick Bronson - Genserjakke fra Moncler* - Skjorte fra Barba Napoli - Chelsea Boots fra R. M. Wiliams - Bukse fra Frislid


Vest-varianten av dunjakken fra Moncler* gir genseren du har under jakken en ytterplagg-funskjon. Samtidig gjør vesten det enklere å bruke flere lag med klær, ettersom det ikke blir for trangt for armene dine. På denne måten kan du gjøre "layer on layer"-looken enda tydeligere med dunvesten.

Overflaten på den grå dunjakken fra Montecore er laget av ull og silke. Dette gir jakken en litt matt finish som gjør at den oppleves mer formell. Den er også vevet av Loro Piana med et stormsystem som gjør at den tåler regn.

Den grå dunjakken fra Montecore er ren i stilen, og er derfor enkel å kombinere. Morris dunvesten vil gjøre "lag på lag"-stilen tydeligere.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Marineblått matcher det meste. Med noen kule pressede bukser kjører du en avslappet variant av preppy-stilen.

Foto: Ole Martin Halvorsen


Dunjakke fra Montecore - Dunjakke fra Parajumpers* - Dunjakke fra Moncler*


Stilige detaljer

Jeg synes det er kult med ytterjakker med små detaljer som gjør at du skiller deg ut fra mengden. Enten om dette er annerledes lommer, miks av farger og stoff, eller kule snitt. 

De små detaljene er ofte prikken over i-en på en jakke.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Jeg mener man alltid skal se etter en hvis tidløshet i de plaggene man går for. Disse detaljene er ikke for ekstreme, og gjør ikke jakkene noe mindre aktuelle i fremtiden.


Ytterjakke fra Fusalp - Dunjakke fra Montecore - Dunjakke fra Moncler*


Dunjakken i oliven fra Montecore har et preg av frakk i seg på grunn av sitt design og snitt. Den imiterte pelsen i hetten på Fusalp-jakken gjør jakken veldig stilig. Jakken fra Moncler* har ulike fargekontraster og en høy krage som gjør den litt røff. Det er ofte slike detaljer som gjør en jakke.


Gå for jakker som er tidløse, men som fortsatt har det lille eksra preget som gjør at du skiller deg ut fra mengden.

Foto: Ole Martin Halvorsen


De jakkene du ikke finner i vår nettbutikk vil du finne på Follestads fysiske butikker. Her er en oversikt over hvor i landet vi holder til.

Vi åpnet en ny butikk denne høsten i Kongens Gate 22 i Oslo. Dette er Follestads nye flaggskip butikk, og her er derfor utvalget stort. I butikken vil du finne vinterjakker av alle typer.

Follestads butikk i Kongens Gate åpnet tidligere i høst, og er kleskjedens nye flaggskipbutikk. Her vil du finne alle produktene som er vist i artikkelen.

*Moncler finner du kun i våre butikker på Strømmen Storsenter, Sandvika Storsenter og Fornebu S.

*Parajumpers finner du i butikkene våre på Strømmen Storsenter, Sandvika Storsenter, Fornebu S og Jessheim Storsenter.

Sist endret - 29 oktober 2017