Meny
 

Hiking-inspirerte boots du vil gå med denne sesongen.

 

Flere av oss begynner å bli lei sneakersene vi har gått med i hele sommer og gleder oss over høst og vinter. Innkjøp for denne sesongen krever gjerne litt ekstra omtanke med hensyn til at plaggene må kunne brukes til høstvær med litt varmere temperaturer, så vel som inn i de kaldere vintermånedene. Til føttene er det hiking boots som gjelder denne sesongen.

 

Hiking boots, eller fjellstøvler, har blitt en av de mest ettertraktede produktene i motebildet. Men selve utseende ikke det du kanskje forbinder med fjellvandring og tradisjonelle tursko. Disse robuste, kraftige skoene har vært å se på alt fra supermodeller til hertuginnen av Cambridge, og har trasket nedover utallige catwalker og blitt spottet på mote-influencere verden over. En ting er i alle fall sikkert, og det er at hiking boots ikke lenger kun tilhører fjellet.

 

Trenden med «oversized combat boots» dukket allerede opp i 2014 da den klassiske Timberland booten fikk et comeback fra sine glansdager på 90-tallet. Andre designere la merke til dette og la til sin egen, unike vri, og trenden oppstod.

 

 

 

 

Noe av det som gjør hiker bootsene så ikoniske er maljene, lissene og snøringen. En grunn til at dette er en populær stil er nok, fremfor alt annet, at den er svært praktisk og komfortabel. Funksjonell mote har absolutt vært på vei oppover, med «ugly sneakers» som en av de største trendene i 2018.

 

Hiking boots kan uten tvil være mer kostbare enn andre sko, men de er imidlertid mer slitesterke og solide - noe som er en del av deres appell. I motemiljøet ser man også hint av at den yngre generasjonen av influencere og fashionistas ønsker å kjøpe færre produkter, men med lang levetid, fremfor et bruk-og-kast-konsum. Hiker boots representerer nettopp dette – det er et allsidig, funksjonelt og tidløst tilbehør, for ikke å glemme det perfekte fottøy for et norsk klima.

 

 

Fjellstøvler ble, som også navnet tilsier, opprinnelig laget for utendørs aktiviteter slik som turgåing og klatring i ulent terreng. Selv om det er lite sannsynlig at noen ville tatt på seg sine Gucci-boots til kr.9.000 for å klatre Galdhøpiggen, forteller Dr. Harriet Atkinson, universitetslektor i design ved Universitetet i Brighton, at de moderne tolkningene av skoene har veldig likt utseende som de klassiske, stødige støvlene (The Independent, 2019). Forskjellen ligger i materialene som brukes, hvor deisgnerskoene av laget av finere typer semsket skinn eller kalveskinn, eller er foret med fleece, forklarer Atkinson. Videre sier hun at selv om det ser ut til at skoene er egnet for fjellterreng, er de laget for livet i byen.

 

Bruk av hiking boots gir umiddelbart hverdangsantrekket en eventyrlysten følelse. Ut ifra catwalken og bilder av street-stylere er det helt klart at hiking boot-trenden ikke vil forlate motebildet med det første. Dermed er det bare å snøre seg fast, om du ikke har gjort det allerede.

 

Hiking-inspirerte favoritter denne sesongen finner du hos hos Grændsens Skotøimagazin.

 

Sist endret - 05 november 2019