Meny
 
Rens av sminkekoster

Slik unngår du at sminkekosten blir en bakteriebombe

Har du tenkt på at sminkekosten din kan være en bakteriebombe? Sminkerester og daglig kontakt med huden gjør den langt mer skitten enn vi kanskje er klar over. Heldigvis er løsningen på en ren og varig sminkekost enkel.

– Bruker du sminkekost i det daglige, samler det seg mange bakterier som ikke er bra for huden din, forteller Ann Cathrin hos Inglot på Strømmen Storsenter. Det gjelder særlig kostene som brukes på flytende makeup, som foundation. I verste fall kan kostene med gammel sminke sørge for bakterier som kan bidra til uren hud.

 

Utvalget av ulike sminkekoster til ulik bruk er stort hos Inglot på Strømmen Storsenter.

 

 

Er du flink med å rengjøre kostene dine, vil ikke bare huden få det bedre, men sminkekostene vil også holde lenger. En kvalitetskost kan vare i opptil flere år.

– En ren kost vil også gi et bedre resultat når du legger sminken din, forklarer Ann Cathrin.

 

Så hvor ofte bør du rengjøre sminkekosten?

 

– Bruker du den mye, bør den rengjøres minst to ganger i måneden, svarer Ann Cathrin. – Det er heller ikke en komplisert jobb, og vil gjøre godt for både huden, kosten og sminken din.

 

Ann Cathrin hos Inglot har mange gode tips å by på for at sminkekosten din skal vare.

 

Hvordan bør du så rengjøre sminkekosten?

 

– Har du det travelt og ikke har tid til å vaske, eller du skal bytte mellom to produkter når du bruker kosten, kan du bruke en desinfiserende hurtigspray. Da sprayer du på kosten og tørker av med papir, helt til det ikke kommer mer farge på papiret. 

 

 

 Har du ikke mulighet til å vaske kostene like ofte, kan du også bruke en desinfiserende Brush Cleanser fra Inglot.

 

 – Når du vasker sminkekostene, er en sjampo det beste å bruke for kosten. Er den veldig skitten, kan det være lurt å bruke oppvasksåpe for å fjerne det som er innerst på kosten før du bruker sjampo, forklarer Ann Cathrin.

 

Se hennes steg -for-steg til ren sminkekost:

 

Sørg for at du ikke får vann lenger opp på kosten enn nødvendig, og helst ikke lenger opp enn hit.

 

 

Første steg når du skal vaske sminkekostene dine er å skylle selve kosten. Her er det viktig å vende kosten nedover og skaftet oppover, for å unngå at hårene fra kosten løsner.

 



Masser inn en sjampo i kosten, og skyll med varmt vann. Er kosten veldig skitten, bør dette gjentas til vannet ikke avgir farge lenger.

 

 

 

Klem ut alt vannet og la kosten tørke på et håndkle. På den måten ligger den flatt, så ikke vannet renner nedover.

 

 

Bruk gjerne balsam etter sjampo, slik at kosten holder seg myk.

 

 

Sist endret - 14 mai 2018