Meny
 
Slik velger du jeans for større kroppsfasonger

Slik velger du jeans for større kroppsfasonger

Litt tålmodighet, god hjelp og flere smarte tips på veien kan gjøre jakten på den riktige jeansen enklere. Derfor har Zizzi spesialisert seg på bukser som passer ulike former og kroppsstørrelser. Slik går ekspertene frem når de skal plukke den perfekte jeans.

Zizzi er kjent for å tilby store damestørrelser som ikke alltid er like enkelt å finne i andre butikker. Det betyr dameklær i størrelsene 42–56, hvor small, medium, large og ekstra-large er større hos Zizzi enn standarden ellers.

 

Zizzi har klær i størrelsen 42–56, der en small ligger mellom 42–44 og large mellom 50–52

 

Når det kommer til jakten på den perfekte jeans, har Zizzi gjort flere smarte grep. De har et godt utvalg jeans i butikken på Strømmen Storsenter, bukser som skal passe uansett kroppsfasong og i størrelsene 42–56.

– Jeans er ofte vanskelig å finne og mange velger den bort fordi de ikke finner en som passer. Derfor har vi blitt særlig gode på bukser og mener vi skal klare å finne den perfekte jeansen til alle, forteller butikksjef Lone hos Zizzi.

– Vi har gode tips å komme med underveis, vet hvordan den bør sitte og hvilken modell som kan passe best.

 

Zizzi på Strømmen Storsenter har laget en oversiktlig jeansguide i butikk og bistår gjerne i valg av din nye bukse. 

 

Jeansene hos Zizzi er sydd ut i siden rundt hoftene – noe som gir mer plass til lår og rumpe.

– Vi ser mange sliter med akkurat den utfordringen når de prøver andre buksemodeller, forklarer Lone. – Finner de en som endelig passer rundt lårene, er den ofte for vid i livet. Det er løst med våre buksemodeller.

 

Dette ser stylistene etter i valg av riktig jeans

Så hva vil første steg hos Zizzi være om du jakter din nye jeans?

– Vi vil først spørre hvilken benvidde du ønsker, enten du ønsker rette eller smale ben. Molly har rette ben og høyt liv som holder magen på plass. Amy er skinnyjeans-modellen vår, en slim-modell hvor buksen følger formen på beina helt ned langs leggene. Ønsker du en kombinasjon av rette ben og smale ben, er Nille-modellen et godt valg. Den sitter tett langs beina, men vider seg noe ut i anklene.

 

Rette ben, smale ben eller en mellomting? I butikken kan du velge mellom mange ulike modeller. 

 

Når du har tatt stilling til rette eller smale ben, eller kanskje er åpen for begge deler, vil høyt liv og plasseringen av lommer ha betydning for hvordan jeansen kler kroppen. Dette er også noe senterets egen personlige shopper, Elin, jobber mye med når hun plukker bukser til sine kunder.

– Mine kunder etterspør gjerne bukser med høyt liv, forteller Elin. – Ikke bare fordi det holder magen på plass, men også fordi det gir en effekt av at du har lengre ben enn det du har. Har man derimot lange ben og kort overkropp, vil man kanskje ikke velge høyt liv, men går for en regular waist.

 

Senterets personlige shopper, Elin, hjelper flere i jakten på fine jeans – også menn. 

 

Hun og medarbeiderne hos Zizzi tar også høyde for hvor lommene på buksen er plassert.

– Vil du forminske rumpa, er det lurt å velge bukser med lommer som ikke sitter for langt fra hverandre, da det gir en bredere illusjon, forklarer Elin.

Andre ting som kan lure øyet er detaljer på «feil sted», så dette kan unngås på områder du ønsker å tone ned.

– Har buksen lysere partier på lårene enn ellers på buksen, trekkes gjerne oppmerksomheten mot lårene. Ønsker du å unngå det, kan du velge en bukse uten en slik type vask, supplerer Lone.

 

Ulike detaljer, som lyse partier på jeansen, fanger fort oppmerksomheten. Ønsker man mindre fokus på lår, bør man velge bort denne buksen.

 

Derfor bør du alltid prøve på jeansen

Det er i tillegg viktig å huske på at én jeansmodell kan passe i størrelse 44 mens en annen først passer i størrelse 46. Da er det en ulempe at flere ikke orker å prøve buksen i butikken før de kjøper den.

– Vi anbefaler virkelig å ta turen innom prøverommet, sier Lone hos Zizzi. – Kanskje skal du ha en helt annen størrelse i den buksemodellen du prøver, eller du kan få tips til andre som sitter bedre. Buksene er dessuten håndsydde og kan derfor variere fra bukse til bukse.

 

En annen utfordring er at man ofte kjøper en bukse som sitter godt i prøverommet, men som vider seg ut i bruk.

– Da har du kjøpt den for vid, bekrefter Tone. – Det er elastan i jeansen for å gjøre den mer behagelig å bruke, og denne stretchen vil vide seg ut noe i bruk. Jeansen skal derfor sitte som støpt og helt inntil når du prøver den. Her vil vi ofte vite hvilken størrelse du bør velge.

Det er også verdt å vite at sorte jeans ofte er litt trangere fordi bomullen ikke tøyer seg like mye som ellers.

– Så selv om du ønsker samme modell i to ulike farger, bør du alltid prøve begge to, anbefaler Lone.

 

Lone oppfordrer kundene til å ta med seg en jeans inn i prøverommet, selv om mange misliker å prøve jeans. Hun mener du fort kan bli overrasket med god hjelp fra butikkens medarbeidere. 

 

Elin og Lone har begge erfaring med at jeans-kjøp er vanskelig for flere, men mener du kommer langt med litt tid og tålmodighet – og at det kan lønne seg å finne en jeans-favoritt.

– Ikke vær redd for å prøve jeans, oppfordrer Lone. – Det er dessverre mange som er det, men det finnes modeller som også passer din kroppsfasong. Vi har også ekspertise på området og dyktige medarbeidere som er her for å gi deg god veiledning underveis. Det kan være en stor fordel hos oss sammenlignet med de større butikkene.

 

Elin supplerer:

– Gi det litt tid. Bukser er kanskje det vanskeligste plagget å finne og her er det lurt med en liten dose tålmodighet. Finner du en modell du liker, kan du dessuten velge flere ulike vasker i samme modell. Et godt tips er å ta bilde av lappen med mobilen før du tar buksen i bruk, slik at du har den lagret til neste gang og kan kjøpe samme modell på nytt eller i en ny farge.

 

Sorte jeans er stylistens soleklare favoritt for tiden. Den funker til alt – også til blå denim. 

 

Stylistens fargefavoritt

For ulike «vasker», eller farger, på jeansen, gir flere muligheter innenfor en og samme modell. Selv er Elin fan av mellomvasken, at buksen verken er for mørk eller lys. Likevel er den sorte jeansen stylistens favoritt, også i dag, fordi den funker til alt.

– Jeans, uansett farge, skal ikke undervurderes verken til fest eller andre begivenheter. Slå til med paljetter, gull og blonder og gjerne et strøk med rød leppestift, uttrykker Elin. – Nydelig, spør du meg!

Lone er enig og understreker at den sorte jeansen også funker som penklær, med en lekker bluse eller blazer til.

– En perfekt kamuflasje! Du kommer langt med et par sorte, fine jeans, sier Lone. – I tillegg fremstår mørke farger ofte slankende, så flere foretrekker mørke fremfor lyse bukser.

 

Flere føler seg bedre i mørke jeans fordi det virker slankende og ikke tiltrekker like mye oppmerksomhet.

 

Hvordan bør du vaske og behandle jeansen din?

Har du endelig klart å finne din buksefavoritt, vil du gjerne kunne bruke den så lenge som mulig. En jeans bør vare i flere år, men det avhenger av riktig behandling.

– Jeg anbefaler å vaske den maks en gang i måneden, helst ikke så ofte engang. Den kan heller luftes og blir det flekker på den kan du heller vaske bort selve flekken. Ikke bruk tøymykner da det ødelegger elastisiteten som gir buksa stretch og gjør den behagelig å ha på seg.

 

Vil du få styling av Zizzi-teamet? Da kan du registrere deg for en time – helt gratis, og få enkel stylinghjelp i butikk! Spør i kassen eller kontakt butikken her.

 

Lone og hennes medarbeidere hos Zizzi bistår gjerne i jakten på din neste jeans!

Sist endret - 17 februar 2020