Meny
 
Slik styler Janka Polliani høstens trender

Slik styler Janka Polliani høstens trender

Hun snakket om sin egen stil på «unorsk» vis og inspirerte et hundretalls oppmøtte da hun åpnet moteukens kundekveld på Strømmen Storsenter. Slik kler en av Norges største motebloggere seg denne høsten.

– Det er jo ganske unorsk å skulle stå på en scene og prate om seg selv, men slik har det blitt! sa moteblogger Janka Polliani fra scenen på Strømmen Storsenter. Rart er det likevel ikke, for «bygdejenta fra Hønefoss», som hun selv sier, har blitt en av Norges største motebloggere siden hun startet opp motebloggen for syv år siden. I dag samarbeider hun med store merkevarer, driver bloggen som et magasin, inviteres av store motehus og avbildes av streetstyle-fotografer på moteuker verden over. Bildene selges til bildebanker og videre til magasiner som Elle, Costume og Vogue og slik inspirerer hun et uvisst antall lesere med sin tøffe, kreative og usjenerte stil.

 

 

 «Jeg kjøper så å si aldri kjoler fordi det er samme mønsteret hele veien. Men kjøper jeg et sett, med jakke, bluse og skjørt, kan jeg bruke det i utallige kombinasjoner.»

Moteblogger Janka Polliani

 

 

– Folk kan ofte si til meg: Hvordan tør du det da? Skiller du deg ikke litt mye ut? Men saken er at mote skal være gøy! Det er jo ikke noe som er kjedeligere enn å se ut som alle andre! Og det har vært min greie, forklarer Janka.

 

Hun liker å gå utenfor boksen og når print er trenden går hun ikke for ett mønster, men print på print.

– Jeg kjøper så å si aldri kjoler, fordi det er samme mønsteret hele veien. Jeg kjøper heller et sett, med jakke, bluse og skjørt slik at jeg kan bruke det i utallige kombinasjoner. Jeg kan bruke toppen til jeans, jeg kan ta opp igjen fargen i toppen i et annet underplagg og jeg kan bruke skjørtet sammen med en annen blazer. Styler jeg det med høye hæler er det pent, men bytter jeg ut hælene med sneakers er jeg klar for hverdagen, sier Janka.

 

 

Det gjør at hun også kan holde stilen når hverdagen krever det, som når hun henter i barnehagen.

– Jeg har to barn og det er ikke alltid lett å kombinere jobben min med småbarnslivet. Høye hæler passer ikke alltid inn når jeg skal hente i barnehagen. Da går jeg med hæler på jobb, slik jeg gjør i kveld, og så har jeg joggeskoene i veska så jeg skal være hun joviale moren jeg også, sier Janka med et smil.

 

Print er en av hennes favorittrender denne høsten og hun liker det vågalt, men for de mer forsiktige av oss anbefaler hun print på toppen eller på skjørtet.

– Prøv å være litt vågal! Mote skal være gøy, det er en måte å uttrykke seg på! Et tips er også at du ikke trenger å henge deg for mye opp i selve trenden, men fortsatt beholde din egen stil. Plukk heller opp trender som kan live opp det du har i dag, sier Janka.

 

 

Med seg på scenen hadde hun også med personlig shopper Elin Månsson, som hadde plukket et utvalg trender fra butikkene på senteret. Tweed og ruter er blant trendene både hun og Janka omfavner.

 

– Er det én trend dere bør kaste dere over denne sesongen, så er det tweed, uttrykker Janka. – Tweed og ruter er tidløse, klassiske elementer som vi vil se mye av i lang tid fremover, mener jeg. Du finner det i alt fra jakker, bukser, skjørt, kåper og som sett. Finner du en jakke du liker, gå for buksa også! Da kan du bruke dem om hverandre og som et sett.

 

 

«Visste dere også at postkasserødt er den fargen de aller fleste kler? Jeg elsker rødt, det trekker frem masse farger fra ansiktet.»

Moteblogger Janka Polliani

 

 

Farger gjør mye av antrekket og pasteller er hot i høst.

– Det er mye lyseblått, rosa og lilla som jeg ofte forsøker å få inn i mønstrede plagg så jeg unngår farger som lyserosa helt inn mot ansiktet, forteller bloggeren. Personlig shopper har også mikset pasteller i lang tid:

– Rosa med grått eller rosa med brunt er sikre kombinasjoner, men rødt og rosa har nesten blitt en klassiker! Vi har sett det i motebildet i flere sesonger allerede og jeg elsker det, sier Elin.

– Enig, det er virkelig verdens fineste kombinasjon, sier Janka. – Visste dere også at postkasserødt er den fargen de aller fleste kler? Jeg elsker rødt, det trekker frem mange farger fra ansiktet.

 

 

«Alle har sin versjon av dette og det er så allsidig. Nå som det er høst kan du bruke det med strømpebukser under, style det med boots, kanskje en strikkegenser over, et belte i livet eller bruke en blazer med belte over.»

Moteblogger Janka Polliani

 

En annen trend spottet på moteukene i år, spesielt på de skandinaviske, er plisséskjørtet, forklarer Janka.

– Alle har sin versjon av dette og det er så allsidig. Nå som det er høst kan du bruke det med strømpebukser under, style det med boots, kanskje bruke en strikkegenser over eller sette på et belte i livet. Hva med å bruke en blazer over skjørtet med et belte over? Da er du med ett kul! sier Janka. Plisséskjørtene kommer dessuten i mange ulike utgaver og som kjoler.

 

For å piffe opp trendene og antrekkene, er tilbehør og sko prikken over i-en. Det er noe mange glemmer, mener Janka Polliani.

– Hårtilbehør piffer opp ethvert antrekk, som hårspennen jeg har i håret i dag. Skal du pynte deg en dag, men kjenner at du ikke er kjempeglad i å pynte deg i klærne, så piffer dette veldig opp.

 

 

Personlig shopper er enig og viser frem både alpeluen og hårbåndet som et kult tilbehør på hodet. Solbriller er også en del av trendene og forandrer seg stadig.

– Du trenger jo ikke alltid å kjøpe de dyreste brillene, da rimeligere kjeder også lager trendy briller. Det er en fin måte å oppdatere looken på, sier Janka. – Og er du usikker på hva du kler, kan en brillestylist hjelpe deg med dette hos en optiker.

 

Duoen var også innom belter som et viktig og funksjonelt tilbehør, der beltene skal være store denne sesongen.

– Beltet er en ypperlig måte å fremheve ting man ikke har! sier Janka. – Jeg har ikke mye midje, men et stort oversized belte gjør at det ser ut som jeg har midje og derfor liker jeg godt de brede fremfor de smaleste beltene.

 

Til slutt fikk magevesken oppmerksomheten den fortjener av både personlig shopper og av Janka. Bruk den enten som magebelte eller som veske over skulderen, konkluderte de to.

 

 

Vil du også få invitasjoner til fremtidige kundekvelder? Meld deg inn i Strømmen Pluss Kundeklubb, helt gratis, ved å sende en SMS med STROMMEN til 2070.

 

Sist endret - 26 september 2018