Meny
 
Smelt om gammelt gull til gaver som varer

Smelt om gammelt gull til gaver som varer

Har du tenkt på at gammelt gull kan bli til nye smykker? Hos Mestergull kan du enkelt levere inn gammelt arvegull eller gull du ikke lenger bruker og få akkurat det du ønsker deg.

Flere av oss har gamle smykker liggende som ikke er brukt på mange år. Kanskje er det gamle arvesmykker som ikke passer lenger. Da kan det være godt å tenke på at gullet er verdt sin vekt i gull, enten som et nytt smykke til seg selv eller som en gave til noen du bryr deg om.

– Mange kommer inn med smykker som har ligget i skuffen i mange år, forteller Laila hos Mestergull på Strømmen Storsenter. – De vil gjerne smelte det om til noe nytt og lage et smykke de har pekt seg ut eller kanskje til og med designet selv.

 

Før de kommer til Mestergull har kundene gjerne søkt på nett eller funnet noe de ønsker seg i butikken.

– De fleste vet hva de vil ha når de kommer. Flere har med bilder de har skrevet ut fra nett og noen har til og med håndtegnet smykket de ønsker seg, sier Laila.

 

 

Smykkene som smeltes om kan for eksempel bli til en dåpsgave, en julegave til en du er glad eller til gifteringer. Felles for dem alle er at smykkene lages av Mestergulls gullsmed i Lillestrøm. Hva du får for det du leverer inn avhenger av gramvekten på gullet. Stener og alt som ikke er gull trekkes fra gramvekten. Har du ikke nok gull til å lage det du ønsker deg, kan du kjøpe den resterende vekten.

 

– Når du leverer inn gull hos oss får du tilbake tilsvarende vekt – i den form du ønsker det. Ønsker du at smykket skal lages av det eksakt samme gullet som du leverte inn, kan du be om det, legger Laila til.

 

Det koster litt ekstra, men da er du sikret å få igjen det samme gullet som du leverte inn. Det er kanskje spesielt verdifullt når arvesmykker smeltes om og gullet har en affeksjonsverdi.

– Hvor hyggelig er det ikke å smelte om et gammelt arvesmykke til nydelige gifteringer som du og partneren din kan bære livet ut? sier Laila.

 

 

Mestergull har flere kunder som kommer for å levere gull og som får de vakreste smykker i retur når jobben er utført.

– Det var noen som ønsket å lage en spesiell dåpsgave som kom inn med gull til smelting. Resultatet ble et armbånd i hvitt gull med tre delfiner der initialene til barnet preget de tre delfinene og det var en safir mellom hver delfin. Det var helt nydelig, forteller Laila.

 

Har du gull du vil smelte eller lurer på hva du kan få for ditt gull? Ta turen innom Mestergull på Strømmen Storsenter!

Sist endret - 21 november 2018