Meny
 
Bokanbefalinger

10 ferieanbefalinger fra bokelskerne

Ferien er rett rundt hjørnet for mange av oss og en god mulighet til å finne igjen roen, med bøker som perfekt underholdning. Enten du vil ta igjen tapt lesetid eller ønsker tidsfordriv på reisen – her er bokekspertenes beste anbefaling til sommerens ferielektyre!

Lesehest eller ei – ferie betyr tid til noe av det flere av oss liker aller best: å lese. Enten du søker etter tidsfordriv på en lang reise, eller setter av kvelden hjemme i sofaen, er bøker en mulighet til å forsvinne inn i et helt eget univers. Det kan by på både kunnskap og underholdning. 

 

Derfor er det kanskje ikke så rart at både Norli og ARK opplever økt pågang i sommerhalvåret og det mangler ikke på gode boktips. Dette er bøkene de anbefaler å pakke med i kofferten!

 

 

Hva anbefaler Norli som lesestoff i ferien?

 

 

– Først ut er Leksikon om lys og mørke som vant Bokhandlerprisen 2019, kan Norli fortelle.

Den handler om forfatter Simon Stranger som får vite at hans svigerfamilie har bodd i Bandeklosteret, huset der Rinnan-banden holdt til. Han begynner å grave i historien til Komissar-familien og åpner en fortelling som spenner over et århundre, med både vakre og vonde sider av menneskelivet, noe som gjør «Leksikon og lys og mørke» til en storslått og ambisiøs roman. Denne romanen er fascinerende lesning, et unikt innblikk i en del av krigshistorien vår, sett med personlige øyne.

– Denne boken håper jeg at alle leser, den er helt spesiell, og rett og slett veldig god! uttrykker Beth hos Norli.

 

 

– En annen fantastisk skildring av menneskers liv er Sommerlys, et litterært portrett av en landsby på Islands vestkyst, forteller Norli. Boken beskriver menneskene, drømmene og lengslene som finnes der, med Stefánssons unike kombinasjon av ømhet, humor, skjønnhet og fantasi. Om vanlige mennesker som har helt uvanlige liv. 

– Denne boken anbefaler vi til deg som vil lese en god roman i sommer, en bok som gir deg noe mer enn bare lettlest romantikk og spenning. 

 

 

– Strandkafeen er den perfekte ferieboken! Lettlest, humoristisk, romantisk, en bok som varmer hjertet. Historien handler om Evie Flynn, familiens sorte får, hvor drømmene er større enn de ambisiøse planene. Hun skiller seg ut fra søstrene som lever det perfekte liv med barn og familie. Nå står Evies valg mellom å bli i London og alle vikarjobbene, eller reise til Cornwall der hun nettopp har arvet tantens koselige strandkafe. Her møter hun på mange utfordringer, men blir også sjarmert av den lille byens  koselige atmosfære. En nydelig og oppløftende historie om vennskap og kjærlighet, sjarmerende romantisk og herlig lesning.

 

 

Alle som har lest bøkene til Per Petterson vil nok interessere seg i hans nye bok Menn i min situasjon, om et liv i oppløsning.

– Forfatteren bak Ut å stjæle hester glimter til igjen – denne gangen handler det om foreldre og barn, skilsmisse, sorg og mørke. Arvid er forlatt av kona og sover tidvis i sin gamle Mazda når han ikke kjører hvileløst rundt i Oslo og Akershus. Denne romanen er utrolig godt skrevet, og det er umulig å ikke la seg berøre av Arvid og hans livssituasjon. Det er utrolig fascinerende å følge denne mannen i hans søken etter fotfeste, og bilturene er så godt beskrevet at man nesten føler at man sitter i bilen sammen med Arvid. Anbefales for alle Per Petterson-fans og alle som ikke har oppdaget hans fantastiske bøker ennå!

 

 

Sist ut fra Norli er Sommerfulgrommet fra Lucinda Riley. 

– Denne romanen er et fascinerende generasjonsdrama, en gripende historie om familiehemmeligheter, tapt kjærlighet og nye sjanser. Posy Montague vurderer å selge familiens flotte eiendom da jobben med vedlikehold blir for stor for henne. Uventet vender hennes store kjærlighet tilbake, mannen som forlot henne for 50 år siden. Posy er skeptisk til Freddies fornyede interesse, men det hun ikke vet, er at både han og Admiral House skjuler en ødeleggende hemmelighet.

 

– Riley skriver som alltid rikt og fengslende,og dette er kanskje hennes beste roman så langt. Vi anbefaler den varmt til alle som vil lese en god roman i sommer, som vil ha både spenning og romantikk, avslutter bokhandler Beth på Norli.

 

 

Hva anbefaler ARK som lesestoff i ferien?

 

 

– For lesere som søker spenning anbefaler vi boken Husbytte, en intens psykologisk thriller som får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg, forteller ARK. For hva gjør du når du sammen med ektemannen bytter hus med fremmede, og hemmeligheter fra din egen fortid begynner å dukke opp i huset?

 

 

– Sveriges krimdronning Camilla Läckberg er ute med en ny spenningsserie som vi gleder oss veldig til! Gullburet har en dramatisk historie om svik, oppreisning og hevn, forteller ARK. Bli kjent med Faye, en kvinne med en mystisk fortid og mange hemmeligheter. Hun opplever både svik og bedrag, men velger å ta kontroll over sin egen skjebne og søker sin hevn. Dette er en bok fylt med spenning og begjær fra Sveriges ubestridte krimdronning og første bok i den nye spenningsserien.

 

 

Er du i det mer romantiske hjørnet er boken Hjem til øya noe for deg. 

I mange år har Colette unngått å reise tilbake til hjemstedet – den magiske øya Belle-Île-en-Mer i Bretagne. Hun er redd for å bli konfrontert med de vonde minnene.

– Dette er en bok det er lett å fordype seg i på late sommerdager. En rørende bok spekket med drama, historie og kjærlighet. Perfekt sommerlektyre for de som liker bøkene til Jojo Moyes og Sarah Jio, forteller ARK. 

 

 

 

På listen til ARK finner vi også boken Nullpunkt, skrevet av to av Norges mest anerkjente krimforfattere Jørn Lier Horst og Thomas Enger.

– Dette er første bok i en ny fengende krimserie og beskrives som en glimrende thriller med høyt tempo og et velfungerende plott, sier ARK. Krimboken handler om politiførstebetjent Alexander Blix og bloggeren Emma Ramm som går sammen for å løse en mystisk forsvinningssak av en kjent idrettsutøver. Dette fører dem ut på en dramatisk jakt etter en nådeløs drapsmann som bare så vidt har begynt sitt spill.

– En krimfavoritt blant oss på ARK Strømmen. Blir du revet med bør du sikre deg oppfølgeren som slippes i disse dager, Røykteppe!

 

 

Når du har pakket ditt eget bibliotek til ferien, hvorfor ikke ta med en bok til barna? Da kan Vundersmed være midt i blinken, oppfølgeren til eventyrlige Ingenlund og midt i blinken for Harry Potter-fans. Her kan du bli med inn i en magisk verden der gode og onde krefter kjemper mot hverandre i et fartsfylt eventyr.

– Dette er en fantastisk bok fylt med masse spenning og magi, avslutter ARK og ønsker alle en fantastisk sommer og god lesning!

 

 

Sist endret - 24 juni 2019