Meny
 

Opplev den vakre utsikten i Norge med kontaktlinser

Opplev utsikten

Sommeren blir i Norge i år. Nyt utsikten til flott natur, på fjellet, ved sjøen, i skogen – eller se stjernene fra hengekøyen. Kontaktlinser er helt perfekt på tur.

 

 

 

Rita Ludviksen er optiker og fagsjef hos Krogh Optikk, og hun har lang erfaring med sommerens mest trendy accessoir –hengekøyen. I flere år har hun overnattet ute i hengekøye, og i fjor faktisk en natt hver eneste måned. Med en venninne, og noen ganger alene, på Grefsenkollen eller Vettakollen i Oslo.

 

Ute i hengekøye, året rundt

– Vi startet midt på vinteren, og dro opp om kvelden med mat og drikke. Så på stjernene og utsikten til byen noen timer, før vi sovnet i hengekøyen, og dro på jobb dagen etter. Det var så vakkert da vi våknet –iskaldt med nysnø og helt eventyrlig.

 

 

Så vi fortsatte, hver eneste måned. Det er så lett tilgjengelig, og lett å gjennomføre. Det er fantastisk hele året, særlig om sommeren, men like spesielt når man kan sitte i måneskinnet og se inn i et bål, tett innpakket, i mange minus.

 

Linser er perfekt på tur

Apropos har Rita mange minus i synsstyrke, ned mot 9-10. Hun ser dårlig uten hjelp, derfor bruker hun vanligvis endagslinser som tas ut om natten. På tur foretrekker hun å sove med linser som er egnet til slik bruk.

 

 

Pass på synet på tur – og nyt utsikten

 

For sikkerhets skyld har Rita alltid med brillene. Og hun påpeker hvor viktig det er med god linsehygiene.

 

–  Det er mye rusk og fragmenter i skogen, så ta med saltvann til å skylle med. Bruk også håndsprit før du skal ta på deg linsene – i skogen har du jo ikke såpe og vann, slik du vanligvis bruker hjemme, og som er anbefalingen. Bare husk å la håndspriten tørke godt før du tar på linsene, så du unngår alkohol på øyet.

 

Dette er enkle forholdsregler, med stor belønning. Linser er fantastisk på tur. Praktisk, behagelig og perfekt å kombinere med solbriller.

 

For flere reisetips se her

Sist endret - 16 juni 2020