Meny
 

Løplabbet anbefaler å løpe i skogen

Løping i skogen – Terrengløping

 

Verdens fineste treningsstudio ligger omtrent rett utenfor døra til de aller fleste av oss, og er helt gratis.

  

 

Det er gøy å løpe i terrenget, og smart - ikke minst. Å løpe i terrenget er noe av det mest skånsomme og fornuftige du kan gjøre for beina dine. Mens løping på asfalt og grus gir ensidig belastning, gir det myke underlaget i terrenget naturlig demping og kroppen får helt andre utfordringer.

 

 

Terrenget er den perfekte arena for trening. Bryt asfaltvanene dine og kom deg ut i skogen! 

 

Det er gøy å løpe i terrenget, og smart - ikke minst. Å løpe i terrenget er noe av det mest skånsomme og fornuftige du kan gjøre for beina dine. Mens løping på asfalt og grus gir ensidig belastning, gir det myke underlaget i terrenget naturlig demping og kroppen får helt andre utfordringer.

 

Dette trener du i terrenget:

 

I skogen trenes balanse og koordinasjon på en helt annen måte enn langs asfaltveien. Når du løper opp bakker, rundt trær og hopper over bekker, blir løpingen svært variert. Alle ujevnhetene får beina til å våkne. Her må føttene og anklene jobbe på en helt annen måte enn på asfalten.

 

 

Du får også mye god styrketrening av å holde balansen, hele tiden tilpasse deg underlaget, løpe eller klyve opp bratte kneiker og slippe deg utfor i nedoverbakkene. I tillegg gir det kuperte terrenget naturlig variasjon i puls, som gir deg en intervalløkt nesten uten å legge merke til det.

Ikke minst byr terrenget på fantastiske naturopplevelser. Utsikten, den friske lufta, lyden og lukten av natur. Men du har også mørk skog, våt myr, røtter og glatte steiner. Ergo: For en trygg og god løpsopplevelse, er det viktig med godt grep.

 

Nå er vår og vi kan endelig gjøre som Klæbo. Det å nemlig kaste lua!

 

Hilsen Løplabbet Strømmen Storsenter

 

Sist endret - 25 mars 2020