Meny
 
Reis enklere med barn

Slik får du en enklere reise med barn

Fryd, glede og forventning – og mange hensyn å ta. Å reise på ferie med barn kan være en øvelse i seg selv, men du kommer langt med god planlegging. Se ekspertens reisetips.

Trine hos Condo på Strømmen Storsenter møter daglig reiseklare foreldre som planlegger ferien med små og store barn. Hun mener det er lurt å involvere barna så tidlig som mulig i forberedelsene.

– Ett av mine beste tips er å la barna ta del i planleggingen slik at de føler seg involvert og gleder seg sammen med foreldrene. Det er også lurt å planlegge barnas aktiviteter fra start til slutt, mener Trine.

 

Finnes det tegnesaker på flyet? Har hotellet aktiviteter barna kan delta i? Er det andre ting barna kan glede seg litt ekstra til?

 

Trunki sittekoffert for barn 699,- hos Condo.

 

«Sett deg grundig inn i vekt- og kabinstørrelser og hva som gjelder for din billett før du reiser med fly. Har barnet seteplass? Hvis barnet har billett, men sitter på foreldrenes fang, inkluderer billetten bagasje?»

Trine, Condo

 

Trunki-koffertene er et populært reisefølge for barna.

 

En bedre reise for barna

På selve reisen finnes det flere smarte løsninger som kan lette arbeidet for foreldrene og gjøre det morsommere for barna.

– Barn syns ofte det er morsomt med sin egen koffert og sittekoffertene fra Trunki er veldig populære. Her kan barna sitte og hvile når det blir mye venting. Den har både hjul og en snor slik at voksne eller eldre søsken kan trekke kofferten, sier Trine. Kofferten passer barn fra 3 år og oppover, og Trine forteller at den er like populær hos eldre barn.

– Denne går også som håndbagasje og er enkel for de større barna å håndtere selv.

 

Reiser du med fly, er det flere hensyn å ta når du reiser med barn. 

– Sett deg grundig inn i vekt- og kabinstørrelser og hva som gjelder for din billett før du reiser med fly. Har barnet seteplass? Hvis barnet har billett, men sitter på foreldrenes fang, inkluderer billetten bagasje? spør Trine.

 

En enkel nakkepute kan gjøre det lettere for barna å få sove. Disse er i størrelser som passer barn.

 

Annet utstyr kan også bidra til at reisen blir mer engasjerende for barna – og at de tar eierskap til det de har med seg.

– Vi ser at reisesett er stor stas, som dette settet med koffert, toalettmappe, mageveske og en sekk som også kan brukes som barnehageveske. Alt utenom kofferten kan egentlig brukes på daglig basis, og da er det kanskje ekstra gøy å finne frem den matchende kofferten når barnet skal på tur, sier Trine.

 

Et matchende reisesett er ofte stor stas for de små.

 

En bedre reise for de voksne

Vil du unngå å kjøpe en liten koffert kun til barnet kan du kjøpe en koffert som er mindre i størrelsen, som også fungerer som håndbagasje for de voksne når de reiser alene.

– Da anbefaler jeg blant annet koffertene fra North Pioneer, et nytt norsk merke, sier Trine.

 

Condo fører kofferter fra det nye norske merket North Pioneer.

 

Samsonite's S-Cure er på kampanje gjennom hele sommeren, med 400,- i rabatt per koffert. 

 

Hun presiserer at det også er viktig at man ikke pakker med seg for mye, og at de voksne ikke bærer seg i hjel hvis barna plutselig nekter å ta sin egen koffert.

– Sørg for at de voksne som reiser klarer å ta all bagasje på egenhånd skulle det skje, inkludert barnevognen hvis den er med.

 

«Et slikt bånd festes rundt håndleddet til barnet og bør inneholde navn på barn og hotell i tilfelle barnet roter seg bort.»

Trine, Condo

 

Å droppe vesken over skulderen er også lurt, slik at du frigjør hendene.

– Bruk sekk på ryggen eller veske med cross-over-rem som du bærer på skuldrene.

 

Dere kan fort møte på noen med samme koffert som dere eller oppleve at bagasjen blir borte. Merkelapper er alltid lurt å ha.

 

Smart reisetilbehør

Nakkestøtte beregnet for barn kan komme godt med både i bil, på tog og i fly slik at barnet sovner enklere. Det er også mulig å få kjøpt merkebånd til barnet.

– Et slikt bånd festes rundt håndleddet til barnet og bør inneholde navn på barn og hotell i tilfelle barnet roter seg bort.

Husk også merkelapper på koffertene, slik at bagasjen skiller seg ut på bagasjebåndet. En praktisk dokumentmappe kan være lur å ha til familiens pass.

 

Annet smart reisetilbehør er våtservietter og smarte handlenett som ikke veier noe, men som tåler opptil 20 kilo.

– Disse er perfekte til dagstur på stranda eller i byen man reiser i, og er et mer miljøvennlig alternativ til engangsplastposer.

 

Handlenettene hos Condo tar ingen plass og veier minimalt, men tåler 20 kilo og er fine til dagstur.

 

En dokumentmappe for pass holder rede på alle de viktige dokumentene familien trenger. 

 

Trine ønsker alle små og store gode reiseopplevelser i sommer og at turen svarer til forventningene.

– Alt handler om planlegging, da blir reisen langt smidigere, avslutter Trine.

Har du flere spørsmål til reisen med barn? Ta turen innom Condo i 1. etasje på Strømmen Storsenter og få flere tips!

 

 

 

Sist endret - 30 mai 2019