Meny
 
Tren smartere med pulsklokke

Tren smartere med riktig treningsklokke

Den perfekte treningspartneren er ikke langt unna med en treningsklokke på håndleddet. Slik kan en pulsklokke bidra til at du trener bedre og smartere.

Treningsklokker, turklokker, aktivitetsklokker og pulsklokker har eksistert på markedet i lang tid og det er liten tvil om at de stadig blir smartere – slik at også din aktivitet kan bli smartere.

– Nå finnes det klokker for mange ulike treningsformer og behov, som gjør at det er lurt å velge en type klokke som er riktig for deg og din trening, forteller Kristian hos G-MAX på Strømmen Storsenter. Så hvilken klokke bør du satse på hvis du er på utkikk etter en? Kristian har kanskje svaret.

 

Garmin Forerunner 645 MUSIC 4299,- fra G-MAX / Garmin Forerunner 935 4499,- fra G-MAX

 

For deg som ønsker den beste treningsklokken

– Er du en ekte treningsentusiast som legger mye energi i god trening, er Garmins klokker å anbefale. 935-modellen fungerer utmerket for deg som trener mye, enten det er i form av løping, sykling, svømming eller andre aktiviteter – i alt fra triatlon til Birken. Klokken gir deg tilbakemeldinger som forslag på restitusjonstider, og du kan velge ulike treningsprogram som løpeprogram. Klokken kan vise flere skjermer på én gang, slik at du kan følge med på flere ting på samme tid. Den har selvsagt GPS slik at den sporer hvor du ferdes, og den måler pulsen på håndleddet, men med mulighet for pulsbelte om du ønsker det.

 

Garmin Forerunner 645 MUSIC 4299,- fra G-MAX

 

– Ønsker du en mindre og smartere klokke i samme kvalitet, anbefales Garmin 645 Music, som deler mange av de samme egenskapene som 935. Denne kan du laste ned musikk på, og du kan legge inn betalingskortet ditt og betale med klokken. Det er ikke like utbredt i Norge ennå, men det kommer. Den fungerer som en super treningsklokke for alt fra sykling til løping, og fordi den er tynnere og smalere enn 935 er den populær hos damer.

 

For deg som ønsker en fritidsklokke med treningsfunksjoner

– Polar-klokkene M430 for dame og herre har alt du trenger innenfor standard trening og er gode og enkle klokker å forstå seg på. Det har nok bidratt til at den er testet som beste klokke under 3000,- og forgjengeren var også en testvinner. M430 har puls på håndleddet så du ikke trenger pulsbelte, og innebygd er også GPS med sporing og «back to start», slik at du kan finne tilbake til der du startet hvis du har behov for det. Den måler hastigheten din og gir tilbakemeldinger på det du gjør, som rundetider, og den har den nyeste pulssensoren fra Polar som er mer nøyaktig enn tidligere. Vil du ha enda mer nøyaktig puls, kan du dessuten bruke et pulsbelte.

 

 Polar M430 Herre 1799,- fra G-MAX

 

Polar M430 Dame1799,- fra G-MAX / Polar M430 Herre 1799,- fra G-MAX

 

– Ønsker du deg en god treningsklokke som er noe rimeligere i pris, er Fitbit Versa både en god fritidsklokke og treningsklokke. Den har fargeskjerm med bilder av ulike øvelser du velger før du starter, enten det er løping, yoga eller andre øvelser. Denne har ikke GPS som ofte er innebygget i andre klokker, men du kan koble den mot mobilens GPS. Du kan også laste ned musikk til denne via et headset, uten å ta med deg mobiltelefonen på tur, og den rommer mange sanger. I tillegg er den vanntett slik at du kan svømme med den. Den gir deg noe færre tilbakemeldinger enn det de mer avanserte treningsklokkene gjør, men du får en smart fritidsklokke med smarte treningsfunksjoner. Den sporer i tillegg søvnen din og har en innebygget «personlig trener» som viser ulike oppvarmings- og kardioøvelser du kan gjøre, når du bør bytte på øvelsene, hvor lenge du skal gjøre dem og hva den anbefaler å starte med.

 

Fitbit Versa 2299,- fra G-MAX / Fitbit Iconic 2999,- fra G-MAX / SUUNTO Traverse Graphic 3899,- fra G-MAX

 

– En annen klokke er Fitbit Iconic som er veldig lik Fitbit Versa og som har nesten alle de samme egenskapene, men som er mer tilrettelagt for trening da den har en innebygget GPS som ikke Versa har. I tillegg har den lenger levetid på batteriet og dermed et noe kraftigere batteri, som gjør at den har en noe bredere og tykkere skjerm enn Versa. Det gjør Versa ofte er å foretrekke av damer da de har smalere håndledd, mens herrene sverger til denne fra Iconic.

 

SUUNTO Traverse Graphic 3899,- fra G-MAX

 

For deg som ønsker en rimeligere turklokke

– Er du ute etter et rimeligere alternativ til de dyrere merkene på markedet, er Suunto Traverse en perfekt turklokke for deg som går mye i fjellet eller i skog og mark. Dette er en ganske tykk klokke som du bruker pulsbelte til hvis du ønsker å måle pulsen. Den har innebygget GPS som viser et sort-hvitt-kart og har en svært høy batterikapasitet på opp mot 100 timer batterilevetid. I tillegg er den vanntett med et slitesterkt mineralglass som tåler tøffere bruk enn andre klokker. En perfekt treningsklokke for deg som går mye på turer! avslutter Kristian.

 

 

Sist endret - 19 juni 2018