Meny
 
ostekake

Ostekake med smak av jul hos Jordbærpikene

Jul hos Jordbærpikene

Jordbærpikene elsker jul, og nå lukter det kanel og klementiner

på kjøkkenet deres. Prøv gjerne en av deres favoritter

hjemme også. Her er oppskrift på deres julekake.

 

 

OSTEKAKE MED SMAK AV JUL

Ostekake med bunn av knuste pepperkaker og ekte smør.

Fløyelsmykt ostefyll med kanel og et gelelokk laget av friskpresset

appelsin. Ikke for å skryte, men ostekaken vår kan få de

fleste juledesserter til å blekne.

 

PEPPERKAKEBUNN

300 g Pepperkaker

150 g Smør

Smelt smøret i en kasserolle. Kjør pepperkakene i en kjøkkenmaskin

og ha de knuste pepperkakene i en bolle. Hell i

smøret og bland godt. Fordel et jevnt lag med kjeks- og smørblandingen

i bunnen av en springform med bakepapir i bunn.

Sett i kjøleskap, så den får satt seg mens du lager ostekremen.

 

OSTEKREM

5 dl Fløte

500 g Kremost naturell

200 g Sukker

½ ts Kanel

6 pl. Gelatin

0,5 dl Sitronsaft

1 ½ dl Appelsinjuice og skallet av 1 appelsin

 

Pisk fløten til krem og sett til kjøling.

Pisk kremost, sukker og kanel glatt. Legg gelatinplater i bløtt i

kaldt vann – la ligge ca. 5 min. Kok opp sitronsaft og trekk kjelen

fra platen. Klem ut overflødig vann av gelatinplatene, bland

det i sitronsaften og tilsett appelsinjuice og appelsinskall (vask

appelsinen godt, kun det ytterste skallet av appelsinen).

Vend appelsinblandingen inn i kremostblandingen. Vend så inn

lettpisket krem. Fordel den ferdige kremostmassen i springformer.

Løft kakeformen og dunk den lett i benken for å få en

jevn overflate. Sett kaken på kjøl og la den stivne før gelelokk

legges på.

 

GELELOKK

100 g Sukker

4 dl Appelsinjuice

6 pl Gelatin

 

Kok opp halvparten av appelsinjuicen og sukkeret. Trekk kjelen

av platen og tilsett oppbløtte gelatinplater, klem ut overflødig

vann. Ha i resten av den friske appelsinjuicen. Avkjøl før geleen

helles over ostekaken. Sett kaken på kjøling.

 

For flere hemmeligheter fra vårt kjøkkken, besøk jordbarpikene.no

Sist endret - 22 november 2019