
Ostekake med smak av jul hos Jordbærpikene
Jul hos Jordbærpikene
Jordbærpikene elsker jul, og nå lukter det kanel og klementiner
på kjøkkenet deres. Prøv gjerne en av deres favoritter
hjemme også. Her er oppskrift på deres julekake.
OSTEKAKE MED SMAK AV JUL
Ostekake med bunn av knuste pepperkaker og ekte smør.
Fløyelsmykt ostefyll med kanel og et gelelokk laget av friskpresset
appelsin. Ikke for å skryte, men ostekaken vår kan få de
fleste juledesserter til å blekne.
PEPPERKAKEBUNN
300 g Pepperkaker
150 g Smør
Smelt smøret i en kasserolle. Kjør pepperkakene i en kjøkkenmaskin
og ha de knuste pepperkakene i en bolle. Hell i
smøret og bland godt. Fordel et jevnt lag med kjeks- og smørblandingen
i bunnen av en springform med bakepapir i bunn.
Sett i kjøleskap, så den får satt seg mens du lager ostekremen.
OSTEKREM
5 dl Fløte
500 g Kremost naturell
200 g Sukker
½ ts Kanel
6 pl. Gelatin
0,5 dl Sitronsaft
1 ½ dl Appelsinjuice og skallet av 1 appelsin
Pisk fløten til krem og sett til kjøling.
Pisk kremost, sukker og kanel glatt. Legg gelatinplater i bløtt i
kaldt vann – la ligge ca. 5 min. Kok opp sitronsaft og trekk kjelen
fra platen. Klem ut overflødig vann av gelatinplatene, bland
det i sitronsaften og tilsett appelsinjuice og appelsinskall (vask
appelsinen godt, kun det ytterste skallet av appelsinen).
Vend appelsinblandingen inn i kremostblandingen. Vend så inn
lettpisket krem. Fordel den ferdige kremostmassen i springformer.
Løft kakeformen og dunk den lett i benken for å få en
jevn overflate. Sett kaken på kjøl og la den stivne før gelelokk
legges på.
GELELOKK
100 g Sukker
4 dl Appelsinjuice
6 pl Gelatin
Kok opp halvparten av appelsinjuicen og sukkeret. Trekk kjelen
av platen og tilsett oppbløtte gelatinplater, klem ut overflødig
vann. Ha i resten av den friske appelsinjuicen. Avkjøl før geleen
helles over ostekaken. Sett kaken på kjøling.
For flere hemmeligheter fra vårt kjøkkken, besøk jordbarpikene.no