Slik fornyer du hjemmet med vårens farger

Fargekart
fargekart
Grønt, beige og brunt er toner som fortsatt går igjen i årets nye fargekart.
Dame med fargekart
Jernia har både fargekart og fargeprøver i ulike størrelser, samt bokser med prøvemaling hvis du vil teste malingen hjemme.

Våren er tid for å våkne til liv og gir rom for fornyelse hjemme, fordi det frister eller fordi den skarpe vårsolen avslører små feil og mangler.

Heldigvis er interiørmaling en enkel og rimelig form for oppussing – med god hjelp fra fargeekspert Anne hos Jernia.

Å male en vegg eller et rom trenger verken være tidkrevende eller ressurskrevende mener Anne hos Jernia. Det kan faktisk være en svært rimelig og enkel måte å fornye hjemmet på.

– Farger er til for å forandre seg, enten man går lei, følger trender eller bare ønsker seg noe nytt. Det er jeg et godt eksempel på, som har malt kjøkkeninnredningen min tre ganger siden kjøkkenet var nytt for ti år siden, sier Anne. Hun blir sett på som en ekspert innen farger og trender både av kollegaene hos Jernia og av kunder, og hun elsker å holde seg oppdatert.

– Nå elsker vi farger og jeg møter nesten ingen som maler hele interiøret hvitt lengre, med nyanser som kaffe latte og eggeskall. Vi er tøffere, vi ønsker å ta naturen med inn og vi setter gjerne et personlig preg på hjemmet. Det er mye å la seg inspirere av!

Årets farge

For noen år siden omfavnet vi i særlig grad blåtoner, noe vi også ser kommer igjen i år, sammen med rødtoner og grønntoner. Grønt var fjorårets farge og Jotun lanserer stadig nye, lekre grønntoner.

– Grønt er fortsatt fargen vi selger mest av og det er kanskje ikke så rart, for den er lun og samtidig lett å kombinere med andre ting. Den er sortere i tonen enn tidligere og mer dempet, men vi ser også militærgrønne og mørkere nyanser denne våren.

Et eksempel er fargen Treasure, en grønn favoritt hos mange av kundene. Den har mye gult i seg og kan gjerne kombineres med beige- og rosatoner som senses, blushing peach eller andre støvete rosatoner. Rosatoner kom for et par år siden og er like populært i år.

– Både grønt og rosa gir en veldig fin kontrast til en mørkegrå sofa, som mange har. Det er morsomt å se at 80-tallet er på vei tilbake i fargene grønt og rosa, dog noe mer dempet. Vi ser også at vi ser mer av 90-tallets røde og gule toner fremover, sier Anne.

«For en stund siden hadde jeg et par innom som planla å male kjøkkenet lyst, men som endte opp med dempet sort. Det ble så lekkert!»

Anne, Jernia

Dame med fargekart
Jernia har pusset opp og fornyet maleavdelingen, som ligger like ved utgangspartiet i butikken.