De beste turtipsene fra en turglad småbarnspappa

Bilde av smilende butikkansatt
Simen, assisterende butikksjef hos Intersport, har alltid vært glad i turer i skog og mark.

Som småbarnspappa er ikke lange turer og destinasjonen lenger målet, men å holde på turgleden til datteren på to år. Det handler om å gi seg på topp.

Han har alltid elsket turer i skog og mark og ferdes gjerne i nærmarka rundt Strømmen, i Rælingsmarka og i Østmarka. Iveren etter å komme seg ut på tur forandret seg ikke da han fikk barn, men turene har fått et annet innhold. Med det håper Simen å holde liv i datterens turglede i årene som kommer.

– Å dra ut på tur på barnas premisser betyr at du bør legge igjen egne forventninger hjemme og ikke legge ut på lengre tur enn det barnet orker, sier den assisterende butikksjefen hos Intersport.

For har du planlagt at dere skal campe ved et spesielt vann, kan du nesten være sikker på at det ikke går helt etter planen.

– Du må fort campe ved et tidligere vann enn det du kanskje så for deg. Heldigvis er barnet gjerne fornøyd uansett hvor du camper, og med små barn er det bedre å gå litt for kort enn litt for langt, sier Simen.

– Gi dere på topp

Tur på barnets premisser kan også bety å gi seg mens leken er god, særlig på overnattingsturen.

– Reis hjem tidlig nok dagen etter, gjerne når turen er på sitt beste eller nettopp har nådd sin topp. Da vil barnet huske turen som et høydepunkt og ønske å gjøre det igjen, og du ender ikke turen med en sliten unge som husker de dårlige opplevelsene bedre enn de gode, sier Simen.

Bilde av pølser i stekepanne og primus og innsjø
Pølser på primusen og fisking ved et stille vann, er ofte mer enn nok for å glede de aller minste på tur.
Bilde av pølser i stekepanne og primus og innsjø
Pølser på primusen og fisking ved et stille vann, er ofte mer enn nok for å glede de aller minste på tur.