Glade for å ønske gjestene velkommen igjen

Bilde av ansatte i restaurant
Bilde av mann med munnbind
Bilde av bakeriutsalg
Bilde av mann med munnbind
Bilde av restaurantinngang
Bilde av kransekakeringer
Bilde av bløtkake
Bilde av matrett på bord
Bilde av matretter

Gleden var stor da gjestene kunne sette seg ned og spise igjen.

Fra 3. mars og frem til 22. mai kunne ikke de mange spisestedene på Strømmen Storsenter servere gjester ved bordene, kun tilby salg over disk og take away. Baker Hansen holdt åpent hele tiden, mens Egon valgte å stenge helt ned. Felles for dem begge var at at de opplevde at stamgjester og andre kunder hadde hatt et stort savn. De savnet å kunne sette seg ned for å spise, møte andre og kose seg.

Desto større var gleden da det ble koronalettelser, og serveringen kunne åpnes opp igjen. Enten det er snakk om å møtes sosialt for å spise sammen eller å ta seg en hvil under shoppingen, har Storsenteret spisesteder for bokstavelig talt enhver smak.

Fikk en gledeståre da stamkundene kunne møtes igjen

Latif Hajrizi er daglig leder for Baker Hansen på Storsenteret, der det er kafé og utsalg av bakevarer.

– Vi fikk mye skryt, og folk takket oss for å holde åpent, sier han om perioden da de kun kunne tilby bakevarer over disk.

Flere ble overrasket og glade da de oppdaget at de ikke hadde stengt helt ned, og Baker Hansen fikk stadig spørsmål om når det var mulig å sette seg ned ved bordene igjen.

– Vi har en gjeng med hyggelige pensjonister som er her hver dag. Den eneste samlingsplassen deres for sosial kontakt er her i kafeen, forteller Hajrizi.

I korona-perioden har de hatt lite besøk, og de har heller ikke fått lov til å besøke familiene så mye.

– Jeg var så glad på deres vegne da de kunne møtes her igjen, fortsetter Baker Hansens daglige leder.

Han innrømmer at han fikk en gledeståre i øynene da han så hvor glade de var for endelig å kunne møtes igjen og snakke med hverandre, og kose seg med kaffe og noe godt å spise.

Gjenåpningen var etterlengtet - fikk blomster fra flere kunder

Ulf Overå som har vært daglig leder for Egon på Storsenteret helt siden restauranten åpnet på Strømmen i 2012, forteller at de fikk flere blomster av glade kunder da de kunne åpne opp for servering i restauranten igjen. Til vanlig er Egon stengt kun en eneste dag i løpet av hele året, som er 1. juledag.

Da serveringsstedene ble stengt ned i starten av mars, forventet han at nedstengingen kom til å vare en lengre periode. Derfor bestemte han seg for å stenge restauranten helt ned, men åpnet opp for take away en ukes tid før de kunne begynne å servere ved bordene igjen.

– Jeg ble overrasket over den uka vi holdt åpent kun for take away, forteller Overå.

Egon fikk mange gode tilbakemeldinger da de startet med take away, og det gjorde forberedelsene til å servere igjen enklere.

– Det ble en innkjøringsperiode med åpning av kjøkkenet og en mykere start.

Derfor var alt på plass da Egon kunne begynne å servere igjen 22. mai.

– Folk hadde ikke hatt muligheten til å sette seg ned og møte andre, og var utsultet på det sosiale. Det var veldig etterlengtet at vi åpnet.

Fra 1. juni var alle de 20 Egon-ansatte tilbake på jobb igjen.

Baker Hansen - 160 år med baketradisjoner

Hajrizi har drevet Baker Hansen på Strømmen siden 2017.

– Jeg gir 110% og brenner for å drive Baker Hansen på Strømmen Storsenter.

Engasjementet har blitt lagt merke til, og han ble kåret til årets butikkleder på Storsenteret i 2019.

– Vi har fokus på god kvalitet og service, sier han.

Totalt har Baker Hansen 35 butikker, hovedsakelig i Oslo og omegn.

Butikken på Strømmen Storsenter er den eneste på Romerike, og Hajrizi synes de har klart seg godt i perioden de ikke kunne holde åpent for servering.

Bakeriutsalgene tilbyr bakevarer og konditorvarer, men også et stort utvalg av kaffedrikker og påsmurt mat samt ferske glutenfrie varer.

– Kakesalget og brødsalget var stabilt da vi stengte bordene. Mange av de faste kundene har faste brødbestillinger, og vi har fått nye faste kunder, sier han.

Selv om Baker Hansen har 160-årsjubileum i år, har de tilpasset seg endringer i markedet, med blant annet nettbutikk, brødapp og et eget glutenfritt bakeri.

Baker Hansen på Strømmen tilbyr også catering til firmaer som lunsjmat, kaker til feiringer og jubileer, og til private selskaper som koldtbord og kaker til konfirmasjon dåp. Ingen bestilling er for liten eller for stor.

I korona-perioden har det gått mye av mindre kaker beregnet for opptil 12 personer, siden folk har møttes i mindre grupper, men Hajrizi ble glad for å få en større bestilling igjen nylig, da han leverte flere større kaker.

Egon - kvalitet går aldri av moten og ny meny på plass

Suksessfaktoren til Egon baserer seg på god mat i koselige omgivelser.

– Kvalitet går aldri av moten, mener Ulf Overå og legger til at restauranten tilbyr noe for alle folk.

– Egon favner bredt, fra familier og ungdommer til forretningsfolk. Vi har over 90 retter på menyen.

Restauranten kan holde alle slags sammenkomster fra bursdagsselskaper, dåp og konfirmasjoner til bryllup, og også personalmøter. Det romslige møterommet kan bestilles gratis.

I Norge er det rundt 40 Egon-restauranter, og Overå påpeker at gjestene vet hva de får når de drar på Egon for å spise. Restaurantene er gjenkjennbare, og maten skal holde samme kvalitet over alt.

1. juni ble årets nye meny lansert, og restaurantsjefen på Strømmen har tre anbefalinger, to lunsjretter og en middagsrett: Chevresalat, Kylling på belgisk vaffel og Blåburger.

Men det er ikke bare den nye menyen å glede seg til.

– Mellom 18. juni og 15. august har vi sommerkampanje på entrecote av kalv, avslører Overå, som mener den retten er verdt å få med seg i løpet av sommeren.

Mange spisesteder - ingen grunn til å dra til Lillestrøm for å spise god mat

Den daglige lederen av Egon har merket stor forandring på Strømmen siden Egon ble etablert i den nye delen av Storsenteret i 2012.

– Det er mange flere spisesteder på Strømmen, og det er positivt, synes han.

Spisestedene bidrar til at Storsenterets kunder får hvilt seg mellom shoppingen og møte venner og familie. I tillegg holder il Padrino og Egon åpent også utenom senterets åpningstider, og på søndager og helligdager.

Utvalget av spisesteder på Strømmen Storsenter er stort, enten man ønsker en enkel matbit eller et stort måltid; Bambus Sushi og Wok Togo, Burger King og McDonald's, kaféene Jordbærpikene og Cafe Opus, kaffebarene Espresso House og Starbucks, bakeriene Baker Hansen og W.B. Samson, og flere andre som tilbyr alt fra kosemat til lunsj og middag.

– Ingen grunn til å dra til Lillestrøm for å spise god mat, avslutter Overå.