Kvalitet rett på huden

Ansatt i Barnas Hus viser frem ull
Barnas Hus er opptatt av materialbruk i barneklær
Lilleba pysj med skogsmotiv
Calida pysj
Lilleba pysj
Klær som ikke klør? Ta turen innom Auds Undertøysalong

Er du opptatt av hvilket materiale barnet ditt bærer inntil kroppen, kanskje fordi vanlig ull klør eller barnet har atopisk eksem?

Da er det fint å kjenne til de gode alternativene.

Er du nysgjerrig på materialbruk i barneklær, er Barnas Hus og Auds Undertøysalong to butikker med kompetanse på området. De opplever både etterspørsel i kvalitet, bevisstgjøring rundt miljø og bærekraft og behov for klær til barn med sensitiv hud.

Klær som ikke klør

Calida og Lilleba er to merker for barn hos Auds Undertøysalong som tar dette på alvor. Det norske merket Lilleba har gjort stor suksess med myke pysjer til barn i alle aldre, i et materiale bestående av 60 prosent bambus og 40 prosent bomull.

– Bomull er tilført for å få plaggene sterke nok, for Lilleba-pysjene er helt uten plast, som ofte brukes for å gjøre plagg sterkere og elastiske, forteller Elisabet hos Auds Undertøysalong.

– Bambusen er økologisk dyrket, vokser fort, er ikke tilsatt sprøytemidler og er et mykt materiale for barn med atopisk eksem. For barn som sliter med eksem, kan feil materiale fort bli et stort problem. Jeg har hørt tilfeller hvor barn ikke har klart å gå på skolen på grunn av klærne, sier Elisabet.

Innvendige sømmer og lapper som klør er også lurt å unngå for barn som klør. Det er også hensyntatt i pysjene fra Lilleba, som i tillegg er PH-nøytrale for sensitiv hud.

Pysj til barn
Lillaba fås hos Auds Undertøysalong
Ullklær til barn
Ullundertøy fra hust and claire
Lillelam ulldress
Ull er det beste alternativet på vinteren
Reflex ull
Ull fra Barnas Hus
Ull på reol

Innerst på huden

Innerlaget er det laget barnet kjenner rett på huden og hos Barnas Hus er de eksperter på tre-lags-prinsippet. Det betyr lag-på-lag, der innerlaget skal varme, mellomlaget isolere og ytterlaget beskytte. På vinterstid er ull det absolutt beste alternativet, fordi merinoull varmer godt, ikke klør og transporterer opptil 30 prosent av fuktigheten bort fra kroppen.

– Ullkvaliteten i dag er en helt annen enn den var flere tiår tilbake og all ull vi fører er mulesingfri, understreker Beate hos Barnas Hus. Klær fra deres eget merke Reflex – skapt i Bergen, kommer i flere ulike kolleksjoner som kombinerer, ull og bambus eller ull og bomull. Det betyr at barn som klør av ull, kan ha andre materialer rett på huden.

– Snøfall-serien til Reflex er laget med bomull på innsiden, i halslinning og på ribben rundt armer og ben, men har merinoull på utsiden, forteller Beate. Samtidig varmer klærne godt, de er litt tykkere med to lag og er et godt alternativ til rene ullklær, særlig for barn med atopisk eksem.

Andre populære kvalitetskolleksjoner fra Reflex er serien Tovdal med tovet ull som isolerer godt, og ullseriene Frost og Nordlys i 100 prosent merinoull. Danske Hust & Claire og norske Lillelam er også to kvalitetsbevisste merker hos Barnas Hus som passer de fleste barn.

reol med barneklær
Reflex får du hos Barnas Hus
Ansatt hos Auds viser pysj til barn

Transparent produksjonslinje

Tilbake hos Auds Undertøysalong, er sveitsiske Calida en av Elisabets favoritter, et merke de har hatt i 31 år.

– Scanner vi QR-koden plaggene kommer med, kan vi følge hele produksjonslinjen fra råvarer til ferdig produkt, forteller Elisabet. Calida forteller selv at de har hatt bærekraft i søkelyset lenge før alle andre og ønsker å sette et godt eksempel. – Derfor er de sertifiserte og transparente og det skal være lett å se hvor råvarene kommer fra, tre fjerdedeler fra Europa. Dette er gode kvalitetsplagg i bomull for både barn og voksne, avslutter Elisabet.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00