Kvalitet rett på huden

Ansatt i Barnas Hus viser frem ull
Barnas Hus er opptatt av materialbruk i barneklær
Lilleba pysj med skogsmotiv
Calida pysj
Lilleba pysj
Klær som ikke klør? Ta turen innom Auds Undertøysalong

Er du opptatt av hvilket materiale barnet ditt bærer inntil kroppen, kanskje fordi vanlig ull klør eller barnet har atopisk eksem?

Da er det fint å kjenne til de gode alternativene.

Er du nysgjerrig på materialbruk i barneklær, er Barnas Hus og Auds Undertøysalong to butikker med kompetanse på området. De opplever både etterspørsel i kvalitet, bevisstgjøring rundt miljø og bærekraft og behov for klær til barn med sensitiv hud.

Klær som ikke klør

Calida og Lilleba er to merker for barn hos Auds Undertøysalong som tar dette på alvor. Det norske merket Lilleba har gjort stor suksess med myke pysjer til barn i alle aldre, i et materiale bestående av 60 prosent bambus og 40 prosent bomull.

– Bomull er tilført for å få plaggene sterke nok, for Lilleba-pysjene er helt uten plast, som ofte brukes for å gjøre plagg sterkere og elastiske, forteller Elisabet hos Auds Undertøysalong.

– Bambusen er økologisk dyrket, vokser fort, er ikke tilsatt sprøytemidler og er et mykt materiale for barn med atopisk eksem. For barn som sliter med eksem, kan feil materiale fort bli et stort problem. Jeg har hørt tilfeller hvor barn ikke har klart å gå på skolen på grunn av klærne, sier Elisabet.

Innvendige sømmer og lapper som klør er også lurt å unngå for barn som klør. Det er også hensyntatt i pysjene fra Lilleba, som i tillegg er PH-nøytrale for sensitiv hud.

Pysj til barn
Lillaba fås hos Auds Undertøysalong