Slik kan du fornye soverommet med enkle grep

Seng
Seng
Seng
Seng
Seng
Seng
Seng
Seng

Tilfeldig oppredd linsengetøy gir en skandinavisk og minimalistisk stil, mens en seng redd opp med egyptisk bomull kan gi den beste hotellfølelsen.

Eller er det måten du møblerer rommet på?

Av alle husets rom er kanskje soverommet det rommet du tilbringer mest tid i, i hvert fall hvis du får nok timer på øyet. Det er her du avslutter dagen din og det er her den starter. Her skal du lade batteriene, hente energi og ha mulighet til å trekke deg tilbake. Så hvordan gjøre soverommet til det fristedet du ønsker det skal være?

Soverom kommer i alle mulige størrelser der sengen gjerne er rommets midtpunkt. Det gjør at sengen bør være innbydende å se på – og selvsagt god å ligge i.

– Invester i den beste sengen som du har råd til, er vår anbefaling! Uansett hvor mye du pynter og fikser ellers i rommet, er jo soverommets fremste oppgave å sørge for en god natts søvn, sier Bohus.

Er du fornøyd med sengen, kan nytt sengetøy og og et fint sengeteppe gjøre mye i et rom med senga som midtpunkt. Her er utvalget stort.

– Et sengetøy kan gjøre sengen ekstra behagelig, i tillegg til å gjøre sengen og soverommet mer stilfullt og personlig, sier Kid. – Etter mange år er det lett å gå lei av det gamle, og trendmessig ser vi at det går mot større mønstre på tekstilene nå, enten det er i ruter eller blomsterprint. Noen vil også ha ensfarget sengetøy.

«Vi har blitt mer kvalitetsbevisste og det er kanskje ikke så rart, for valg av sengetøy kan påvirke søvnkvaliteten.»

Kid, Strømmen Storsenter

Du skal ikke undervurdere følelsen av hverdagsluksus, som du kan få når du legger deg i nyvasket sengetøy. Materialet sengetøyet er i har også en del å si for opplevelsen.

– Vi har blitt mer kvalitetsbevisste og det er kanskje ikke så rart, for valg av sengetøy kan påvirke søvnkvaliteten. Er du ofte varm eller kald om natten? Eller liker du glatte overflater fremfor litt mer strukturerte overflater? spør Kid.

– De viktigste kvalitetene denne sesongen er lin og velour og eksklusive kvaliteter som bomullsateng eller percale, som har en utrolig glatt, myk og fin overflate. Ønsker du hotellfølelsen, bør du gå for egyptisk bomull som har en utrolig glatt, myk og fin overflate. Re gjerne opp sengen med hotellputer med fløyelsmykt velourtrekk og matchende sengeteppe til.

Linsengetøy har også blitt svært populært. Kanskje fordi lin er et naturlig materiale med en unik struktur og med en overflate som er veldig myk og behagelig.

– Sengetøy i lin er både romantisk og røff i stilen på samme tid, uttrykker Kid.

Har du fått en forkjærlighet for lin, liker du kanskje den minimalistiske og tilfeldige stilen godt. For ønsker du ikke den eksklusive og stramme stilen som minner om elegante hotellsenger, vil du kanskje ha den tilfeldige looken der dyna og sengeteppet skal se tilfeldig ut – på tross av at det er redd opp. Nettopp dette tilfeldige preget ser man stadig mer av som boligstyling både i magasiner og i prospekter.

Sengetøy og sengeteppe skal gjerne harmonere med veggene, og veggfargen kan derfor ha litt å si for valg av sengetøy. Har du gått for en lys og nøytral look på veggene, kan du gjerne være mer fargerik i valg av sengetøy og kanskje skifte det etter sesong og humør. Hvorfor ikke ta den helt ut i julen med eget julesengetøy?

– Gå for deilig flanell og la det bugne med puter og et ekstra ullpledd for kosens skyld. En god kopp julete og duftende lys skaper en deilig stemning. Rødt er gjerne hovedfargen, men vi ser også at blått og hvitt med innslag av petrol og grønntoner gir en moderne vri på juleinnredningen, også på soverommet, sier Kid.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00