Slik styler du den blå dressen

Dress
Dress
Follestad har et bredt utvalg blå dresser i sin herreavdeling på Strømmen Storsenter. Her finner du dresser i alle mulige materialer – alt fra klassiske, mørke dresser til de som passer perfekt på en varm sommerdag.
Dress
Ønsker du å gå for en mer casual fremtoning i vår- og sommerhalvåret? Da er det mye kult tilbehør du kan velge til hos Follestad. Tiger Of Sweden dress, 6999,- // Cole Haan sko, 2099,- // Eton skjorte, 1599,- // Eton slips, 899,- // Stenströms pique i lin, 1299,- // Marlow Linen Shorts 1399 // Alt fra Follestad.
Dress
Hos butikker som Volt, Høyer, Follestad og Bertoni er tilbehøret like viktig som selve dressen. Stylingmulighetene er mange og tilbehøret har stadig blitt en større del av trendbildet.
Dress
Mulighetene med blå dress er uendelige hvis du liker det lille ekstra! Hva med en mønstret skjorte eller en leken sløyfe til? Gustav skjorte 999,- // Grønt slips 499,- // Blå dress med superstretch 3999,- // Oxford hvit skjorte 699,- // Brunt belte 699,- // Dress-shorts 799,- // Sløyfe 499,- // Alt fra Bertoni.
Dress
Høyer er en av senterets mange herrebutikker som tilbyr et bredt utvalg dresser i ulike materialer og for ulike anledninger. I alle butikker kan du få god hjelp til å finne dressen med riktig passform og passende tilbehør.
Dress
Det klassiske uttrykket er alltid en vinner i de fleste anledninger, men det betyr ikke at du ikke kan leke deg med farger på sløyfer og slips. Lyseblå skjorte til en blå dress gir dessuten en nydelig kontrast og oppleves som ton-i-ton. Dress 1999,- // Skjorter, 499,- // Hankie 199,- // Belte 399,- // Slips 299,- // Dress-shorts 299,- // Alt fra Dressmann

Den blå dressen har vist seg å være et perfekt antrekk for flere anledninger, enten du styler den klassisk eller casual. Stylingmulighetene er befriende mange.

Den blå dressen tar en større og større plass i motebildet, og brukes både på jobb og i mer festlige anledninger. Ikke så rart, da blått er en farge de fleste kler. Enda bedre er det at den kommer i mange ulike nyanser – noe for enhver smak! Det gjør også stylingmulighetene mange.

– Den blå dressen har blitt til noe mer enn dressen Kåre Willoch holdt et brennende innlegg i på Dagsrevyen i sin tid. Den er både et stilfullt og klassisk valg for både den moteriktige og den trygge konservative, forklarer Alexander hos Bertoni på Strømmen Storsenter.

– Den blå dressen kommer nok aldri til å dø ut, snarere tvert imot. Dette er noe vi anbefaler alle menn å ha i skapet som et basisantrekk. Valgmulighetene for både skjorter, slips og sko er mange med en klassisk blå dress, sier Fredrik hos Follestad.

Og selv om dressen er stilig i seg selv, fortjener tilbehøret en god dose oppmerksomhet.

– Menn smykker seg ikke opp slik damene gjør, og da er detaljene og tilbehøret viktig, sier Dorthe Helene hos Dressmann på Strømmen Storsenter. – Du skal for eksempel alltid bruke belte til dressen! Det er ikke noe du kan ha, det er noe du skal ha, og det er viktigst for det visuelle sin skyld.

Det betyr at buksen skal sitte godt nok på uten belte, og at beltet ikke skal stramme mer enn buksen.

– En dress uten belte er som å gå med sko uten sokker, sier Dorthe Helene. Og beltet du velger, skal matche dresskoene.

– Også en regel uten unntak, mener Dorthe Helene

Skomulighetene er mange

Du kan gjerne velge andre farger enn sort til den blå dressen, som å velge brune sko fremfor sorte. Her er det likevel lov å stole på egen smak:

– Brunt har jo alltid vært det åpenlyse valget til blå dress, men trenden i Europa de siste årene har vært å gå for nettopp sort og blått som en kombinasjon, sier Alexander hos Bertoni. – Ønsker du virkelig å skille deg ut og samtidig gå for komfort, velger du et par lyse sneakers til. Fredrik hos Follestad er enig:

– Vi ser at flere og flere utfordrer den tradisjonelle penskoen, og ønsker en mer sporty vri på det. Enten med sprekere mokkasiner eller loafers, eller en enkel og gjerne mørk sneaker

Pasteller og mønstermiks

Fargene rødt, hvitt og blått fungerer alltid på eksempelvis 17. mai, men det er også lov å bruke andre farger.

– Går du for en mørkeblå dress kan det være fint å velge farger som hvit, grå, lilla, lyseblå, mørkeblå eller pastellfarger, sier Dorthe Helene hos Dressmann.

– Velg lyse pasteller som rosa og fersken på tilbehør som slips, sløyfe og tørkle, foreslår Alexander. – Disse frisker opp et ellers rolig antrekk og gir en sommerlig følelse som er skapt for denne tiden!

Skal du style dressen for sommeren, kan du også kombinere den med en åpen lin-pique og et par sneaker/pensko-hybrider, kan Fredrik hos Follestad tipse om, eller gå for dress-shortsen.

– Bruk gjerne et mønstret slips og en nedtonet skjorte, eller omvendt, sier Fredrik.

Ulike kvaliteter og mønstre

Velg materialer du trives i og som har god kvalitet når du investerer i ny dress. Dress kommer i mange ulike stoffer, og både lindress og ulldress er en favoritt hos mange. Ulldressen er en super helårsdress, med ull som varmer på kalde gråværsdager og som lufter på varme sommerkvelder. En dress med mønster setter heller ingen begrensninger på hvordan du kan style tilbehøret. Gå for en lyseblå skjorte og en mønstrete blomstersløyfe til, eller vær ekstra vågal å gå for en lysegrå eller beige vest for å gi kontrast til den mørke dressen.

En trend for de tøffeste av oss er mønstermiksen, hvor du styler en mønstret dress med en mønstret skjorte. Gjør gjerne slipset eller sløyfen til et blikkfang ved å velge en farge som skiller seg ut i toner av grønt, brunt eller nasjonaldagens farge; rødt! Dressregler er til for å brytes, for deg som tør!

Før, under og etter dagen

Et godt tips er også å sjekke skjorten dagen før den skal brukes.

– Er den ren og fremdeles fin i kragen? sier Dorthe Helene hos Dressmann. – Tenk også over materialet hvis du skal investere i en ny skjorte. Vi anbefaler ofte å velge en i 100 prosent bomull, fordi den puster godt og får deg til å føle deg mer komfortabel.

– Når dagen er der, unngå for all del å kneppe igjen den siste knappen på dressjakka, noe mange fortsatt gjør, presiserer Dorthe Helene. Det er nemlig ikke lov. Sørg også for å kjøpe en dress som ikke strammer i låret når du sitter, og bruk tid på å finne en dressjakke med riktig lengde over skuldrene og på armene. En dress som sitter som støpt gjør underverker på looken, og her er det heldigvis mye god hjelp å hente hos de faglærte i butikkene på senteret.

Til slutt må du huske å behandle dressen riktig etter den er brukt.

– Husk å la dressen lufte seg like mange dager som du bruker den! Bruker du dressen én dag lar du den henge til lufting dagen etter, men bruker du den flere dager på rad bør den henge til lufting tilsvarende antall dager, sier Dorthe Helene.

Og trenger den en rens? Da er det bare å levere den til Strømmen rens- og skjorteservice med én gang, slik at den er ren og klar til en ny festlig anledning!