Slik velger du riktig sekk til skolestart

skolesekker

Ta førsteklassingen med i butikken, så dere får prøvd sekken på og sjekket at den sitter som den skal. Ikke velg en sekk barnet skal vokse inn i, men ut av!

Det er valgets kvaler og mer til. Fiolett eller rosa, enhjørninger eller dådyr, racerbiler eller dinosaurer? Og på toppen av det hele, titusener av spente sommerfugler i magen. Er det rart det er vanskelig å bestemme seg?

Den første skolesekken er mer enn en milepæl og et symbol på den nye hverdagen som er på vei. Det er nemlig en hel masse gode grunner til at barnehagesekken bør legges igjen hjemme når skolen ringer inn.

Huskeliste for skolestartere

skolesekker
skolesekker
Små rygger trenger god støtte. Førsteklassesekken bør ha en fast rygg og være godt polstret. Hoftebelte og brystreim er viktig for å få fordelt vekten på en liten kropp

Ikke bare må sekken være større, den skal også bli brukt mye mer. Det betyr at den må være god på ryggen, og ikke minst må barna kunne klare opp i den selv. Sekken bør være enkel å åpne og lukke og oversiktlig nok til at barnet selv kan finne frem til sakene sine.

Til dere som skal kjøpe skolesekk for første gang i år, har vi bedt våre egne eksperter dele sine beste råd. Dette mener Ada på ARK og Liv Åshild på Norli er det viktigste å huske på når man skal kjøpe sekk til førsteklassingen:

Støtte i ryggen

Aller først: Sørg for å velge en sekk i god kvalitet, som er beregnet på bøker. Styr unna «slappe» sekker med myk rygg. Ryggen må være godt polstret, gi god støtte og følge kroppens form i størst mulig grad. Sjekk at sekken har en lomme innerst mot ryggen med plass til mappe, et par bøker og eventuelt nettbrett/laptop. Sekken blir fort tung, og husk at barnet bør bære tyngst innerst mot ryggen.

Hoftebelte

Det meste av vekten bør bæres på hoftene, så denne vil du ha! Sørg for at sekken har et robust belte rundt hoftene, og at beltet er godt polstret. Husk at barn sjelden går, men springer, hopper og leker, også mens de bærer sekk, og at dette beltet skal gjøre at sekken sitter godt og stabilt. Hoftebeltet skal strammes slik at spennen sitter like under navlen.

skolesekker
Det er alltid spennende å se hvor mange av klassekameratene som har valgt samme sekk, og vi tør vedde på at denne kirsebærfargede nyheten fra Beckmann blir å finne i mange klasserom til høsten. Alle sekkene kommer med matchende pennal i ulike varianter.
skolesekker
skolesekker
Til førsteklassesekkene fra Beckmann, som selges både hos Norli og ARK, finnes det matchende gym- og tursekker som kan festes på sekken

Brystreim

Denne sørger for at sekken ikke sklir av skuldrene, og er viktig for at barnet skal kunne bevege armene fritt. Sjekk om sekken har brystreim som kan justeres i høyden, og tilpass denne slik at den er på høyde med armhulen.

Toppstrammere

Disse sitter på toppen av skulderremmen og passer på at en vekten trekkes inn mot skul-derpartiet, istedenfor bakover.

Åpne sekken!

Det høres kanskje dumt ut, men det er faktisk ganske lett å glemme. Legg merke til hvordan sekken er delt opp, og om den har plass til alt som trengs. Lomma innerst mot ryggen har vi allerede nevnt, men sjekk også at det finnes naturlig plass til matboks og drikke-flaske. Se etter at sekken har regntrekk – sekkene hvor det følger med har en egen, lett tilgjengelig lomme til formålet, som er veldig praktisk. Sjekk også om sekken har en liten lomme til de små tingene som ellers havner nederst i sekken og er vanskelig å finne igjen, som nøkler og mobiltelefon, dersom barnet skal ha med seg dette.

Synlig i mørket?

Pass på at sekken har godt med reflekser og er lett å få øye på langs skoleveien. Mange sekker har også et lite lys som man kan skru på i høst- og vintermørket.

Gym- eller tursekk?

Kjøper du førsteklassesekk fra Beckmann, som selges både hos Norli og ARK, finnes det matchende gym- og tursekker som enkelt kan festes oppå skolesekken. Da er den både litt lettere å huske på å få med hjem igjen, og barnet har begge hendene fri.

skolesekker
Nok en nyhet fra årets kolleksjon, fotballserien Magic League. Alle førsteklassesekkene fra Beckmann kommer med vendbar frontlomme, som gjør at sekken kan skifte utseende på et blunk.
skolesekker
skolesekker
Superpopulær serie i rosa med dyreprint og paljett-detaljer. Kommer i skolesekk, gymsokk og pennal i ulike størrelser

På Norli og Ark bugner butikkene nå av sekker og tilbehør til skolestartere og de større elevene. Liv Åshild og Ada står parat til å hjelpe med å finne den riktige sekken til barnet ditt.

skolesekker
skolesekker
Drikkeflaskene har tilhørende design som sekkene

Supergode drikkeflasker som holder på vannet. Sjekk årets kule, nye design!

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00