Sukkerfrie fristelser

sukkerfritt godteri fra Dropsen
sukkerfritt godteri fra Dropsen

Har du gitt opp alt av godteri fordi du skal kutte ut sukker? Da kan vi glede deg med en søt nyhet, i form av disse sukkerfrie fristelsene du får hos Dropsen.

Nytt år, nye muligheter tenker mange av oss når de tar fatt på et nytt år. For følelsen av å starte på nytt, med blanke ark, gir mange et etterlengtet påskudd til å endre noen vaner. Det kan være en mer aktiv livsstil eller et sunnere kosthold. Noen velger å kutte ut sukker som en del av forsettene, eller å redusere inntaket så mye de klarer. Da er det en god nyhet at alternativet til sukkerholdig godteri har eksplodert i senere tid, og utvalget smaker like godt som sukkervariantene.

– Vi merker en større etterspørsel for hvert år som går, og utvalget vårt blir større og større, forteller Martyna hos Dropsen i første etasje på Strømmen Storsenter. Før hadde de en mindre hylle til sukkerfritt godteri. Nå dekker utvalget en hel rekke hos den fristende spesialforretningen, og mulighetene er mange.

– Det sukkerfrie godteriet du finner hos oss kan være alt fra sjokolade, lakris, karameller, kjeks og sjokoladepålegg med hasselnøtter – for å nevne noe! Mange lar seg overraske av alt du kan få uten sukker, som for eksempel marshmallows, og at det smaker like godt som det du får med sukker, forklarer hun.

I stedet for sukker brukes søtstoffer som Stevia eller fruktsukker. Stevia er en plantegruppe som, i følge Wikipedia, er 300 ganger søtere enn sukker, og mengden brukt i bakeoppskrifter er derfor svært ulik mengden du ville brukt med sukker. Fruksukker, også kalt fruktose, er en annen type søtning som har en naturlig eksistens i frukt og grønnsaker. Det er også fruktose i honning, som flere bruker som alternativt søtningsmiddel i teen.

sukkerfritt godteri fra Dropsen
sukkerfritt godteri fra Dropsen

Foretrekker du en av søtningsstoffene, kan Martyna og de andre hos Dropsen være behjelpelige med en godterifavoritt som frister. Og spør vi Martynas hva hennes egne favoritter er, er det vanskelig å velge bare én.

– Jeg simpelthen elsker sjokolade og godteri, så det er mye jeg ville anbefalt. Men tre favoritter må være lakris med Stevia og honning, sjokoladepålegget fra Cavalier og Diablos sjokolader og kjekstyper, forteller Martyna og byr oss på fristende smaksprøver. Det er med andre ord håp for deg som elsker godteri, også hvis du skal kutte sukker!

sukkerfritt godteri fra Dropsen

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00