Sukkerfrie fristelser

sukkerfritt godteri fra Dropsen

Nytt år, nye muligheter! Her er noen sukkerfrie fristelser du kan nyte med god samvittighet.

Følelsen av å starte på nytt, med blanke ark, gir mange et etterlengtet påskudd til å endre noen vaner. Det kan være en mer aktiv livsstil eller et sunnere kosthold. Noen velger å kutte ut sukker som en del av forsettene, eller å redusere inntaket så mye de klarer. Da er det en god nyhet at alternativet til sukkerholdig godteri har eksplodert i senere tid, og utvalget smaker like godt som sukkervariantene.

Sukkerfrie nyheter hos Sunkost

– Vi har fått en del nyheter i form av sukkerfrie kjeks, kaker og drops, sier Karoline, butikksjef hos Sunkost Strømmen.

Kan det friste med vaniljekjeks eller en chocolate chip cookie? Prøv produktene fra Diablo!

– Diablo ønsker å gjøre det mulig å kose seg med kjeks, kaker og godteri. Perfekt når du har lyst på noe søtt og samtidig vil begrense sukkerinntaket, forteller Karoline, og legger til at de har smaksprøver ute i butikken.

Blant nyhetene fra Diablo finner du også drops med smaker av sitron og krem, og av jordbær og krem.

Sukkerfri hylle Sunkost
Hos Sunkost Strømmen finner du alt du trenger av sunnere alternativer.

Av andre produkter som egner seg godt til nyttårsforsettene dine, kan Karoline anbefale Frøken Holm.: – Vi har hele serien inne, bortsett fra Granola. Denne baserer seg på lavkarbo, og anbefales varmt av alle oss i butikken. Vi har prøvd de forskjellige, sier hun.

Siste tips fra butikksjefen er produktene fra Supernature. – Supernature er en serie som inneholder sjokolade, hempfrø, Chlorella og Spirulina. Jeg har laget sjokolade fra bunn med produkter fra denne serien, som ble en stor suksess!

Karoline forteller at de har flere hyller og vegger med godteri for alle og enhver.

– Vi i Sunkost jobber for at alle våre produkter skal være bra for alle, smake godt, og samtidig være litt sunnere, avslutter hun.

Sukkerfri hylle Sunkost
Butikken byr også på et stort utvalg av sunne og sukkerfrie bakeprodukter for deg som elsker en søt dessert.

TIPS!

Karolines hjemmelagde sjokolade

Du trenger:

  • 1 pose Supernature Kakaomasse
  • 1 pose Supernature Kakaosmør
  • 80g kokosblomstsukker
  • 1ss kokossirup eller honning
  • 1ts vaniljepulver (Hvor mye vaniljepulver man ønsker avhenger av hvor søt man vil ha sjokoladen)

Fremgangsmåte:

Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt over et vannbad og bland inn søtning (kokossirup eller honning) og vanilje. Husk å smake den til. Vi har alle ulike preferanser på hva vi synes er søtt! Visp godt sammen form og sett kaldt. Flere tips finner du bak på posene til Supernature.

sukkerfritt godteri fra Dropsen
Lindt har mange deilige alternativer for deg som ikke vil gi slipp på sjokoladen.

Stort utvalg hos Dropsen

– Vi merker en større etterspørsel for hvert år som går, og utvalget vårt blir større og større, forteller Martyna hos Dropsen i første etasje på Strømmen Storsenter. Før hadde de en mindre hylle til sukkerfritt godteri. Nå dekker utvalget en hel rekke hos den fristende spesialforretningen, og mulighetene er mange.

– Det sukkerfrie godteriet du finner hos oss kan være alt fra sjokolade, lakris, karameller, kjeks og sjokoladepålegg med hasselnøtter – for å nevne noe! Mange lar seg overraske av alt du kan få uten sukker, og at det smaker like godt som det du får med sukker, forklarer hun.

I stedet for sukker brukes søtstoffer som Stevia eller fruktsukker. Stevia er en plantegruppe som, i følge Wikipedia, er 300 ganger søtere enn sukker, og mengden brukt i bakeoppskrifter er derfor svært ulik mengden du ville brukt med sukker. Fruksukker, også kalt fruktose, er en annen type søtning som har en naturlig eksistens i frukt og grønnsaker. Det er også fruktose i honning, som flere bruker som alternativt søtningsmiddel i teen.

Foretrekker du en av søtningsstoffene, kan Martyna og de andre hos Dropsen være behjelpelige med en godterifavoritt som frister. Og spør vi Martynas hva hennes egne favoritter er, er det vanskelig å velge bare én.

– Jeg simpelthen elsker sjokolade og godteri, så det er mye jeg ville anbefalt. Men tre favoritter må være lakris med Stevia og honning, sukkerfrie sjokolader og kjeks, forteller Martyna og byr oss på fristende smaksprøver. Det er med andre ord håp for deg som elsker godteri, også hvis du skal kutte sukker!