Tren smartere med pulsklokke

Pulsklokke

Den perfekte treningspartneren er ikke langt unna med en treningsklokke på håndleddet. Slik kan en pulsklokke bidra til at du trener bedre og smartere.

Trenings- og pulsklokker har eksistert på markedet i lang tid og det er liten tvil om at de stadig blir smartere – slik at også din aktivitet kan bli smartere.

– Med en god treningsklokke er det lettere å ha kontroll. Du kan registrere egen trening, intensitet, progresjon og lage ditt eget treningsprogram blant annet, sier Mathias hos XXL på Strømmen Storsenter.

Han anbefaler å tenke over følgende ting – i prioritert rekkefølge, når du skal velge din neste treningsklokke:

– Det første og viktigste er bruk, deretter budsjett og så design på klokken, som også er viktig for mange.

Mann som holder pulsklokke
Bruk, budsjett og design er tre parametere som bør avgjøre hvilken klokke du velger, i følge Mathias.
Mann som holder pulsklokke
Hos G-MAX har de et bredt utvalg av både aktivitetsklokker og treningsklokker.
Pulsklokke
Garmin 945 Forerunner er blant toppmodellene fra Garmin og ypperlig for den som trener mye.
Pulsklokke
Er du opptatt av å måle restitusjon, bør du se etter dette når du velger din neste pulsklokke, anbefaler Mathias.
Pulsklokke
Polar Ignite hvit 1989,- fra G-MAX / Polar Ignite sort 1990,- fra Power / Polar Ignite treningsklokke med pulsmåling 2289,- fra XXL
Pulsklokke
Garmin Venu er en allsidig klokke særlig designet mot kvinner.
Mann med pulsklokke
Det finnes mange rimelige treningsklokker for de som ikke ønsker de mest avanserte klokkene.
Pulsklokke
Eier du en treningsklokke kan du laste ned en tilhørende app, som gir deg verdifull data og analyse på mobilen.
Pulsklokke
Garmin 945 Forerunner 5699,- fra XXL / Garmin Venu GPS Wi-fi 3690,- fra XXL / Samsung Watch 3790,- fra Power

Heldigvis finnes det mange klokker for ulike treningsformer og behov.

– Det skal gjøre det lettere å velge en type som er riktig for deg og din trening, sier Trym hos G-MAX på senteret. Så hvilken klokke bør du satse på hvis du er på utkikk etter en? Disse gutta har kanskje svaret.

For deg som ønsker de beste treningsklokkene

For den aktive utøveren er utvalget blant kvalitetsklokker stort og variert. Noen modeller skiller seg likevel ut.

– Garmin Fenix er Garmins toppmodell og kanskje den grommeste klokken fra Garmin i øyeblikket. Den fungerer både til sykkel, løping, skigåing, styrketrening og annen trening. Den har også multisportsfunksjoner du betaler mindre for i en Garmin enn i en Polar. Toppmodellen har dessuten safirglass for å stå i mot riper, samt innebygget solcellepanel slik at du ikke behøver å lade klokken like ofte. Det er også en stor fordel at den har et topografisk kart koblet mot GPS, slik at du kan bruke den blant annet på jakt, forteller Trym hos G-MAX.

Velger du en klokke med multisportsfunksjoner kan du laste ned treningsprofiler fra mobilen til klokken og få veiledning og hjelp ut i fra profilen du har valgt. Dette kan være alt fra løpe- og studiprofiler til golf- og langrennsprofiler.

En annen god klokke for treningsentusiasten er Forerunner 945 fra Garmin.

– Denne fungerer utmerket for deg som trener mye, enten det er i form av løping, sykling, svømming eller andre aktiviteter – i alt fra triatlon til Birken, sier Mathias hos XXL. Klokken gir deg tilbakemeldinger som forslag på restitusjonstider, og du kan velge ulike treningsprogram som løpeprogram. Klokken kan vise flere skjermer på én gang, slik at du kan følge med på flere ting samtidig. Den har selvsagt GPS slik at den sporer hvor du ferdes, og den måler pulsen på håndleddet, men med mulighet for pulsbelte om du ønsker det.

– Noe flere savner i andre klokker er muligheten for å laste ned sanger via Spotify, uten at du trenger å ha mobilen din med på trening. På denne modellen kan du laste ned fra 500–1000 sanger og koble klokken til trådløse headset, forteller Mathias.

Ønsker du en Polar-klokke, er Polar Vantage den soleklare toppmodellen, for deg som bruker mye tid på trening og ønsker en av de beste på markedet.

– Denne er fin fordi den måler både trening og restitusjon, slik at du finner en god balanse, forteller Mathias. – Denne sier faktisk i fra om du trener for hardt eller for mye, ut i fra analysen den lager om deg og treningsøktene dine. Det gjør at du enkelt kan analysere progresjonen din, følge treningsrutinene dine og få påminnelser om økter ved å planlegge treningen din. Den støtter dessuten over 130 sportsprofiler, den har en batterilevetid på opptil syv dager og den har en smart kaloriteller som beregner hvor mange kalorier du forbrenner i løpet av en dag.

Den siste mer avanserte klokken som er verdt å nevne, er Garmin Venu.

– Dette er en GPS-smartklokke med fantastisk god AMOLED-skjerm. Den kommer i flere farger og er ypperlig til begge kjønn, men er nok designet litt mer med kvinner i fokus, forteller Mathias. Det betyr at den blant annet har sporing av menstruasjonssyklus. – Den viser dessuten animerte treningsøkter på skjermen, blant annet innen yoga og pilates, og den sporer stress, restitusjon og og hjelper deg med gode pusteteknikker.

For deg som ønsker en fritidsklokke med treningsfunksjoner

Liker du å trene eller holde deg i aktivitet, men vil unngå de dyreste og mest avanserte modellene? Da bør du velge de som har det du trenger innenfor mer standard trening. Her har Polar Ignite blitt en bestselger – hos begge kjønn.

– Den er rimeligere, mindre på håndleddet og har et design mange liker, sier Mathias hos XXL. – Du mister den mer avanserte analysen, men du får de fleste funksjonene du trenger i en pulsklokke. Derfor er det også en veldig god klokke for nybegynneren. Den gir også varsel om du sitter for mye stille. Trym hos G-MAX supplerer:

– Dette er gode og enkle klokker å forstå seg på. Samtidig måler den pulsen på håndleddet slik at du ikke trenger pulsbeltet. GPS er innebygd med sporing og «back to start», slik at du kan finne tilbake til der du startet hvis du har behov for det. Den måler hastigheten din og gir tilbakemeldinger på det du gjør, som rundetider, i tillegg til å spore kaloriforbrenning og måle restitusjon.

– Ønsker du deg en god treningsklokke som er noe rimeligere i pris, er Fitbit Versa både en god fritidsklokke og treningsklokke. Den har fargeskjerm med bilder av ulike øvelser du velger før du starter, enten det er løping, yoga eller andre øvelser. Du kan også laste ned musikk til denne via et headset, uten å ta med deg mobiltelefonen på tur, og den rommer mange sanger. I tillegg er den vanntett slik at du kan svømme med den. Den gir deg noe færre tilbakemeldinger enn det de mer avanserte treningsklokkene gjør, men du får en smart fritidsklokke med smarte treningsfunksjoner. Den sporer i tillegg søvnen din og har en innebygget «personlig trener» som viser ulike oppvarmings- og kardioøvelser du kan gjøre, når du bør bytte på øvelsene, hvor lenge du skal gjøre dem og hva den anbefaler å starte med. Her får du mye klokke for pengene og den minner mer om en smartklokke, som Apple Watch, samtidig som den er en treningsklokke, sier Trym.

– Den siste klokken som er verdt å nevne er Fitbit Inspire, en særlig god klokke for nybegynneren, forteller Trym hos G-MAX. – Denne har det er tradisjonelle Fitbit-utseende og mulighet for å bytte reim om du ønsker å endre uttrykket på klokken. Du kan også få varsler fra mobilen til klokken. Klokken måler intensitetssonen du er inne i når du trener, tilbyr 15 ulike sportsmoduser, måler forbrenning og aktivitetsnivå.

Klar for å finne din nye treningsklokke? Ta turen innom G-MAX og XXL på Strømmen Storsenter!

Vi tar forbehold om at priser oppgitt i artikkelen kan variere.

Sist endret - 21 januar 2020

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
XXL
Åpent i dag 10:00 - 21:00