Trender på strikkepinnene denne våren

Strikkeklær
Strikkeklær
Snøkrystallgenseren fra Tiril Eckhoff. Foto: Sandnes Garn
Strikkeklær
Vendela i sitt design fra Sandnes garn. Foto: Sandnes Garn
strikkegensere på kleshengere
Kofter fra Sandnes Garn
Strikkeklær
Klompelompe i samarbeid med Sandnes Garn. Foto: Sandnes Garn

Strikking er trendy og trendene er mange, enten det er en strikkegenser fra Tirill Eckhoff, babysokker fra Klompelompe eller en Nancy kofte som er på pinnene.

Dette er det det strikkes mest av på Strømmen Husflid.

Strikketrenden vil ingen ende ta etter bølgen som skylte over landet da Maria Skappel lanserte Skappel-genseren med Dorthe og Marthe Skappel for mange år siden. Men norsk strikkehistorie er lang og entusiasmen for håndverket øker stadig. Kanskje ikke så rart, da det nesten bare er fantasien som setter grenser for hva du kan lage ved bruk av garn og strikkepinner.

Hos Husfliden på Strømmen Storsenter merker de en jevn pågang av strikkelystne kunder, hvor trendene innenfor strikking stadig blir flere. Interessen er særlig stor blant unge.

– Akkurat nå er Tiril Eckhoff sitt design veldig populært, forteller Kurt og Siv hos Strømmen Husflid. – Det gjelder både Tiriljakken, Tirilgenseren og genseren Snøkrystall, som finnes både til voksne og til barn. Det er heller ingen tvil om at Farmen-genseren Vendela Kirsebom brukte i Farmen kjendis har satt sine spor hos folk. Kunder kommer ofte innom og spør etter Vendelas gensere og genseren Mann fra Petter Pilgård, forteller Kurt.

Valg av riktig garn

Fellesnevneren for alle klærne er garnkvaliteten.

– Vi opplever at kundene ønsker god kvalitet på garnet når de skal strikke et fint plagg, forteller Kurt. Det går mye i ull, som vaskes på ullprogram, men Husfliden selger også garn som kan maskinvaskes. Er du usikker på hva du bør kjøpe til plagget du skal strikke, er det gode råd å få. Et plagg som skal brukes av poden i barnehagen krever gjerne en annen slitestyrke enn den tynne genseren du strikker til deg selv.

Kofter er superhot

Andre populære strikkeoppskrifter er tynne gensere, både fra Rauma og Sandnes garn, og de tradisjonsrike koftene.

– De går aldri av moten! Mange kommer innom med bilder eller gamle mønstre av kofter de ønsker å strikke opp igjen, forteller Kurt og Siv. – Nancykofta er blant annet kjempepopulær og denne kommer stadig i nye versjoner, som Nancygenser og Nancykjole både for voksne og for barn. Det er ingen tvil om at folk liker det gamle og nostalgiske uttrykket, rett og slett det som er retro, sier Kurt.

Favoritter fra Klompelompe

Skal du strikke barneklær som kan brukes aktivt av barn, for eksempel i barnehagen, er Sandnes’ mange oppskrifter populære, og også Klompelompe-oppskriftene. Sammen har Klompelompe og Sandnes utviklet Klompelompe-garn i kvaliteter som blant annet merinoull.

Lurer du på hvilke butikker som selger garn på Strømmen Storsenter? Du kan kjøpe garn hos Strømmen Husflid, Nøstet mitt, Panduro Hobby, Søstrene Grene, Nille, Meny og Europris.