Trender på strikkepinnene denne våren

Dame hende med  grøntstrikketøy
Grønn genser på stativ
Garn i trend farger
Foto til venstre: Sandnes Garn

Strikking er slow fashion på sitt beste. Denne våren inspireres vi av strikkedesignere og hyller sterke farger, strukturstrikk og plagg i deilig dobbeltgarn.

Du skal lete lenge for å finne håndarbeidsteknikker og moteplagg som har klart å holde samme nivå som strikkebølgen det siste tiåret. De chunky strikkegenserne gjorde sitt inntog som trendy høstplagg mange år tilbake og har siden blitt en fast del av vår basisgarderobe. I dag sverger vi til strikkegensere året rundt, men det er også flere andre plagg som har tatt moteverdenen med storm via strikkepinnene.

Det gjelder blant annet balaclavaen og vesten, men vi strikker også barneklær, babytøy, cardigans, gensere, kjoler, luer, votter, skjer og kofter. Strikkelysten vil ingen ende ta og er det perfekte eksempelet på slow fashion – med et unikt resultat. Vi koser oss med arbeidet som en hobby og får mer kjærlighet for plagget, samtidig som vi er opptatt av naturlige materialer og får et produkt som varmer og varer.

Dame i butikk som ser på strikkeoppskrifter

Og mens strikkebølgen bare fortsetter og fortsetter, som en viktig del av husmorsarven vår, videreføres stadig oppskriftene og trendene – til berikelse for de som strikker år etter år. Snitt, form, farge og fasong utfordres og fornyes, i takt med motebildet.

– Tradisjonsstrikk har alltid vært populært, men nå ser vi at kundene ønsker å strikke enklere gensere som passer inn i kapselgarderoben. Plagget skal gjerne være enkelt, passe like godt til fjellet som til hverdag og kunne brukes over en kjole på fest, forteller Pernille hos Nøstet Mitt på Strømmen Storsenter. Hun nevner genserne «Louisiana» og «Louvre» fra PetiteKnit som eksempler på dette.

Gran

Bak Petite Knit står den danske strikkedesigneren Mette Wendelboe Okkels, som på få år har blitt en av de største trendsetterne innen strikkeuniverset. Hun har introdusert oppskriftene på både balaclavaen og vesten – yndede strikkeprosjekter Norden over.

Sist ut i PetiteKnits kolleksjoner, er strukturstrikk og dobbelt garn.

– Strikkeplagg i dobbelt garn troner høyt hos alle våre leverandører og designere nå, særlig hos PetiteKnit, forteller Pernille. Samtidig har strukturstrikken kommet tilbake for å skape mønster i plaggene uten for mye bruk av farger. Det gir et mer tidløst resultat.

– Vi ser alt fra enklere perlestrikk som alle kan klare, til mer avansert strukturstrikk for de mer viderekomne. Oppskriftene er gode og det er fullt mulig å få til et plagg man virkelig ønsker seg, mener Pernille.

Dame og jente i strikk
Foto: Sandnes Garn

Rauma Garn, Sandnes Garn og Camilla Pihl by House of Yarn er blant de største leverandørene og trendsetterne i dagens strikkeunivers og har også oppskrifter på nydelig strukturstrikk. De lanserer ofte nye kolleksjoner til barn og voksne og slår et slag for tidløst design i sine oppskriftshefter.

Gran i reol

En hyllest til våren

En annen populær strikketrend som har gjort seg gjeldende i sosiale medier – og på catwalken i moteverdenen ellers, er bruk av friske farger. En tydelig hyllest til våren! Motebildet i vår bærer preg av sterke, kontrastfylte farger, som gult, dropsrosa, koboltblå og elektrisk grønt. Den populære grønnfargen har tatt strikkere med storm og strikkes både i voksenplagg og i barneklær. Denne grønne genseren har blitt et statement-plagg, i følge Pernille.

– Disse fargene vil nok følge oss inn i sommermånedene, men jeg tror vi går fra å strikke de mer chunky genserne til plagg i lettere typer garn, som Tynn Silk Mohair, Sunday og Pandora. Nå ønsker vi oss lette, praktiske sommerplagg, både til gråværsdager og sene sommerkvelder, avslutter Pernille.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00