Turekspertens tips til turgarderobe

Dame som viser fram jakke
Folk på tur

Frihetsfølelsen er komplett når det vakre naturlandskapet åpenbarer seg for turgåeren Berit, noe som gjør at hun tilbringer store deler av fritiden i fjellet.

Besøker du Norrøna skal du derfor ikke se bort i fra at du får et turtips eller to med på kjøpet, Berit, 38 år.

Hva er det beste med jobben din i Norrøna?

Det å gå i fjellet er en deilig følelse av frihet, fordi jeg kan velge akkurat hvor jeg vil gå til enhver tid. Det er en kanskje en klisje, men jeg elsker å bare eksistere og å være i ett med naturen. Denne friluftsinteressen deler jeg med alle mine kollegaer i Norrøna og det er veldig fint å få jobbe her og med noe man er så genuint interessert i. Vi blir dessuten litt kjent med kundene våre og får en god relasjon fordi vi deler felles interesser og erfaringer, som gode turtips! Og så oppdateres vi jevnlig på det siste innen utstyr når vi jobber i en butikk som Norrøna. Vi som jobber her er friluftsmennesker som bruker klærne vi selger aktivt, noe som gjør at vi opparbeider oss førstehåndskunnskap som kommer kundene til gode.

Hvilke klær trives du best i når du er på tur?

Det avhenger av tur, vær og sesong, men fellesnevnere er klær som er gode å bevege seg i, funksjonelle og pustende. Mitt absolutte favorittplagg og det jeg bruker aller mest gjennom året, er Lyngen Alpha90-vesten. Den er superallsidig og brukes både som ytter- eller innerlag, alle fire sesonger. Vesten har et fôr som varmer, men som også ventilerer svært godt, samtidig som den beskytter mot vind. Jeg er også veldig glad i våre gode basisplagg som kombinerer det beste fra to verdener: syntet og ull. Det tørker fort når det er vått, samtidig som det varmer

Folk på tur
Berit hos Norrøna er i fjellet så ofte hun kan og elsker friheten naturen har å by på.
Folk på tur
Basisplaggene hos Norrøna, også kalt baselayer, kombinerer det beste fra to verdener: syntet og ull. Det gjør at genseren tørker fort, samtidig som den varmer godt.
Dame som viser fram jakke
Alle plaggene hos Norrøna er designet med funksjon i fokus. Denne jakken har snøskjørt og egen lomme for heiskort, slik at turen i bakken blir så komfortabel som mulig.
T-skjorte
Denne spreke T-skjorten er Berits siste kjøp
Dame med jakke
Denne dunjakken i Tamok-serien er neste kjøp på ønskelisten og kan brukes både til hverdags og på tur.

Hvilke trender ser du hos Norrøna denne høsten?

Vi ser at flere og flere av kolleksjonene hos Norrøna også fungerer som hverdagsklær. Oslo sin oversized dunjakke er tøff både på fjellet og hjemme i byen. Den har et fashion-snitt som er veldig trendy, men det beste av alt er kanskje den herlige følelsen av å ta på seg en stor og lett sovepose. Vi har også flere varme jakker med syntetisk fyll som passer de forskjellige sesongene, disse er også et godt alternativ for dem som ikke ønsker dun eller kanskje er allergisk. Det er mye ensfarget og ton-i-ton i sortimentene for høsten og vinteren, slik at man enklere kan kombinere ulike plagg. Siden jeg er veldig glad i fjellturer blander jeg gjerne konsepter og farger på tvers, så lenge antrekket oppfyller kravene jeg har. I tillegg er det viktig å tenke på at fargerike klær synes bedre ute i naturen om uhellet skulle være ute! Selv syns jeg det er superfresht!

Hva er ditt beste tips til den som vil fornye turgarderoben?

Velg funksjonelle klær du trives i og som gjerne kan brukes på tvers av flere sesonger. Lag-på-lag-prinsippet er fortsatt et godt og praktisk tips som aldri går av moten. Velger du vind- og vanntette klær er du godt beskyttet, men de bør også kunne regulere varmen. Et Gore-Tex-sett fra Trollveggen fungerer absolutt hele året, enten du går i fjellet på våren eller vinteren. Velg baselayer med ull da dette er et temperaturregulerende materiale. Når det blir kjøligere ute kan du bruke en dunjakke eller en fleece mellom innerste lag og skalljakken. Slik fungerer klærne til alle mulige årstider. Nå som vi går mot vinter og ski på bena, er for eksempel Lofoten-serien overlegen i bakken og Lyngen-konseptet fantastisk lett og pustende til toppturene.

Hva blir ditt neste kjøp?

Denne prisgunstige dunjakken fra Tamok-serien er definitivt neste plagg på ønskelisten! Den fungerer dessuten til alt, enten du skal kjøre på ski eller gå til og fra skole og jobb.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00