9 aktiviteter du kan gjøre med barna denne høsten

Tusjer i forskjellige farger
Anna & Clara´s Stone marker kr. 23,90,- hos Søstrene Grene.
Postkort i blikkboks
24 stk postkort kr. 47,70 hos Søstrene Grene.
Utvalg av små kofferter i forskjellige farger
Perler i bokser hos Søstrene Grene

Denne høsten har man ekstra tid til kvalitetstid sammen, og tipsene til gøyale ting du kan gjøre sammen med barna får du her!

1. La barna dekorere egne postkort

Hos Søstrene Grene får du tak i alt du måtte trenge for å lage nydelige postkort. Besteforeldre vil nok sette ekstra stor pris på en hyggelig hilsen i postkassen i disse dager.

– Vi har et flott skrin med 24 stk postkort som barna kan dekorere som de vil. Kortene holder seg fine med både maling, tusj og blyanter, eller man kan dekorere med glitter, klistremerker eller annet gøy. Kortene har ingen print på seg, så her er det bare fantasien som setter grenser, sier Else, butikksjefen hos Søstrene Grene.

2. Lag flotte høstlykter og høstkranser sammen

Lykter er noe av det letteste du kan lage selv og en perfekt aktivitet å gjøre sammen med barna. Ønsker du å pynte lyktene med ting fra naturen gjør strå, blader og bær seg ekstra fint. Plukk dekor etter hvor mange lykter dere skal lage.

Dette trenger du for å lage en høstlykt med ting du finner i naturen:

  • Glassvase
  • Godt utvalg av strå, blader og bær
  • Saks til ståltråd og grener
  • Hyssing, ståltråd eller garn
  • Kubbelys

Glassvaser som passer til formålet finner du hos blant annet Mester Grønn, Interflora, Clas Ohlson, Panduro og Søstrene Grene. Trenger du litt inspirasjon kan du se Interflora sin fremgangsmåte og ferdige resultat her.

– Ønsker barna å tegne direkte på vasen har Søstrene Grene glass- og steintusj i alle tenkelige farger som egner seg godt til dette, forklarer Else.

3. Spillkveld!

Hva med å investere i noen nye gøyale spill og ha en fast spillkveld i uken? Norli og Ark har morsomme spill for folk i alle aldre. Garantert gøy for liten og stor!

4. Lag fotobok!

Har du noen gang tenkt over hvor mange bilder vi tar, men hvor få av dem vi tar oss tid til å gå tilbake å se på? Løsningen er enkel: lag egen fotobok! En hyggelig aktivitet å gjøre sammen med barna, mens dere mimrer tilbake til for eksempel sommerens morsomste minner. Du kan lese mer om hvor enkelt du kan sette opp en egen fotobok hos Elite Foto her.

5. Picasso is in the house

Ha en male- og tegne konkurranse! Hvem vinner den gjeve tittelen som familiens store Picasso? Her anbefaler vi selvfølgelig å ha en utenforstående jury, slik at man slipper beskyldninger om juks hvis det finnes dårlige tapere i familien.

6. Bakedag

Høsten er tiden hvor vi virkelig kan lene oss tilbake, slenge beina på bordet og nyte innetid uten å få dårlig samvittighet. Og hva passer vel bedre enn å nyte litt ekstra godt, hjemmelaget bakverk? Sjekk ut Meny sine beste oppskrifter på bakverk, og la deg bli inspirert (og sulten).

7. Start tidlig med hjemmelagde julegaver

Et hjemmelaget smykkeskrin til tante, en søt liten koffert til kusine, et smykke til bestemor eller et kunstverk av et maleri til bestefar? La barna starte tidlig med årets julegaver. Hjemmelagde og personlige gaver er koselig å lage, og enda hyggeligere å få!

8. Bygge Lego

Med Lego kan du sette i gang både store og små prosjekter. Lekia og Ringo har utvalget du trenger for å holde hodet og fingrene i gang.

9. Utendørs hinderløype

En morsom aktivitet som kan gjøres over alt ute. Ta med hoppetau, rokkeringer eller annet som barna kan tråkke på, og fordel det utover slik at det blir en form for løype. Dette er en fin måte å få både store og små til å være i bevegelse.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00