Dette er høstens it-plagg for herre

Overskjorte
Mann viser frem vinterjakke
Gul jakke
Jakke fra UBR
Fredrik hos Follestad viser nyhetene fra UBR

Et norsk merke tar Skandinavia med storm og 90-tallsstilen forblir retro. Se noen av høstens it-plagg i de mange klesbutikkene for herre på senteret.

Når en ny sesong står for tur, kan det være fristende å investere i noen nye nøkkelplagg som kan følge deg gjennom høsten. Vi tipser deg om noen av butikkenes favoritter og trender.

Vest

Follestad er blant motebutikkene som får inn flere nyheter denne høsten. Vesten er en av nyhetene, og blant senterets butikker finner du både skallvest, dunvest og strikkevesten.

– Et eksempel jeg kan dra frem er vestene fra UBR, et norsk merke som har tatt hjemlandet og Skandinavia med storm. UBR-vesten har virkelig blitt et statementplagg og sees på flere forretningsmenn, sist fotografert på Jens Stoltenberg. Den er sømløs, vindtett, vanntett og etterspurt – vi er alltid utsolgt for en størrelse, forteller Fredrik hos Follestad.

Boblevest
Vest fra det norske merket UBR hos Follestad
Dunjakke
Mørkegrønn, olivengrønn og militærgrønn er allsidige og populære fargetoner denne sesongen.

Olivengrønt og sennepsgult

Høstens farger gjenspeiler seg i årets fargebilde, med klær i farger som grønt, gult, blått, beige og brunt. De kommer gjerne i dype og mørke nyanser, som denne grønne dunjakken fra Jack & Jones, men det kommer også nyheter i friske – nesten sommerlige – fargetoner, som tar oss gjennom vinteren. Lyse blåtoner og skarpe gultoner er to eksempler.

zipgenser
Vi er like begeistret for zip-genseren og glidelås-jakker denne høsten, som denne i en dus blåtone.
Rutete skjorte
Blå skjorte i flanell
Jeans
Flanell og ruteskjorte fra Jack & Jones
Mann har på seg skjorte og jeans
Mann har på seg skjorte i tweed
Grønn herreskjorte
Nyheter hos Carlings

Den sterke, sennepsgule fargen kommer til sin rett flere steder, som på cordfløyel.

– Cordfløyel er eksempel på en kvalitet vi stadig ser i motebildet og som tar seg nydelig ut i flere ulike farger, sier Fredrik. – Det er en typisk høst- og vinterkvalitet som gjør seg godt på denne tiden av året.

90-tallsplaggene

Det er med andre ord liten tvil om at 90-tallstrenden regjerer fortsatt, særlig hos Carlings.

– Kurt Cobain inspirer oss fortsatt og vi ser mange stiler fra 90-tallet, samtidig som vi beveger oss litt mer mot år 2000, forteller Erik og Markus hos Carlings.

Et plagg både Carlings og Jack & Jones ser mye av denne høsten, er flanellskjorten med sitt velkjente rutemønster. Ruter i ulike uttrykk og farger er et populært mønster på flere av høstens trendplagg og preger dresser, skjorter, ullfrakker og ikke minst skjortejakken.

Skjortejakken – også kalt overshirt, er ett av høstens it-plagg og seiler frem som en perfekt overgangsjakke for herrene på denne tiden av året.

– Skjortejakken kommer i flere ulike kvaliteter og kan brukes over en skjorte eller med en T-skjorte under, sier Fredrik hos Follestad. Med andre ord er den et perfekt plagg for lag-på-lag om du veksler mellom ulike temperaturer ute, inne, hjemme og på kontoret.

Hos Carlings ser de også at jeans-trenden fornyer seg.

– Vi går mer bort fra jeans som er skinny fit og omfavner heller klassiske, slimme bukser og mer regulære og videre bukser. Det er den samme trenden vi ser på skjortene, som flanellskjorten.

Mann med hender i ola bukse
90-tallsstilen er tilbake for fullt hos Carlings og jeans-trenden er i endring denne høsten.
Genser hvit
Zip genseren er ti herregarderoben

Tilbake hos Follestad og Jack & Jones, har zip-genseren fått sin rettmessige plass i herregarderoben og er en klassiker, både på grunn av utseendet og anvendeligheten. Zip-genseren har de siste årene regjert som en populær genser blant damene, men er like fullt en del av herrenes trendbilde og kommer i flere ulike tykkelser og kvaliteter. Med fleksibel hals er den perfekt som prikken over i-en i garderoben når temperaturene synker.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00