Disse bøkene anbefaler vi nå!

Produktbilde av bøkene: Gudmoren, Kohts Bok, Hellstrøms Hemmeligheter og Bestefars eventyr. og ansatt på Norli og Ark
Liv Åshild hos Norli (t.v) og Trine Hansen hos Ark.

I disse dager er det tid for å finne frem en underholdende roman eller en spennende krimbok. Eller hva med en koselig lesestund med barn og barnebarn?

Det er ingen tvil om at vi tilbringer mer tid hjemme i disse korona-tider. Da er det ekstra hyggelig å bruke tiden på noe annet enn skjerm. Med bokhøsten er det muligheter for å finne mange gode bøker for enhver smak, kanskje finner du noen bøker du kunne tenke deg å gi bort i gave, også?

Om du er i villrede om hva du bør se etter, har Trine Hansen, bokansvarlig i Ark, og Liv Åshild, butikkmedarbeider hos Norli, gjort jobben for deg og kommet med sine varmeste anbefalinger her.

Produktbilde av bøkene: Hekneveven, Syersken fra Paris, Til de voksne, Yoko Ono er en sjarlatan, Kjærlighetsprosjektet og Et liv forbi

Romaner

Linn Skåber, Til de voksne

Skåber skriver gjenkjennelig med snert, humor og noe sårhet om hvordan voksenlivet er, og Lisa Aisato illustrerer fantastisk. Jeg kan ikke få rost denne boka nok, hun leverer!

Natasha Lester, Syersken fra Paris

Her må butikksjef Berit Elisabeth Nysæter siteres; Jeg våger meg til å si; «there’s a new queen in town» om forfatteren. Om du liker historiske romaner og Lucinda Riley, kommer du til å elske denne!

Lars Mytting, Hekneveven

Bok nummer to i Heknetrilogien, «Søsterklokkene» var første boken. Feelgood, levende og deilig med gode menneskeskildringer fra Gudbrandsdalen i begynnelsen av 1900-tallet.

Ingvar Ambjørnsen, Yoko Ono er en sjarlatan - Blogger og betraktninger

Vi møter Elling igjen, i en oppdatert og moderne innpakning. En morsom bok, som føyer seg inn i rekken av Elling-bøkene.

Clare Pooley, (Kj)ærlighetsprosjektet

Deilig samtidsroman om hvordan en notisbok påvirker livene til de finner den, leser den og skriver i den. Må bare leses! Herlig engelsk «chick lit» med humor, dybde og innsikt.

Helga Flatland, Et liv forbi

Går tett på og skildrer familieliv og relasjoner på kryss av generasjoner på en svært innsiktsfull måte. Flatland river oss med.

Produktbilde av bøkene: Den siste kamelia, Hevnen er søt AS, Tollak til Ingeborg, Gutten, muldvarpen, reven og hesten og Gul bok

Sarah Jio, Den siste Kamelia

Hun skriver så godt om kjærligheten, og nok en gang beveger hun seg frem og tilbake mellom generasjoner og knytter nåtid og fortid sammen på en nydelig måte.

Jonas Jonasson, Hevnen er søt AS

Skal du senke skuldrene og bare kose deg, så er dette boken å lese. Morsomt fra forfatteren av «Hundreåringen som klatret ut av vinduet».

Tore Renberg, Tollak til Ingeborg

Alle vet om Tollak, men ingen kjenner ham, og det er faktisk ting de ikke vet. Renberg skildrer norske menn som ingen andre.

Charlie Mackesy, Gutten, muldvarpen, reven og hesten

Varmt og nydelig om de viktigste verdiene i livet. Korte snutter, vakkert illustrert av forfatteren. En bok spekket av visdomsord. Kan og bør leses av alle.

Zeshan Shakar, Gul bok

Dette er en frittstående bok, men en slags oppfølger til «Tanta Ulrikkes vei». Et klokt innblikk om klasse og tilhørighet i Stor-Oslo.

Produktbilde av bøkene: Gudmoren, Speilmannen, Svanemordet, Lupus og Kongeriket

Krim

Hans Olav Lahlum, Svanemordet

Et nytt høydepunkt og den niende romanen om K2 og Patricia, en spennende oppfølger for de som allerede kjenner til denne krim-duoen.

Ingar Johnsrud, Gudmoren

Fra mannen bak Wienerbrorskapet og Fredrik Beier-triologien, kommer et nytt krimunivers satt til en bygd hvor tiden har stått stille, og hvor fortiden ikke er slik Stella har trodd.

Lars Kepler, Speilmannen

Endelig kommer oppfølgeren i serien om Joona Linna. Dette er den åttende boken, og både de i Ark og fansen gleder seg!

Jens Henrik Jensen, Lupus

Fjerde krimboken i serien om Niels Oxen. Her er det fart, spenning og intriger. Har du lest de tre første, må du faktisk lese denne også.

Jo Nesbø, Kongeriket

Frittstående krimroman fra Nesbø i storform. Et mørkt familiedrama fra bygdenorge, som er et strålende alternativ til Harry Hole.

Produktbilde av bøkene: Kongen, Bakom synger døden, Sak 1569, Hjerteløs og Assistenten

Tom Egeland, Kongen

En enkeltstående krimroman fra Egeland, om en dramatisk kidnapping. Spennende og drivende godt skrevet.

Kjell Ola Dahl, Assistenten

Dahl skriver historisk, troverdig, godt, spennende og nedpå. Veldig enkelt å bli i boka til den er ferdig.

Karin Fossum, Bakom synger døden

Visstnok den siste romanen i serien om Konrad Drejer, med en sakte og psykologisk oppbygning.

Jørn Lier Horst, Sak 1569

Horst er publikumsfavoritt, og velkjente Wisting kan ikke motstå en ny cold case selv om han er på ferie.

Jørgen Jæger, Hjerteløs

Ny og spennende bok i serien om makkerne Ole Vik og Cecilie Hopen. Velskrevet krim, og de elleve foregående bøkene bør selvfølgelig leses selv om Hjerteløs står fint for seg selv.

Produktbilde av bøkene: Vintereventyret i Mummidalen, Bestefars Eventyr, Jeg er ikke en frosk Kyss meg, Snegler og hvalen, Prompeboka og Solvokteren

Barn og ungdom

Vintereventyr i Mummidalen, basert på Tove Janssons forfatterskap

Denne boken henger sammen med den nye, animerte NRK-serien om Mummidalen. Hyggelig å lese høyt sammen med barn mellom 3 - 5 år.

Sven Nordin, Bestefar forteller

Perfekt gavebok til besteforeldre fra barnebarn med små, fine historier som er nydelig illustrert.

Nastja Holtfreter, Jeg er ikke en frosk, kyss meg!

En festlig bok om en forhekset prins, som blir en frosk. Han må kysses for å bli en prins igjen, men ting går ikke helt etter planen.

Julia Donaldson, Sneglen og hvalen

En bok om hvordan stor og liten kan utfylle hverandre, og få det veldig mye bedre sammen. Alt er skrevet på rim og vakkert illustrert av duoen bak «Gruffalo».

Stine Dreyer/Hannah Dreyer, Prompeboka: Et leksikon om fjerter

Promp er alltid gøy. Du har blant mange andre løftefisen, barnebønna og kanonsmellet. Ulike fjerter, som er utførlig beskrevet.

Maja Lunde/Lisa Aisato, Solfangeren

Oppfølgerboken til Snøsøsteren og bok to i Årstidkvartetten. Hjertevarm historie, som er vakkert illustrert av Lisa Aisato. Nominert til Ark barnebokpris.

Produktbilde av bøkene: På vei mot Toppen, Charlie Drømmevandrer, Lightfall, Udyr og Arvingen

Kristine Tofte, Udyr

Jeg elsker denne boka! Skrevet for ungdom, men absolutt for voksne fantasy-elskere også! Ungdommelige utfordringer møter norrøn mytologi, fantastisk! Lærerik, overraskende og spennende!

Anne Gunn Halvorsen/ Randi Fuglehaug, Arvingen

Etter 10.klasse flytter familien til Lena til Oslo for å begynne på nytt, unna sladder og uheldig bruk av sosiale medier. Tilfeldighetene vil at hun begynner i klasse med kronprinsen, som faller pladask for henne. Morsom, tankevekkende og underholdende!

Tim Robert, Lightfall - Kampen mot mørket

Første boken i en ny, oversatt serie, for barn mellom 8 - 12 år. Veldig fin, drivende historie og flotte tegninger.

Angie Thomas, På vei til toppen

Et levende portrett av dagens Amerika. En klok og innsiktsfull bok om en svært talentfull ungdoms drømmer, og diskriminerende begrensinger i et splittet Amerika.

Svein Tindberg, Fangene i Adnafjell

Hva skjer når livet er vanskelig, men ting ordner seg i drømmene? Norsk fantasy-serie, som passer for 8 - 12 år. Nominert til Ark barnebokpris.

Produktbilde av bøkene: Harry Potter Magisk strikking, Knitteriet, Marius og Klompelompe

Strikk

Tanis Gray, Harry Potter - Magisk strikking

Dette er helt perfekt for de som har barn og barnebarn, som liker Harry Potter. Nå kan de strikke ulike plagg fra den populære bok- og filmserien.

Marius: nye og klassiske plagg til store og små

Her viser man det klassiske Marius-mønsteret på nye måter og med nye fargekombinasjoner. Marius er ikke traust, Marius er gøy!

Mona Nilsen, Knitteriet

Høst er strikking. Enkle, tilgjengelige og fine oppskrifter. Mange av oppskriftene er med store pinner og fargerike garn, som alle kan klare.

Hanne Andreassen Hjelmås/Torunn Steinsland, Snøsøsteren Strikkebok

Fine og søte strikkeoppskrifter inspirert av Snøsøsteren. En veldig søt strikkebok å kjenne seg igjen i.

Produktbilde av bøkene: Munter Mat, Gårdsmat fra hjertet av Norge, Asiatisk, Hellstrøms hemmeligheter og En skikkelig digg kokebok 2

Mat

Adam Price/James Price, Munter mat: deilige danske og franske klassikere.

Brødrene kjent fra NRK-serien «Munter mat» viser at det ikke er feil å kose seg med mat. Litt ekstra smør blir aldri feil.

Andreas Viestad/Charlotte H. Sveinsen, Gårdsmat fra hjertet av Norge

Norsk tradisjonsmat gjort på nye og spennende måter. Flott illustrert og grundige oppskrifter.

Jan Robin Ektvedt, Asiatisk

Inspirerende asiatiske oppskrifter, hvor forfatteren også forklarer og beskriver hvor du kan få tak i ingredienser. Fint illustrert.

Eyvind Hellstrøm/Anita Rennan, Mat med kjærlighet

Hellstrøm tror vi på når det kommer til mat. Denne boken har lettforståelige oppskrifter og fremgangsmåter, og er illustrert med fine bilder.

Hanne-Lene Dahlgren, En skikkelig digg kokebok 2

En frisk og inspirerende kokebok med flotte bilder, enkle og godt forklarte oppskrifter for deg som ønsker kjøttfrie matretter.

Produktbilde av bøkene: Den Store Klimaguiden, Nor-Britannia, Kohts Bok, På naturens skuldre og Demens Brems

Sakprosa

Joachim Førsund, Kohts bok

Her deler den kjente og kjære programlederen og komikeren hvordan hun egentlig har hatt det. Helt i Kohts ånd, hvor hun byr på seg selv og livet bak kulissene.

Thomas Horne, Den store klimaguiden -håndbok i gode klimavalg

Forfatteren har regnet ut alle klimaavtrykk, slik at vi enkelt og ukomplisert kan finne ut hvilke valg som faktisk er mest klimavennelige.

Gry Blekastad Almås, Norbritannia: En reise i det norske Storbritannia

For alle anglofile, og alle andre også, egentlig. Storbritannia og Norge er gjennom mange år blitt tett knyttet, og her får vi hele historien velskrevet, lettlest og interessant.

Anne Sverdrup-Thygeson, På naturens skuldre

Ingen skriver om vårt samspill med, og behov for naturen som Sverdrup-Thygeson, Lettfattelig, interessant og svært lærerikt.

Andreas Engvik, Demensbrems: god hukommelse hele livet

Forfatteren er lege, og har forsket på hukommelse i mange år. Det som må til for å ivareta hukommelsen din - viktig bok.

Produktbilde av bøkene: Bård og Atles gode råd om absolutt alt, Min Insta-story, Fra Shakespeare til Knausgård og En middag i Roma

Bård Tufte Johansen/Atle Antonsen, Bård og Atles gode råd om absolutt alt

Dette blir boken for farsdag og pappabok under juletreet. Denne ler vi av!

Mads Hansen, Min Instastory

Denne boken er populær blant de yngre leserne. Hansen deler historien om fotballkarrieren sin og veien til kjendistilværelsen.

Janne Stigen Drangsholt/Therese g. Eide (ill), Fra Shakespeare til Knausgård, 66 klassikere du naturligvis har lest

Veldig morsomt, veldig informativt. Artige illustrasjoner til informative tekster med snert, - om klassikerne du kanskje synes du burde ha lest.

Andreas Viestad, En middag i Roma

Ikke kokebok, men en grundig innføring i Romas matkultur gjennom tidene. Her likestilles viktigheten av historiske monumenter med Italias deilige mat og vinkultur.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00