Høstens sprekeste skotrender

UGGs og støvler

Er du skodd for høsten? Denne sesongen har vi føttene godt plantet i både feminine og maskuline klassikere – og i tøfler.

Noen trender har vi sett før – andre er mer overraskende. Vi snakker om høstens sko til kvinner, enten de er av den maskuline, stilfulle sorten eller den mer feminine, med klassiske former og snitt.

For sko er heldigvis laget til å passe mange ulike føtter og stiler. Det handler om komfort, smak og behag. For mange handler det også om trender. Det er tøflene et godt eksempel på.

Sko mote
Grændsens Skotøimagazin: Tasman Uggs, 1499,- / Beige sko 580,- fra Din Sko // Grå Uggs til herre 2299,- / Tøffel fra Sheperd, 1299,- / Beige Uggs 2199,-

– UGGs er kanskje blant de som skiller seg mest ut i år, fordi tøflene deres blir brukt som «utesko», forklarer Thora hos Grændsens Skotøimagazin i 1. etasje på Strømmen Storsenter. – Det er både kult og utradisjonelt og får dermed mye oppmerksomhet, kan hun fortelle.

Trenden er både myk, varm og behagelig, med høy etterspørsel både hos damer og herrer.

– Det er virkelig en voksende trend i år og vi kan forstå hvorfor så mange har lagt sin elsk på UGGs. Det er heller ikke bare de klassiske modellene folk vil ha, men også modellene Tazz og Tasman, som vi selger mye av i vår butikk. Vi tror vi kommer til å se mye UGGs i gatene denne høsten, sier Thora.

Sko mote
Støvletter fra Pavement, 3199,- Companys // Boots 1199,- Skoringen // Høye støvletter fra Stockholm Design Group 2299,- Grændsens Skotøimagazin // Korte damestøvletter 1399,- Skoringen

Er du ikke klar for å hive deg på UGGs-trenden, er mulighetene i høstens trendbilde mange. Flere klassiske favoritter kommer heldigvis igjen fra tidligere år, med nytt og fornyet uttrykk.

– Høst og vinter er jo sesonger vi assosierer med boots, og da snakker vi både chelsea boots, snøreboots, støvletter, skoletter og mokkasiner, forteller Grændsens Skotøimagazin. De legger til at Stockholm Design Group skiller seg ut med et bredt utvalg boots og støvletter denne høsten.

– Det kommer særlig mange cowboy- og biker-inspirerte støvletter nå fremover.

Blant sko-materialer finner vi mye glatt skinn, men også økende bruk av mer rustikke og matte materialer, som semsket skinn, nubuck og oljet skinn, kan Thora fortelle.

– Vi spår at herlige materialer i fuskepels vil ta større plass i motebildet dette året. Vi tror mange foretrekker en behagelig stil i tiden vi nå går inn i, og da kommer myke og varme materialer virkelig til sin rett.

Sko mote
Sneakers fra Adidas, 1099,- Grændsens Skotøimagazin // Sneakers fra New Balance, 1499,- Grændsens Skotøimagazin // Sneakers fra Asics 1289,- Foot Locker // Sneakers 649,- Foot Locker.

Komfort er også synonymt med sneakers – en gjenganger uansett sesongen vi går inn i, understreker Thora.

– New Balance har oppnådd en betydelig popularitet innen sneakers-kategorien og fortsetter å øke, med kule klassiske sneakers i skohyllene denne høsten.

Fargen sort gjelder fortsatt på maskuline loafers og mokkasiner, og på feminine pensko og ballerinas. Men motefargen brunt kommer på flere støvler, joggesko og loafers – i både dype og lyse bruntoner.

– Vi ser mye «ton-i-ton», der antrekket er satt sammen med koordinerte farger fra topp til tå. Samtidig ser vi også mange kontraster og spennende fargekombinasjoner som skaper en helt unik og særegen look, sier Thora.

Sko mote
Loafers 799,- fra Skoringen // Pumps fra Michael Kors, 1799,- Grændsens Skotøimagazin // Ballerinasko fra Tamaris, 799,- Grændsens Skotøimagazin // Loafers fra Flattered, 2895,- Companys

Det er også populært å ta bærekraftige og miljøvennlige skovalg – noe som stadig blir viktigere.

– Vi merker at skomerker som fokuserer på bærekraftig produksjon og resirkulerte materialer får mer oppmerksomhet nå enn tidligere, sier de ansatte hos Grændsens Skotøimagazin.

Og for at skoene du kjøper skal vare lengst mulig, kommer du ikke unna impregnering.

Her har Grændsens Skotøimagazin årevis med erfaring og gir sine beste vedlikeholdstips:

  • Husk å påføre impregneringsmiddel på skoene dine for å beskytte dem mot vannskader og salt.
  • Gjenta dette som en rutine – noe som må gjøres jevnlig for å opprettholde skoenes beskyttelse. Det holder ikke å impregnere skoene kun én gang.
  • Hvis det skulle oppstå merker eller skader på skoene dine, bør du umiddelbart få dem renset med skorens for å unngå varige merker i skinnet.
  • Husk at selv om du impregnerer skoene, er det ingen absolutt garanti for at de vil kunne motstå alle ytre påkjenninger. Hvis det er vått ute, unngå å bruke sko eller materialer som du vet ikke tåler fuktighet.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00