Høstens store trend: Komfortabel powersuiting

Bilde av sittende kvinne i moteklær
Genser fra Gestuz, kr 1999,- / Blazer fra InWear, kr 1400,- / Bukse fra InWear, kr 800,- / Loafers fra Pavement, kr 1499,- alt fra Companys
Bilde av kvinne i moteklær.
Bilde av kvinne i moteklær
Til venstre: Blazer fra StyleIn, kr 2999,- / Bukser fra Stylein, kr 1699,- / Tynn genser fra Samsøe, 799,- / Sko fra Flattered, 2195,- Alt fra Companys. Til høyre: Jeans fra Samsøe, kr 1299,- / Blazer fra InWear, kr 2000,- / Sko fra Flattered, kr 2195,- / Høyhalset genser fra Gestuz, kr 499,- Alt fra Companys.

Har joggebuksen blitt ditt favorittplagg i disse hjemmekontor-tider? Da er høstens store trend gode nyheter for deg som er tilbake på jobb.

Denne høsten ser vi en balanse mellom den veldig stive dressen vi en gang bar, og den mer komfortable stilen vi sverget til under pandemien. Hos Companys på Strømmen Storsenter, har Julie og hennes medarbeidere sverget til dress og drakt i flere år – såkalt «powersuiting». De kombinerer gjerne ulike uttrykk, stiler og materialer – i tråd med høstens store trend:

– Vi kler oss gjerne i en bomullsbukse med sleng, en myk og fin bluse til og ullblazeren over. Vi har alltid elsket å kombinere det myke med det maskuline og ser at flere kunder er klare for dette nå. Vi ønsker fortsatt å uttrykke «power» ved å bære en dress eller drakt, samtidig som det hele får en twist fordi vi ønsker det mer komfortabelt. En perfekt kombinasjon når vi vender tilbake til jobb og kontoret, sier Julie hos Companys.

Komfortabel powersuiting betyr blant annet at den tradisjonelle skjorten utfordres:

— I høst er både ullgenseren, collegegenseren, blusen og t-skjorten alternativer til skjorten. Stilen kjennetegnes som «casual office» og er både profesjonell og fin, men også ledig og komfortabel, forklarer Julie. Dermed finner også collegegenseren veien til kontoret – gjerne under en oversized blazer.

Kanskje ikke så rart, når den store, romslige blazeren har vært i motebildet lenge – også før pandemien. Blazeren er et perfekt eksempel på et plagg som oser power og komfort, samtidig som den er feminin og midt i blinken for den avslappede kontorstilen.

– Det samme gjelder strikk, som fortsetter å være like hot som det har vært – særlig i den kalde tiden vi nå går inn i. Ullgenseren er superdelikat under en drakt, med en kul bukse og chunky sko til, uttrykker Julie. Kombinasjonen gir en stilfull miks av materialer, snitt og plagg vi normalt ikke ville kombinert før.

Bilde av sittende kvinne i moteklær
Strikket zipgenser, kr 399,- / Highwaist jeans, kr 599,- Alt fra KappAhl.