Høstens store trend: Komfortabel powersuiting

Bilde av sittende kvinne i moteklær
Genser fra Gestuz, kr 1999,- / Blazer fra InWear, kr 1400,- / Bukse fra InWear, kr 800,- / Loafers fra Pavement, kr 1499,- alt fra Companys
Bilde av kvinne i moteklær.
Bilde av kvinne i moteklær
Til venstre: Blazer fra StyleIn, kr 2999,- / Bukser fra Stylein, kr 1699,- / Tynn genser fra Samsøe, 799,- / Sko fra Flattered, 2195,- Alt fra Companys. Til høyre: Jeans fra Samsøe, kr 1299,- / Blazer fra InWear, kr 2000,- / Sko fra Flattered, kr 2195,- / Høyhalset genser fra Gestuz, kr 499,- Alt fra Companys.

Har joggebuksen blitt ditt favorittplagg i disse hjemmekontor-tider? Da er høstens store trend gode nyheter for deg som er tilbake på jobb.

Denne høsten ser vi en balanse mellom den veldig stive dressen vi en gang bar, og den mer komfortable stilen vi sverget til under pandemien. Hos Companys på Strømmen Storsenter, har Julie og hennes medarbeidere sverget til dress og drakt i flere år – såkalt «powersuiting». De kombinerer gjerne ulike uttrykk, stiler og materialer – i tråd med høstens store trend:

– Vi kler oss gjerne i en bomullsbukse med sleng, en myk og fin bluse til og ullblazeren over. Vi har alltid elsket å kombinere det myke med det maskuline og ser at flere kunder er klare for dette nå. Vi ønsker fortsatt å uttrykke «power» ved å bære en dress eller drakt, samtidig som det hele får en twist fordi vi ønsker det mer komfortabelt. En perfekt kombinasjon når vi vender tilbake til jobb og kontoret, sier Julie hos Companys.

Komfortabel powersuiting betyr blant annet at den tradisjonelle skjorten utfordres:

— I høst er både ullgenseren, collegegenseren, blusen og t-skjorten alternativer til skjorten. Stilen kjennetegnes som «casual office» og er både profesjonell og fin, men også ledig og komfortabel, forklarer Julie. Dermed finner også collegegenseren veien til kontoret – gjerne under en oversized blazer.

Kanskje ikke så rart, når den store, romslige blazeren har vært i motebildet lenge – også før pandemien. Blazeren er et perfekt eksempel på et plagg som oser power og komfort, samtidig som den er feminin og midt i blinken for den avslappede kontorstilen.

– Det samme gjelder strikk, som fortsetter å være like hot som det har vært – særlig i den kalde tiden vi nå går inn i. Ullgenseren er superdelikat under en drakt, med en kul bukse og chunky sko til, uttrykker Julie. Kombinasjonen gir en stilfull miks av materialer, snitt og plagg vi normalt ikke ville kombinert før.

Bilde av sittende kvinne i moteklær
Strikket zipgenser, kr 399,- / Highwaist jeans, kr 599,- Alt fra KappAhl.
Bilde av kvinne i moteklær
Bilde av denimskjorte med rysjer.
Bilde av kvinne i moteklær
Til venstre: Jordan Lyocell Ruffle Blouse, kr 1595,- / Brielle Lyocell skirt, kr 1695,- Alt fra Lexington. Til høyre: Jordan Lyocell ruffle blouse fra Lexington, kr 1595,- Breddebilde: Isa Denim shirt, kr 1495,- / Bridget denim skirt, kr 1395,- Alt fra Lexington.

KappAhl merker også en stil som er mer casual denne høsten.

– Pandemien har nok bidratt til at vi blander stilarter for å få en mer behagelig stil, som den typiske dressbuksen mot collegeplagg eller blusen med en løs og ledig bukse. Jeansen er en gjenganger og går heldigvis aldri av moten, den kan virkelig matches i det uendelige.

Så hvordan style høstens plagg for å få høstens hotte kontorstil? Se ekspertenes tips.

Skjorten

Skjorten er et nøkkelplagg du definitivt bør ha i garderoben, om du ikke har den allerede.

– Den er svært allsidig, midt i blinken på kontoret og kan brukes til nesten alt, enten alene eller under en genser, sier Kelly hos Lexington. – Style den med et par jeans, til dressbuksen eller med ditt favorittskjørt – du kan ikke trå feil!

Denne høsten ser vi alt fra den klassiske hvite skjorten til røffe denimskjorter og myke flanellskjorter i kolleksjonene hos Lexington.

Bilde av sittende kvinne i moteklær
Edith Light Oxford shirt, kr 1395,- / Carrie Alpaca Blend sweater, kr 1995,- / Cleo Long tailored jersey pant, kr 1395,- Alt fra Lexington.
Bilde av kvinne i moteklær
Bilde av kvinne i moteklær
Bilde av kvinne i moteklær
Til venstre: Bluse fra XLNT, kr 399,- / Jeans fra XLNT, kr 599,- Alt fra KappAhl. Til høyre: Jeans fra April, kr 599,- / Hvit skjorte fra XLNT, kr 499,- Alt fra KappAhl. Breddebilde: Vest, kr 399,- / Kjole, kr 599,- Alt fra KappAhl.
Bilde av kvinne i moteklær
Bilde av kvinne i moteklær
Bilde av kvinne i moteklær
Til venstre: Brun blazer fra InWear, kr 2 400,- / Høyhalset genser fra InWear, kr 1000,- / Skjørt fra Part Two, kr 900,- / Lotus bag Antique, kr 2799,- / Boots fra Pavement kr. 2599,- Alt fra Companys. Til høyre: Bukse fra InWear, kr 1000,- / Sort blazer fra InWear, kr 1600,- / Sko fra Pavement, kr 1699,- / Genser fra Gestuz, kr 1599,- Alt fra Companys. Breddebilde: Scarlet Organic cotton wrap shirt, kr 1495,- / Cleo Long tailored jersey pant, kr 1395,- Alt fra Lexington.

– Den hvite skjorten er en klassiker, men nå kommer den også med en twist, enten den skal være vid, være knytt opp i livet, ha en kul rygg eller ha kule mansjetter, i følge Companys.

Ønsker du en motvekt til den hvite skjorten, kan du eksperimentere både med duse farger og knallfarger denne høsten. Hva med en knallrosa genser eller en fargerik bluse?

– Vi ser mange franskinspirerte plagg denne høsten, med et hint av retrovibber. Det er så mange muligheter, forteller Kristin hos KappAhl.

Drakten

Farger som trend ser vi også i drakter og dresser og nå gjelder det virkelig å mikse og matche. Tør du kombinere farger og ulike drakter og plagg på tvers av hverandre?

– Jeg velger gjerne en ensfarget grønn bukse med sort blazer og en klassisk hvit bluse til, eller går for en av de mer fargerike og mønstrede dressene, sier Julie. Dressen kan gjerne være rutete eller rosa, klassisk i uttrykket og med en enkel t-skjorte og et gullsmykke under. – Mye av det vi så før ser vi også nå, men noe fornyer seg, i følge butikklederen.

Vide bukser er ett eksempel – en av høstens store buksetrender. De er mer behagelige i livet og kommer i ull eller bomull, som er mykere og mer behagelige i stoffet enn det typiske materialet brukt i dress.

En blazer kan du også style med jeans, i stedet for den mer tradisjonelle draktbuksen.

– Buksene som ikke er vide denne høsten er rette, gjerne med en boot cut eller kick flare. Midt i blinken for høstens chunky boots! sier Julie, som gjerne velger rette bukser under boots. – Vi får også inn loafers med grov, tykk såle nå, og knehøye boots – en skotrend som passer godt inn på kontoret.

Kjoler og skjørt

Kjoler og skjørt forblir en del av den behagelige, stilige og mer feminine stilen på kontoret.

Companys ser lange deilige og smale kjoler i ull og bomull denne høsten, som fint kan styles sammen med ullgensere og en oversized blazer.

Sesongens klassiske skjørt kombineres gjerne med strikk.

– Miniskjørt, penselvarianten og A-linje-skjørtene er tre typer skjørt vi får inn nå, sier Julie.

– Miniskjørtet er superfint i kombinasjon med en blazer og en bluse eller strikkegenser. Det finnes så mange måter å style høstens plagg på og vi elsker å gi kundene våre gode tips når det kommer til styling. Mange som kommer hit sier; hvorfor har jeg ikke gjort dette før? avslutter Julie med et smil.

Trenger du å fornye høstens jobbgarderobe? Ta turen innom Companys, Lexington og KappAhl eller noen av de andre motebutikkene på senteret for høstens nyheter og stylingtips!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00