Jakten på høstens fineste veske

Dame viser frem vesker
Hedda-veske fra Flattered, mini: 2595,- midi: 3595,- grande: 3995,- Companys

Den er et must på skulderen eller i hånda og skal gjerne ha både funksjon og stil. Jakter du på den perfekte vesken, kan høstens utvalg være gode nyheter.

Det er kanskje ikke så rart at verdens lengst regjerende monark, avdøde Dronning Elizabeth, aldri var å se uten en håndveske. I den hadde hun det hun trengte for hånden til enhver tid, og vesken supplerte alltid antrekket på en elegant måte.

Håndvesken er ikonisk og det samme er veskene vi har lagt vår elsk på, i et bredt utvalg farger, størrelser, snitt og materialer. For høstens vesker er både praktiske, sporty og klassiske – og rommer gjerne mer enn den lille sorte.

I motebutikken Companys, er vesker en naturlig del av utvalget blant klær, tilbehør og sko. Selv om det er vrient å velge en favoritt, er det særlig én veske de har falt pladask for.

– Hedda-vesken fra Flattered er og blir en klassiker hos oss – vi kaller den bare for Companys-vesken! sier Karianne hos Companys, en butikk du finner i 2. etasje på senteret. – Vesken har kun vært i sort frem til nå, når den også kommer i en lekker nøttebrun tone. Det er en farge vi vil se mye av både i høst og til våren igjen, forteller moteekspertene hos Companys.

Dame viser frem vesker
Veske fra Cala Jade, 7000,- Me & My Cousin

Andre farger som preger høstens hotteste vesker er gylne nyanser og spreke fargetoner.

– Papirpose-brunt og gyllent beige er farger vi ser går igjen, men også sterke farger som grønt og rødt for de som våger, sier Jessica Forsman hos Sajaco Nordic. Hun er designeren bak flere av veskene til Condo i 1. etasje på senteret, og lar seg inspirere av kjente merker som Prada, Loewe, Bottega Veneta, Louis Vuitton, Ralph Lauren og Chanel.

Blant høstens utvalg i vesker finner vi store totes, myke vesker og bucket bags – store vesker som gjerne har en oval bunn.

diverse vesker
Quilted Lycke-veske, 599,- Condo // Lycke-veske, 349,- Condo //Håndveske 599,- Condo // Brun veske, 899,- Condo

Sesongen bringer også med seg små vesker, som håndvesken og clutcher som er oversized.

– Vi ser en økende trend av mindre vesker og her er det flere som tør å ta den helt ut når det gjelder sterke farger, forteller Karianne hos Companys. Det faller naturlig når høsten gjerne er mer nedtonet enn fargene vi gjerne omgir oss med på våren og sommeren.

Dame viser frem vesker
Veske fra Markberg, 1499,- Companys // Veske, 399,95 Gina Tricot

Uttrykksfulle detaljer i veskene kommer til syne i elementer av tweed, dekorative sømmer og innslag av sølv.

– Her syns vi Markberg er veldig dyktige og kan vise til mange vesker som løfter denne stilen, forteller Karianne hos Companys. Selv om sølv for alvor er på banen denne høsten, tror hun gull vil lede an en god stund til.

Dame viser frem vesker
Veske fra Markberg, 2299,- Companys

I jakten på den perfekte vesken, vil mange være opptatt av materialet vesken kommer i. Her finnes det et stort landskap å navigere seg i, med noen soleklare favoritter denne høsten.

– Vi finner myke vesker, vesker med krokodille-trykk, rutete vesker, vesker i skimrende materialer og quiltede vesker, forklarer designer Jessica hos Condo.

Dame viser frem vesker
Veske, 399,95 Gina Tricot

Og faller du for en veske du ønsker å investere i, er det ofte ikke mer enn litt ekstra kjærlighet som skal til for å holde vesken fin sesong etter sesong. Det betyr at du kan bruke en lett fuktet klut for å fjerne smuss etter bruk, samtidig som du bør unngå at vesken støver ned.

Dame viser frem vesker
Veske fra Pourchet, 2699,- Companys

– Det ideelle er å oppbevare veskene dine på et mørkt rom og aller helst i en tøypose, for å unngå at veskene du ikke bruker hver dag blir fulle av støv, forteller Companys.

– Investerer du i en skinnveske, trenger den også fuktighet – akkurat som oss. Da anbefaler vi å impregnere den med en skinnvoks med jevne mellomrom, på samme måte som du ville impregnert skoene dine på.

Karianne mener vi må behandle vesker på samme måte som vi tar vare på sko og klær.

– Da varer de lenger og blir en enda bedre investering, avslutter Karianne hos Companys.

diverse vesker
Veske Guess, 1299,- Companys // Totebag 499,- Bagorama // Veske fra Marc Jacobs 8199,- Follestad // Veske 399,- Glitter // Veske fra Ganni, 199,- Høyer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00