– Noen ganger gir vi klær litt for mye makt

Mann med langt hår smiler til kamera

Som liten var Atle Syversen vågal i klesstilen, men han kjente fort på det at han var fra et lite sted hvor det ikke var meningen at folk skulle skille seg ut.

Da Atle var liten og skulle klippe seg hos frisøren så hadde han alltid med bilder av kjendiser han syns var kule på håret. Sånn her skal jeg også se ut, kunne han tenke. Men resultatet ble aldri så bra som på bildene han hadde vist frem.

– Som liten gutt var jeg ganske utadvendt, og jeg likte å prøve ut nye ting. Det kunne være alt fra spenstige hårfrisyrer til knæsje farger på plaggene jeg hadde på meg, men så startet jeg på ungdomsskolen og kjente veldig på det at det ikke var så akseptert å skulle skille seg ut fra mengden. Så da ble det til at jeg plutselig gikk mye i grått og sort, forteller Atle og fortsetter:

– Tidligere kunne jeg se plagg på et bilde og tenke «shit dette så bra ut», litt som når jeg tok med bilder til frisøren da jeg var liten. Men så prøver du plaggene da, og så sitter det ikke noe fint på deg, som igjen gjør at du kjenner at selvtilliten synker. Før kunne dette ødelegge hele dagen min.

<