Slik finner du jeans til din kroppsfasong

Bilde av to kvinner kledd i jeans.
Hos Zizzi og Stili hjelper de deg med å finne den perfekte jeansen til din fasong.
Bilde av jeans.
Bilde jeanskledde ben og brune boots.
Bilde av jeans med belte.
Jeans fra LauRie er en stor kundefavoritt hos Stili.

Høyt eller lavt liv? Detaljer som fremhever eller forminsker? Hva skiller ulike buksevasker? Hos Zizzi og STILI finner du eksperter på jeans uansett kropp.

Jakten på den rette jeansen kan være en ordentlig tålmodighetsprøve, der mange gir opp. Da er ekspertisen til senterets butikkmedarbeidere god å ha, både fordi de vet hvilke utfordringer du ofte møter på, hvilke bukser du kan kle og hvilke modeller de har inne.

– Vi mener vi skal klare å finne den perfekte jeansen til alle, sier Lone, butikksjef hos Zizzi.

Det gjelder uansett alder og kroppsform, i størrelser fra 42–56. Hos Zizzi er størrelsene small, medium, large og ekstra-large større enn de normalt er andre steder.

Hos damebutikken STILI har de også spesialisert seg på jeans til damer.

– Uansett alder er voksne damer like opptatt av å følge med på trender som andre. De ønsker seg gjerne noe nytt, at buksen skal passe kroppsfasongen deres og at det er jeans av god kvalitet, forteller butikksjef Birgit og omfavner alle former, høye, tynne, brede og lave. – Tar du turen innom oss, skal vi alltid klare å finne en bukse som passer.

Hos STILI kommer de fleste buksene i to lengder, mens en av modellene også fås i tre lengder. Noen jeans blir kundenes favoritter, som buksen Rany 2Biz og jeans fra LauRie.

– Vi ser vi mye av jeans med boot cut eller kick flare og culotte-jeans nå. Bukser med rette ben er også veldig i vinden nå, forteller Birgit hos STILI.

Feilen mange gjør

Begge butikkene holder til i 2. etasje i senterets gamle del og inviterer gjerne kundene inn i prøverommet for å prøve. Det kan ha alt å si for å finne den perfekte jeans.

– En jeansmodell kan passe i størrelse 44 og en annen i størrelse 46. Eller du kan oppleve at en sort jeans sitter litt trangere fordi bomullen ikke tøyer seg like mye som ellers. Vi anbefaler derfor å ta turen innom prøverommet. Prøver du en ny buksemodell, skal du kanskje ha en helt annen størrelse enn den du vanligvis bruker, sier Lone.

Mange opplever også å kjøpe en bukse som sitter godt, men som vider seg ut i bruk.

– Da har du kjøpt den for vid i utgangspunktet. Det er stretch i jeansen for å gjøre buksen mer behagelig å bruke, og denne elastanen vil vide seg ut i bruk. Den skal derfor sitte som støpt og helt inntil når du prøver buksen i butikken. Dette vil også vi kunne hjelpe med.

Hos Zizzi er flere av buksene sydd ut i siden rundt hoftene – noe som gir mer plass til lår og rumpe.

– Vi ser mange sliter med den utfordringen når de prøver andre buksemodeller, forklarer Lone. – Finner de en som endelig passer rundt lårene, er den ofte for vid i livet, men velger de en som er sydd ut i hoften passer den kanskje midt i blinken.

Så hvordan gå frem i jakten på den perfekte jeans? Se vår jeansguide:

Bilde av jeans.
Tøffe glidelåsdetaljer på favoritten Rany hos Stili.