30 år med blomster

Margit Sagvolden, fra venstre, og resten av de dyktige kollegaene ved Interflora Strømmen.
Det spirer og gror i butikken til Interflora Strømmen.

Onsdag 7. desember er det 30 år siden kvinnen bak kundefavoritten Interflora Strømmen, Margit Sagvolden, startet sin første blomsterbutikk.

Vi tok en prat med den lidenskapelige gründeren om hvordan veien hit har blitt til, og hvor hun ser den gå videre.

Gratulerer så mye, Margit! Hva tenker du om at du nå har drevet blomsterbutikk i hele 30 år?

– Min første tanke er at tiden har gått veldig fort! Og så synes jeg det er utrolig at jeg har fått det til i alle disse 30 årene. Å drive uavhengig butikk blir jo ikke akkurat lettere og lettere i vår digitaliserte og stadig mer kjedefylte verden.

Fortell: Hvorfor ville du starte blomsterbutikk?

– Blomster har alltid vært min store lidenskap. Faktisk drømte jeg om å starte egen blomsterbutikk allerede da jeg var 6 år gammel! Da jeg ble 8 år, begynte jeg å stå utenfor Molde sykehus og selge selvplukket liljekonvall med rød ulltråd rundt. Året etter skjønte jeg at den røde tråden ikke sto til blomstene, og oppgraderte til en mer kledelig grønn versjon. Og siden har det egentlig gått slag i slag! 12 år gammel gikk jeg innom Molde Blomster og spurte om jeg kunne få jobb der. De så nok litt rart på meg, men jeg greide å overbevise dem om at jeg var flink til å jobbe, og at jeg skulle ha min egen blomsterbutikk når jeg ble stor(!).

Fremdeles er blomster min store lidenskap. Jeg blir aldri lei blomster. De gjør meg glad og begeistret hver eneste dag. Derfor går også mye av fritiden med på å grave i egen hage.

Butikken bugner av blomster og juledekorasjoner i vakre farger.

Hvor lå egentlig din første butikk?

– Jeg startet først opp på Metrosenteret i Lørenskog. Fem år senere kom vi hit til Strømmen Storsenter, hvor vi har vært i 25 år nå! I noen år hadde jeg butikk både på Metro og her på Strømmen. Men siden jeg også har 6 barn å følge opp, ble det etter hvert litt mye med to blomsterbutikker. Derfor solgte jeg butikken på Metro.

Hva er du mest stolt over å ha oppnådd på disse årene?

– Aller mest stolt er jeg over alle de fantastiske lærlingene vi har utdannet. Lærlingen vi har nå er nummer 32 i rekken!

Vi har utdannet noen av de beste blomsterdekoratørene landet vårt har. De har blitt både Norges-, Nordisk- og Europamestere, og det sier jo sitt. Akkurat nå jobber blant annet fantastiske Lisa Pålsson hos oss. Hun er regjerende Norgesmester i blomsterdekorering. I september neste år kjemper hun om selveste verdensmestertittelen i Manchester i England!

Flere tidligere ansatte driver dessuten egne, fantastiske blomsterbutikker i dag, noe som er utrolig viktig for at faget vårt skal kunne overleve inn i fremtiden.

Og så er jeg selvsagt også stolt av at blomsterbransjen selv mener vi på Interflora Strømmen er en av Norges beste blomsterbutikker! Vi har blitt kåret til Norges beste Interflora-butikk av Interflora Norge og dets medlemmer, hvilket er en stor ære.

Det skjønner jeg godt. Men for alle de som leser og føler seg inspirert: Hva skal egentlig til for å bli blomsterdekoratør?

– Utover den åpenbare lidenskapen for blomster, er det rent faglig en fire år lang utdannelse. Først to år på skole, og så to år i lære i en blomsterbutikk, før man tar fagbrev.

Interflora Strømmen har utdannet til sammen 32 lærlinger.

Men hva tenker du om fremtiden da?

– Nå er jeg jo snart 60 år, men jeg er på ingen måte klar for å gi meg enda! Så planen er å drive videre i mange år til. Jeg trives innmari godt her på Strømmen Storsenter, både med det som må være verdens beste ansatte og kollegaer her på Interflora Strømmen, senterledelsen, og alle kollegaene i de andre butikkene. Det er utrolig godt miljø på senteret, og jeg gleder meg alltid til å gå på jobb.

Dessuten har vi jo med årene opparbeidet oss enn fantastisk, trofast gruppe kunder. De fortsetter å komme innom, år etter år, og langsomt føles det som om vi virkelig kjenner hverandre, etter å ha fulgt dem gjennom alle livets anledninger. Ja, mange kunder har til og med blitt personlige venner for meg. Sånt gir livskvalitet og driv til å jobbe videre, også utover det rent faglige.

Mitt mål og håp er kundene vil fortsette å komme til oss i fremtiden også; at selv om verden er konstant i endring, vil de fortsette å finne glede i blomster fra hos oss til bryllup, konfirmasjoner, begravelser, bursdager, navnedager, eller bare for å glede seg selv eller naboen på en grå tirsdag.

Vi fikser alt! Ingen jobb er for liten, og ingen er for stor. Uansett hva du trenger, skal du få sjel og hjerte når du handler hos oss.

Jeg er i hvert fall solgt! Men du, hvordan skal 30-årsdagen feires?

– På onsdag 7. desember, som er bursdagen vår, får alle kundene våre kaffe og kake når de handler her, og så har vi 30 % rabatt på alle varene i hele butikken.

Så, dagen etter, altså på torsdag kveld, skal vi ansatte ha en liten bursdagsfest hjemme hos meg.

Det har dere fortjent, Margit! Lykke til videre og gratulerer med dagen nok en gang!

– Tusen takk!

Interflora Strømmen ønsker alle kunder velkommen til 30 års feiring onsdag 7. desember.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00