Gi plass til tilbehøret

Butikkbilde av Maanesten
Hårklyper
Smykker fra Maanesten
Ørepynt fra Maanesten
Smykker fra Maanesten-butikken

Lag på lag har aldri vært mer trendy enn i smykkeverdenen denne julen, og i jungelen av hårtilbehør er én retroklassiker fortsatt den store favoritten.

Elsker du klær lag på lag? Da er det lett å la seg forføre av årets store smykketrend, som lekent lar seg kombinere med høstens nydelige hårtilbehør. Nå skal tilbehøret ta plass.

– Vi ser det både blant unge og eldre, alle ønsker å pynte seg nå og den ene anledningen glir over i den neste, forteller Marie hos Maanesten.

Schrunchies, hårspenner og hårklyper er blant it-tilbehøret, og det er sistnevnte som forblir den store bestselgeren hos konseptbutikken Maanesten.

– Hårklyper gikk som varmt hvetebrød julen i fjor og vil gå viralt denne julen også. Særlig unge har falt for denne lekne trenden, det så vi under skolestart. Det er et perfekt gavetips, fordi de er praktiske, kule og gir det lille ekstra!

Lag på lag

Vil du leke deg som smykkestylist, er det bare fantasien som setter grenser. Armbånd og kjeder bæres lag på lag denne sesongen, men det spares heller ikke på ringer på hendene og ørepynt i alle mulige former.

– Mens noen liker det enkelt, vil andre mikse og matche på tvers av uttrykk, farger og stiler, forteller Marie hos Maanesten. Det kan være at en sten matcher både i øret og som ring, eller at smykkestylingen er full av kontraster. Andre vil ha det minimalistisk, med ett smykke i fokus.

Perleøredobber
Smykker fra Maanesten-butikken
Armbånd og ringer
Smykker
Ørepynt på stativ
Smykker fra Bjørklund

Lekker ørepynt

– Øreringer og hoops kommer nå gjerne med charms, noe som gir et mer personlig uttrykk, forteller Karoline Hos Bjørklund. – Mange liker enkle, minimalistiske smykker, nettopp fordi de kan kombinere disse på tvers av hverandre og virkelig tenke lag på lag, forteller hun. Smykkene fra By Olea of Norway er ett eksempel.

Hos Høyer er smykkekolleksjonen fra Caroline Svedbom som skapt for festsesongen:

– Hvorfor ikke style den enkle, sorte kjolen med håndlagde øredobber i gullbelagt rhodium med ekte Swarowsky-krystaller? Julen er tiden for å stasje opp for de som ønsker det, forteller Andrea hos Høyer.

Er du blant dem med flere hull i øret, kan du style ulik ørepynt på tvers av hverandre.

– Øverst i øret vil mange gjerne ha en type ørering du kan vri på, for å slippe bakdel som ofte ikke er så god å ha der, forklarer Marie hos Maanesten. Utvalget av ørepynt er uendelig, og du finner alt fra earcuffs og creoler til vanlige earsticks – øredobb med vanlig bakdel.

Smykker på stativ
Øredobber fra Bjørklund
Armbånd med stjerner
Armbånd fra Caroline Svedbom fås Høyer
Armbånd
Armbånd fra Caroline Svedbom fås hos Høyer

Miks av ringer

På hendene er det også more is more. Vi bærer gjerne ringer på mer enn én finger.

– Vi selger mye av gudinneringene våre, ringer i gullbelagt sterlingsølv med naturstener som alle har en ulik betydning, forteller Marie. Konseptbutikken fører også et lite utvalg diamantsmykker og smykker med ferskvannsperler. Hos Høyer og Bjørklund finner du også et bredt utvalg ringer, både tidløse klassiskere og de mer dominerende formene.

Og hva ønsker vi oss mest av denne julen; smykker i gull eller sølv?

– Definitivt gull, sier de tre butikkene enstemmig. Årets smykker er gjerne i gull eller gullforgylte, men også her er det lov å mikse med hvitt sølv og på tvers av uttrykk. Feel free!

Caroline Svedbom
Smykker fra Caroline Svedbom fås hos Høyer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00