Julens deiligste oppskrifter

Dekket bord med riskrem
Riskrem
Kjøttfri julemiddag

Fra eggnog til kalkun i lefse

KJØTTFRI JULEMIDDAG MED GRØNN ERTEPURÈ OG EPLESIRUP

Dette er en rett som ser like fristende ut som den smaker. Knallgrønn ertepuré og eplesirup gir både farger og smaker som sprer juleglede i hele huset. Perfekt for deg som ønsker deg en kjøttfri og velsmakende rett på julebordet som kommer til å imponere.

Oppskrift: Meny // 4 porsjoner // 20–40 minutter

Ingredienser

4 dl eplejuice // 1 dl sukker // 4 ss finhakket dill // 2 pose grønne erter // 2 ss smør eller vegetabilsk margarin // Salt og pepper // 2 poser Oumph! Pulled // 2 ts revet sitronskall

Slik gjør du

Kok eplejuice og sukker til det begynner å tykne. Avkjøl og tilsett dillen.

Kok opp ertene i godt saltet vann. Hell av vannet og kjør ertene til purè sammen med smør eller vegetabilsk margarin. Smak til med salt og pepper.

Varm Oumph! i en kjele til den er gjennomvarm. Tilsett litt vann hvis du ønsker litt mer saus.

Ha over frisk dill og revet sitronskall like før servering.

Kjøttfri julemiddag