Tips til kjøp av konfirmasjonsdress

Bilde av en blå dressjakke, skjorte og slips
Bilde av en butikkansatt som viser frem en dress
Bilde av knapper på et erme på en dressjakke
Bilde av blå dressjakke, vest, skjorte og sløyfe
Dressmann har et bredt utvalg av størrelser – også dresser helt ned i størrelse 40.

Valg av konfirmasjonsdress er ikke alltid en lett oppgave, men noen smarte tips på veien kan gjøre handleturen både enklere og mer inspirerende.

Endelig er tiden moden for å kjøpe konfirmasjonsdress til poden. Både størrelser, farger og passform skal stemme overens, og aller helst skal konfirmanten like den godt og føle seg både fin og komfortabel.

– Vi ser at unge konfirmanter har flere meninger og ideer nå enn det de kanskje hadde før, forteller Martin hos Dressmann på Strømmen Storsenter. – Jeg tror det er fordi unge i dag ofte er mer oppdatert via sosiale medier, men det betyr ikke at ikke mor og far fortsatt har et ord med i laget, sier han med et smil.

Mulighetene farger og tilbehør gir

En konfirmasjonsdress er ofte den første ordentlige dressen man kjøper, så det kan være fort gjort å trå feil. Mange ønsker dessuten å kjøpe en dress som kan brukes til flere anledninger, noe som har utfordret den sorte dressen de senere årene. Volt og Høyer forteller at de selger flest blå konfirmasjonsdresser, både med og uten tilbehør. Hos Volt er dresspakkene svært populære, da disse inkluderer blazer, bukse, skjorte og slips til en god pris. Dressmann har også et godt utvalg av dresser i små størrelser, blant annet en sort dressmodell helt ned i størrelse 40. Men også hos dem varierer fargeutvalget, og Martin oppfordrer gjerne konfirmantene til å velge etter egen stil.


Bilde av en grønn dressjakke, skjorte og slips
Hvorfor ikke skille deg ut med en grønn dress? spør Martin hos Dressmann.