Med mamma på jobb

Mor og datter

Trenger man egentlig morsdagen når man er sammen hele dagen, på jobb? Åjada, mener Pia og Manny, Elisabet og Aud.

Disse fire har du sikkert sett før? Om du er dyreelsker, eller har hentet ekspertise på undertøyfronten? Da vet du kanskje også at de er mor og datter, både hos Auds Undetøysalong og hos Buddy?

Startet kjede

– Jeg har vokst opp i denne butikken, og har vært med mamma og pappa på jobb fra jeg var liten. Jeg har hjulpet med alt fra å stelle dyr, til å ha kvelds- og helgevakter da jeg ble eldre. Siden 2015 har jeg jobbet fulltid i butikken, og de siste fire årene har jeg vært butikksjef, forteller Pia.

Hennes foreldre, Manny og Tom Granheim åpnet det som den gang het Strømmen Zoosenter i 1985. Tjue år seinere, i 2005, var de med på å starte zookjeden Buddy, og butikken ble en del av den. I dag er det datteren som har ansvaret for den daglige driften, men butikken er fremdeles, i aller høyeste grad, en familiebedrift.

Felles lidenskap

– Vi liker å se på oss som et team, som utfyller hverandre med forskjellige arbeidsoppgaver. Jeg har personalansvaret og tar meg av varebestillinger, mens mamma er fantastisk med kundene, sørger for å fylle på varer og at butikken er ryddig og ren. Hun er også den som følger opp målene vi har satt oss, og hvordan vi ligger an omsetningsmessig, forklarer Pia.

– Å jobbe med nær familie kan være på godt og vondt, men nøkkelen ligger nok i å respektere hverandre og den jobben man gjør. Vi har stor tillit til hverandre, og til at vi alltid gjør det som er best for bedriften. Jeg beundrer virkelig alt mamma og pappa har fått til, og bygd opp helt på egen hånd. Dette er noe vi alle har en lidenskap for, og det gjør jo det ekstra givende, sier Pia.

Mor og datter Buddy
Manny (t.h) og Pia er mor og datter, kolleger og skikkelig gode venner. Pia har vokst opp i familiebedriften Buddy på Strømmen Storsenter, og i dag er det hun som står for den daglige driften, med mamma Manny som viktig støttespiller.
Mor og datter på Buddy

Utfyller hverandre

– Vi jobber veldig godt sammen og er en god kombinasjon av mange års erfaring og ung energi, Selv har jeg innsett at teknologien forandrer seg, og at det kan være litt utfordrende å henge med. Da er det fint at den yngre garde er på ballen, sier Manny.

– Pia og jeg fordeler arbeidsoppgaver, slik at vi begge får utnyttet det vi er best på, vi kommuniserer bra og utfyller hverandre. Det at hun har overtatt den daglige driften gjør det enklere for meg å trekke meg litt tilbake. Pia er dyktig med kundene. Hun er kunnskapsrik og en god sjef for de ansatte, sier mammaen stolt.

Selv om mor og datter tilbringer dagene sammen på jobb, går det ikke utover familiehyggen utenfor arbeid.

– Vi er mye sammen på fritiden også, og er veldig takknemlig for å være så nær hverandre. Jeg ble mamma til Theodor i 2022, og ser jo at det er utrolig praktisk å ha besteforeldre i nærheten! Mamma og pappa er virkelig fantastiske besteforeldre, både for Theodor og for hundene våre. De er jo litt barnebarn, de også, smiler Pia.

Vafler til frokost

For henne blir denne morsdagen den andre som mamma.

– Sønnen min skjønner jo ingenting av dette ennå, men far i huset passer på at dagen blir markert. Jeg kommer alltid til å være ekstra glad i smykket jeg fikk i fjor, på min aller første morsdag, sier hun.

Så lenge hun kan huske har familien alltid feiret dagen, med vafler til frokost, litt gaver og oppmerksomhet. Gjerne en kurv, fylt med sånt som mødre likevel trenger. En god såpe og en krem, favorittsjokoladen eller en flaske vin.

– Og aller helst samles vi til en hyggelig middag. For oss har det alltid vært veldig koselig med markeringer som morsdag, om vi har jobbet sammen eller ei, sier Pia.

Mor og datter hos Audsundertøysalong
Det er ikke vanskelig å se at Aud og Elisabet er i familie. Kundene kjenner dem også like godt, etter at Elisabet har vært med mamma på jobb siden hun var barn. De siste femten årene har de drevet Auds Undertøysalong sammen.
Elisabet viser gavetips
En liten morsdagsgave hører med, mener Elisabet, som tipser om dette fine settet fra Wouf. Kanskje på tide med en liten oppgradering av toalett- eller sminkemappen?

Tre generasjoner

Sånn er det også hos familien Storhaug, som i likhet med mor og datter på Buddy har jobbet sammen siden butikken var ny.

Da Auds Undertøysalong åpnet dørene på Strømmen Storsenter i 1990, var Elisabet bare ti år. Likevel var hun fast inventar på butikken, sammen med mamma Aud.

– Jeg begynte å jobbe fast da jeg var 17 år, ved siden av skole og seinere studier. I 2008 kom jeg inn i butikken på fulltid, og nå fungerer jeg som butikkleder, med mamma som en god støttespiller og ansvarlig for økonomien. I tillegg har niesen min kommet til, så vi er en skikkelig familiebedrift, sier Elisabet.

Diskuterer friskt

– Å jobbe sammen med Elisabet er kjempebra. Vi har det fint sammen, forteller Aud.

– Elisabet er ærlig og oppriktig. Hun er en god hjelper og behagelig å jobbe sammen med. Vi kan ofte være uenige, men en god diskusjon er bare bra. Vi er trygge på hverandre og vet at vi alltid stiller opp for hverandre, legger hun til.

– Jeg synes også det er veldig hyggelig å jobbe sammen. Vi utfyller hverandre godt. Mens jeg har ansvar for bestillinger av varer, utstilling og vareplassering i butikk, har mamma mer en vaktmesterrolle. Hun går med søppel, rydder på bakrommet og slike ting, i tillegg til å holde i økonomien. Hun er dessuten veldig dyktig i faget sitt. Hun trenger bare en rask titt og så vet hun hvilken bh-størrelse du skal ha, sier Elisabet.

Innkjøpene tar mor og datter helst sammen.

– Da er det veldig fint å være to generasjoner, og noen ganger til og med tre, sier Elisabet.

Kolleger og naboer

– Men hvordan er det, egentlig? Roper man på «mamma» når man er på jobb?

– Vi roper både på mamma og farmor. Og noen ganger roper vi på Aud – hvis hun ikke hører, ler datteren.

Både Elisabet og Aud bor i Nittedal, og sees ofte utenom jobb.

– Vi bor like ned i veien for hverandre. Og vi snakkes faktisk masse på telefon i løpet av dagen også, når vi ikke er på jobb sammen, sier Elisabet.

Ettersom Aud har bursdag i starten av februar, faller dagen alltid sammen med morsdagen. Dermed blir det dobbel feiring, med gave, kaker og middag. Også for Elisabet, som er mamma, til to jenter på ni og 13 år.

– Den beste feiringen er når familien møtes til middag. Jeg setter ekstra stor pris på hjemmelagde gaver og tegninger fra jentene mine, sier hun.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo